Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 7 - 13. MART

Sedmicu započinjemo dvema planetama u znaku Vodolije, Venera i Mars, koji ukazuju na promene u odnosima, kako emotivnim tako i poslovnim. U narednim danima pokušaće se napraviti preokret i promena koja će se najviše odraziti na kolektiv, ljudska prava i način okupljanja. Ukoliko se ne postignu kompromisi to može voditi u štrajkove i pobune. Akcenat je na većoj slobodi i jednakosti kako unutar društva tako i na individualnom planu. 
ponedeljak Mesec je u znaku Bika što donosi akcenat na fizičko telo, materiju, imovinu, hranu i finansije. Kako Mesec gradi izazovne aspekte prema Uranu i Saturnu, osetiće se strah i velika neizvesnost u vezi ekonomske situacije kolektiva ali i novca pojedinačnog čoveka. Koliko god težili za stabilnosti i sigurnosti, to je sada teško dostići. Ipak, lepi aspekti prema Suncu i Jupiteru nekima će doneti manji ili veći finansijski dobitak ili poklon. Ne ulažite svoju energiju u strah, već u pozitivan ishod situacije. Pokušajte što više da uživate, boravite u prirodi, vodite brigu o svojoj ishrani i telu. 
Utorak spada u veoma izazovne dane u kojem energija ima maksimalnu potrebu da se ispolji. Ukoliko je prisutan bes ili strah, što je lako moguće, to će rezultirati konfliktom i prekidom nekog odnosa. Izvesne uznemiravajuće informacije i vesti mogu vas poremetiti i izbaciti iz ravnoteže. Više pažnje posvetite fizičkim aktivnostima i na taj način iskanališite negativnu energiju. Pokrenite nov režim ishrane. Bavite se finansijskom situacijom i kućnim budžetom. Uložite novac u zemlju, nekretninu ili vratite pozajmicu. U večernjim časovima očekujte nalet živahne komunikacije i razmenu ideja. Sreda može biti veoma lagan dan, ukoliko umete da uživate i da se opustite. Najbolje je komunikaciju obavljati opušteno, kroz igru i smeh. Lepe vesti stižu do vas, kao i izjave ljubavi ili razmena emocija porukama. Ipak, kako je Merkur ovog dana na poslednjem stepenu znaka Vodolije, možemo očekivati nervozu, ishitrenost, stres kroz komunikaciju, saobraćaj, tehničke uređaje ili internet. Neki projekti se mogu završiti, posebno oni koje ste započeli krajem 2021 ili početkom ove godine. Obavljanje nekih administrativnih zadataka koje odlažete već neko vreme. 
Četvrtak je dan koji nosi različite vrste preterivanja. Lakomisleno možete obećati puno toga, prihvatiti više poziva ili projekata nego što imate resursa da ih ispratite do kraja. Možete previše potrošiti novca; Zakazati dve obaveze u isto vreme greškom. Dan vas može iscrpeti preteranom komunikacijom i informacijama. Razgovori koje se budu vodili ovog dana mogu biti obojeni nametanjem svojih uverenja, ubeđivanjem, pametovanjem ili zvocanjem. Sve informacije proveravajte barem dva puta jer se lako mogu uspostaviti kao netačne. Možete optužiti nekoga za nešto iz nesmotrenosti ili neznanja. Nije povoljan dan za postizanje dogovora i jasnu komunikaciju. Od ovog dana Merkur ulazi u znak Ribe u kojem će ostati do 27. Marta. Ovaj tranzit takođe otežava komunikaciju i jasnoću. 
petak se Mesec seli u znak Rak što će doneti teme povezane sa porodicom, otadžbinom, nekretninama, privatnim biznisom, prirodom, zemljištem i preseljenjem. Neko može potpisati ugovor vezan za stambeni prostor, ili započeti selidbu. Povoljne informacije stižu do vas u vezi državljanstva, kao i pozivi za porodična okupljanja. Možete planirati neka putovanja ili pozvati prijatelje na druženje u kućnoj atmosferi. Prija vam boravak u kući i samo sa najbližima. Osetljiviji ste. Lako možete zaplakati. Stomak je nadražen. 
Slična energija se nastavlja i u subotu. Ne izlazi vam se iz kuće. Teško vas pokreće bilo šta spolja. Pravite promene unutar svog porodičnog doma, kao što su renoviranja ili preseljenje. Možete kupiti neki stan ili nekretninu. Očekuju vas povoljne vesti iz inostranstva ili u vezi zakona i obrazovanja. Porodična slavlja. Vesti o trudnoći i stvaranju porodice. 
nedelju ujutro teže se razbuđujete, i veći deo dana možete osećati pasivnost, ali i neki mir i unutrašnju stabilnost. Kao da se sve podešava da ide u dobrom pravcu. Potrebna vam je bliskost i pažnja članova porodice. Sunce u konjukciji sa Neptunom donosi nekoliko situacija: osetljivost, slabiji imunitet, razdražena creva i nemir u stomaku, otkrivanje nekih tajni ili činjenica o nekome ili nečemu. Zakulisne radnje sada mogu biti otkrivene. Mašta je jako izražena. Pozivi za daleka i egzotična putovanja. Razvoj intuicije i duhovnog aspekta života. Pogodno je za posetu manastirima ili svetim mestima. Ono što može poremetiti stabilnost jeste neprijatna vest koja donosi strah i brigu, kao i nametanje odgovornosti onima koji nisu spremni da je preuzmu. 


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 28. FEBRUAR - 6. MART

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Vodolije koji najavljuje sedmicu preokreta i promena. Te promene nisu nešto što ste očekivali ili priželjkivali, ali su neizbežne. One najavljuju neke vrste pobuna, štrajkova i otpora prema nametnutim ograničenjima. Tokom ponedeljka mnogi mogu osećati veliku nervnu napetost, stres i želju za oslobođenjem. Neko može doneti važne odluke ovog dana. U večernjim časovima očekujte važne vesti, informacije kao i razgovore koji vode u smeru promena. Ako ste se do sada premišljali oko smera svoje budućnosti, u ovoj nedelji možete pokrenuti lavinu promena. Ovog fana pokušajte da ne govorite laži, i ne bežite od istine i realnosti kroz spavanje ili alkohol. 
Utorak je specifičan dan jer je dan uoči mladog Meseca. Tog dana su ljudi osetljiviji i razdražljiviji, a svest je smanjena. Stoga su reakcije prenaglašene i mogu lako voditi u sukobe i konflikte. Okolnosti se pojavljuju koje traže preuzimanje velike odgovornosti. Budite precizni i tačno sa vremenom. Strah se lako može uvući pod kosti usled ograničavajućih situacija, odlaganja i čekanja. Brige i tuga mogu obojiti današnji dan. 
Sreda je dan u kojem se dešavaju promene i preokreti. Sve što vam se bude događalo imaće veliki uticaj na vaš život, na izvestan način. Neko će to videti odmah ove nedelje, dok će drugi to moći primetiti kroz neko vreme, koliko su događaji od ove sedmice uticali na smer vašeg života. Danas imamo mlad Mesec u znaku Ribe, zajedno sa Jupiterom i Neptunom, što donosi da se neke vaše želje i snovi konačno mogu ostvariti. Takođe, ovaj mladi Mesec najavljuje velike promene u kolektivu, kroz polje obrazovanja, zakona, putovanja, medicine, prirodnih resursa i vremena. Ovog dana imamo dva planetarna uticaja. Jedan je između Sunca i Urana, što potvrđuje želju za slobodom, kroz preuzimanje rizika, pobune i štrajkove. Imate o svest o tome šta morate menjati. Drugi je Merkur sa Saturnom koji donosi ozbiljne odgovore, odluke, razgovore, planove i potpisivanje ugovora. Hteli to ili ne sedmica donosi neminovnost preokreta. Izaberite sami pravac u kojem želite da idete i donesite odluke. Četvrtak najavljuje velike promene kroz emotivne i partnerske odnose. Nema slučajnih susreta ni predloga ovog dana. Posmatrajte svesno šta vam se događa jer ovi dani nose veliku tranziciju. Možda će se neki odnosi okončati ovih dana, ali vreme će pokazati koliko je to za vas bilo povoljno. Ne zadržavajte nikoga i ništa ovog dana. Veliku pažnju obratite na svoje finansije. Vratite dugove. Preuzmite inicijativu u emotivnim odnosima. Odnosi koji započinju ovog dana veoma su transformativni za vas, puni strasti i jakih emocija. Kod nekih ovaj aspekt može izazvati veliku posesivnost i ljubomoru, ali i manipulaciju kroz novac. Možete primetiti da su neki vaši odnosi zasnovani na međusobnoj povezanosti kroz imovinu i finansije, i da vam je teško da izađete iz njih. Neko se može odlučiti za promene svog fizičkog izgleda, kroz zahvate ili operacije, dijete, promenu načina ishrane, kao i ulepšavanje. 
petak imamo tranzit Meseca kroz znak Ovna, što donosi pokretanje energije u smeru ostvarenja i konkretizacije. Više nemate strpljenja da čekate i taktizirate. Vreme je za delovanje. Ovog dana ste veoma impulsivni i reagujete na sitnice. Pokušajte da ne kritikujete jer se svaka kritika može pretvoriti u verbalni rat. Možete biti skloni povredama. 
subotu se nastavlja energija pokretanja. Dan je odličan za važne odluke i sprovođenje ideja i planova. Planete vas podržavaju da budete uporni i istrajni i ne posustanete. Vreme će doneti rezultate. Sve što budete pokrenuli danas donosi rezultate u vremenu, iako bi vi želeli da odmah vidite plodove vašeg rada. Stižu vam dobre vesti i informacije. Možete dobiti neku diplomu, licencu ili neki drugi zvanični dokument ali i pokrenuti se u dobijanju istih. Planirate daleka putovanja, usavršavanja i širenje svojih ciljeva. Očekujte neku vrstu pohvale, priznanja ili dobitak. Postajete više optimistični u pogledu svog života. Ipak, previše naglašen ego može dovesti do nesporazuma i vatrene komunikacije. 
Nedelja je dan velike prekretnice. Ako to niste učinili prethodnih dana, ovaj dan može dovesti do kulminacije vaših partnerskih odnosa i dovesti do okončanja istih. Nešto staro morate završiti da bi započeli neke nove odnose, koji će biti zasnovani na većoj slobodi, poverenju i uzajamnom poštovanju i prijateljstvu. Stari načini funkcionisanja više nisu poželjni i ne uklapaju se u vaš sistem vrednosti. Opstaju oni odnosi koji su zasnovani na iskrenosti. Okrenite novi list, iskoristite povoljan aspekt da u nekim odnosima krenete od nule, ili započnite neke potpuno nove odnose. Promenite svoj odnos prema novcu. Sukobi se vode oko novca, ali i oko uzajamnosti. Nezadovoljna strana će i te kako iskazati nezadovoljstvo ukoliko je prisutno. Ukoliko se ne postigne kompromis i win-win situacija situacije će eskalirati kako na emotivnom ličnom planu, tako i na kolektivnom. 


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 21 - 27. FEBRUAR

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Vage. U ponedeljak ujutru prvi izazovan  aspekt je prema Plutonu. Ovo donosi najavu podešavanja u polju partnerskih odnosa. Previše emocija lako može izazvati sve vrste nesporazuma i dovesti do haosa. Postajete svesni da se neki vaši emotivni ili partnerski odnosi moraju promeniti da bi opstali. Zbog otežane komunikacije postizanje balansa i harmonije u odnosima postaje nemoguća misija ovog dana. U večernjim časovima možete dobiti uznemiravajuće vesti ili informacije. Takođe možete se opteretiti nekim opsesivnim mislima.

U utorak postajete svesni činjenice da vas vaša trenutna finansijska situacija ne podržava u vašim projektima. Jako je važno imati pravu meru i ne preterivati sa trošenjem. Neočekivani finansijski dobitak vas može navesti da poverujete da nećete imati finansijskih poteškoća. Posle izvesnog vremena shvatićete da nije bila mudra odluka potrošiti sav novac. Ovaj dan je dobro uložiti novac u putovanja, obrazovanje ili ulepšavanje.

U sredu možete očekivati razrešenje nekih komplikacija iz prethodnog perioda. Ovog dana možete pozajmiti novac ili vratiti dugove. Povoljan dan je i za uzimanje kredita. Odličan je dan za eliminaciju nekih nezdravih navika, početak fizičkih vežbi ili početak režima ishrane, kao i za intervencije. Ovog dana je jako važno uzdržavati se od upućivanja kritike. U večernjim časovima možete osetiti nesklad između uma i tela. Ovog dana imamo povoljan planetarni aspekt između Marsa i Neptuna, što donosi promene u okviru zakona, u vezi dalekih putovanja, može biti i politike. Takođe može doneti početak verskih ratova. Ovaj aspekt deluje dva dana ranije i dva dana kasnije i najviše ga mogu osetiti Ovnovi i Škorpije u znaku i podznaku.

Četvrtak donosi jednu pozitivniju atmosferu gde smo puni optimizma i vere kao i poverenja da posle kiše ponovo sija sunce. Jedini oprez ovog dana jeste u preterivanju. Energija dana nosi osećaj da ništa ne može poći po zlu pa možete potrošiti previše novca, rizikovati ili preterati sa hranom i pićem. Ovog dana imamo povoljan aspekt između Venere i Neptuna koji donosi zaljubljivanje, čaroliju ali i iluziju. Ovo je aspekt tajnih ili platonskih veza, kreativnosti i mašte.

Lako se možete zaljubiti u nedostižnu i zauzetu osobu ali i idealizovati osobu koju ste tek upoznali. Dobar je dan za posetu pozorištu, bioskopu, čitanju romantične knjige, kao i razvoju svojih talenata. Muzika, vino, intimna atmosfera najviše prijaju ovog dana. 

Petak je dan u kome može doći do razočarenja kao i razotkrivanja tajni i zabluda. Ovoga dana možete dobiti uznemiravajuće informacije ili vesti. Takođe vaši planovi se mogu menjati iz časa u čas a poteškoće se manifestuju kroz izazove u polju komunikacije, saobraćaja, putovanja i interneta. Neko može doneti nagle i neočekivane odluke. Budite otvoreni za nove načine razmišljanja i ideje. U večernjim časovima postajete povučeniji i ozbiljniji. 

Subota je dan koji dovodi do sukoba između novog i starog i potrebe da se stvari bitno promene. Neke novonastale situacije ne možete više rešavati na stari način. Ovaj dan može biti izuzetno produktivan ukoliko preuzmete odgovornost za sve svoje postupke i prihvatite se zahtevnih zadataka. Iako ovaj dan može delovati naporno ukoliko budete disciplinovani vreme će pokazati da se trud isplati. 

Nedelju završavamo tranzitom meseca u znak Jarca koji će aktivirati nekoliko planeta što stavlja akcenat na muško ženske odnose. Ovog dana možete da sagledate sve svoje partnerske odnose, bivše i sadašnje. Spontano će se namestiti neke situacije u kojima možete dobiti jasnu sliku šta želite i šta ne želite. Ovaj dan može doneti prekretnicu da li će se odnosi nastaviti ili prekinuti. Ukoliko je poverenje narušeno najverovatnije je da će se izvesni odnosi prekinuti. 

 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 14 - 20. FEBRUAR

Ponedeljak započinjemo veoma emotivni i osetljivi. Neka reč, rečenica, pogrešan pogled dovodi do povređivanja. Komunikacija je najosetljivije polje jer se lako može definisati krivac i prebacivati odgovornost na druge ljude. Lako se dolazi do nesporazuma, pogrešno protumačenih reči. Sve što ste osećali u prethodnom periodu, svako nezadovoljstvo, sada će isplivati na površinu. Porodica je nekome sada stub oslonca, a drugome je izvor frustracije. Svakako se bavite pitanjima doma, članova porodice, nekretnine ili privatnog biznisa. Merkur je na poslednjem stepenu Jarca ovog dana, pa se savetuje oprez u komunikaciji ali i saobraćaju. Očekujte kvarove telefona, automobila ili uređaja, kao i odlaganje i čekanje. Ovu nedelju, a posebno ovaj dan najviše mogu osetiti osobe sa znakom ili podznakom Blizanci i Device. 
utorak Mesec je u Lavu, a Merkur je u znaku Vodolije, što donosi sukob interesa, naglasavanje ličnosti i autoriteta, kao i uspostavljanje hijerarhije u odnosima. Ko je važniji, čija reč se više poštuje, postaće aktuelna tema. Veoma je važno uraditi sve ono što se od nas očekuje ili ono što smo sami sebi postavili, precizno i na vreme. Ovo može biti jedan veoma naporan dan, u kojem nailazite na prepreke, strah ili tugu. Iznenadne, neočekivane situacije koje nose stres obeležavaju ovaj dan. 
To se nastavlja u sredu, dan kulminacije, jer će tada biti pun Mesec. Najbolje ćete proći ako sve okrenete na šalu i igru. Emocije i reakcije su mnogo intenzivnije i ekstremnije u vreme punog Meseca. Pokušajte da ne reagujete naglo i besno. Ljudi su razdražljiviji. Može biti prisutna nesanica i problemi sa stomakom ili glavoboljom, kao i pritiskom i cirkulacijom. Vrtoglavice. Interesantno je da se ovog dana sastaju Venera i Mars u konjukciji što će doneti aktivaciju emotivnih partnerskih odnosa u naredne dve nedelje. Sve što ste započeli početkom februara sada dostiže kulminaciju. 
Četvrtak je dan u kojem se treba okrenuti svakodnevnim aktivnostima i obavezama, zdravlju i ishrani. Ukoliko zelite neki napredak u tim poljima, ovaj dan je odličan za početak. Obavite rutinske kontrole, promenite svoju ishranu ili počistite svoj radni prostor. Skloniji ste perfekcionizmu i okupirani ste detaljima. Sumnjičavi ste prema drugima ali i prema svojim kapacitetima. Fali vam malo više poverenja. 
petak imamo dva planetarna aspekta. Sunce u popodnevnim časovima ulazi u znak Ribe, a planeta Jupiter je u povoljnom aspektu sa Uranom. Ovo donosi promene u polju obrazovanja, zakona i putovanja. I dalje smo sumnjičavi i nepoverljivi. Jako kritikujemo i sebe i druge. Dok je zapravo važno aktivirati plan vere i dati sve od sebe da pokrenemo sve važne planove. Možete isplanirati daleka putovanja, usavršavanja ili sudske procese. Takođe, dobar je period za rizike i ići na sreću. Neočekivane povoljne okolnosti mogu vam se namestiti. Takođe, ako se nešto izazovno bude dešavalo biće kao “sreća u nesreći”. Vreme će pokazati koliko je to zapravo bilo povoljno za vas. Očekujte lepe vesti, novčane dobitke ili poklone. Današnji dan može biti posebno značajan za Strelčeve i Ribe u znaku i podznaku.
Vikend završavamo tranzitom Meseca kroz znak Vage, što će aktivirati partnerske odnose, polje braka i saradnje. Subotu je najbolje provesti u miru i tišini. Organizujte ljubavni ili poslovni sastanak. Možete dobiti povoljne vesti ili obaviti kvalitetan razgovor. 
Nedelja može biti izazovna zbog nepovoljnih aspekata prema ljubavnim planetama. Sukobi su i te kako mogući između emotivnih ili bračnih partnera. Teško će biti uspostaviti i odrzati harmoniju i kompromis. Biće potrebno dosta strpljenja da bi se izgladile stvari između vas. 


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 7 - 13. FEBRUAR

Sedmica pred nama započinje jednim od najlepših aspekata, Mesec sekstil Jupiter, koji najavljuje lepe događaje. U ponedeljak prvi aspekt će biti sa Mesecom u Biku i Jupiterom u Ribama, što donosi obilje, finansijsku stabilnost ili prosperitet, novčani dobitak ili poklone, ili neki drugi lep događaj koji vas može obradovati. Ovog dana je dobro aktivirati osećaj sreće i zadovoljstva kroz uživanje u malim stvarima, svakom zalogaju hrane, kao i posvećivanju pažnje svom telu. Dobro je baviti se ishranom, boraviti što više u prirodi ili se pozabaviti finansijama. Sve što pokrenete ovog dana može vam doneti obilje i prosperitet, kao i trajne vrednosti. Dobro je uložiti novac u umetničke predmete, nakit, nekretninu ili zemlju.

Utorak je jedan od najdinamičnijih i najizazovnijih dana ove nedelje. Niz situacija se mogu događati koje će provocirati eksplozivne reakcije. Nailazite na prepreke, što će posebno teško pasti onima koji beže od preuzimanja odgovornosti i onima koji nemaju strpljenja. Nalazite se u situacijama koje nose podeljenost u kojima je potrebno spojiti velike suprotnosti i prihvatiti neminovnost. Najbolje će proći oni koji su hrabri i brzi, spremni na promene i otvoreni za novo, kao i oni koji uspeju da preokrenu izazovne odnose u smeh i šalu. Ovog dana očekujte nove zakone i promene.

U sredu je najvažnije biti precizan u planovima i brz u komunikaciji. Očekujte mnoštvo poziva, sastanaka i rešavanje papirologije. Ukoliko ne uspostavite granicu sa vremenom može doći do nesporazuma i pravljenja greške. Poziv koji duže vreme čekate ili dogovor koji nikako da se realizuje može ovog dana biti obavljen.

U četvrtak je dobar dan za vrhunske spoznaje, razvoj intuicije, duhovnosti, kao i za originalne ideje i planove. Možete uspostaviti dugoročne saradnje. Ovaj dan je najbolje provesti u igri sa decom, prijatnim razgovorima, pokretanju neke edukacije ili učenje jezika. Dobar je dan za donošenje odluka ili dobijanje važnih informacija.

Ovo se nastavlja i u petak kada imamo konjukciju Merkura i Plutona koji će doneti razotkrivanje skrivenih informacija. Neke tajne se mogu saznati. Celog dana možete biti pod utiskom vesti i informacija, kao i opsesivnih misli. Neke ideje vam se mogu motati po glavi i sve ćete učiniti da saznate nešto što vam ne da mira. Te spoznaje vam mogu doneti stabilnost i dalje vas usmeriti u pravcu ispravne odluke. Shvatićete da ste bili u zabludi u vezi nečega ili nekoga.

U subotu Mesec prelazi u znak Rak što će doneti osetljivost i teme u vezi roditeljstva, porodice i stambenog prostora. Više ste pod uticajem emocija, osetljiviji ste i lako se možete rasplakati. To mogu biti i neke veoma pozitivne novine kao što su trudnoća, porođaj ili preseljenje. Razmišljate o novoj nekretnini ili selidbi.

Nedelju ćete najbolje iskoristiti ako se budete više odmarali i sve aktivnosti obavljali u miru i polako. Lako možete reagovati na sitnice i eksplodirati upravo na najbliže članove porodice. Takođe, možete se lako uvrediti što će rezultirati povlačenjem u sebe. Izvesno nezadovoljstvo je prisutnije i to vam smeta. Lako ga možete zatrpavati hranom. Smeta vam neka hrana što izaziva nadutost. Imunitet je slabiji.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.