Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 16 - 22. MAJ

Ovu sedmicu obeležava pun Mesec rano ujutro u ponedeljak. To je ujedno i lunarna eklipsa koja ima efekte na kolektiv i pojedinca u narednih šest meseci. Kako ova eklipsa ima aspekte sa sporim planetama možemo očekivati velike promene u oblasti ekonomije i finansija na globalnom nivou. Koliko god želeli da se održi nešto staro i poznato, period pred nama nosi promene i prekretnice. Iako će neko opstati u poznatom okruženju, posla, porodice, odnosa, novca, ipak će doći do transformacije i novom načinu funkcionisanja. Nešto će naravno imati svoj kraj, ali je to za neko više dobro. Bilo bi dobro da se oslonite na intuiciju i male znakove koji će se pojavljivati ovog dana. Ako možete da se bez straha prepustite promenama, čak i onim koji deluju zastrašujuće, imaćete više benefita od neminovnosti događaja koji su pred nama. Mnogi će osećati strah u vezi novca i egzistenciju. Ponedeljak obiluje mnoštvom aspekata što će doneti dinamiku dana i smenjivanje događaja iz časa u čas. Mesec prelazi u znak Strelca popodne što će doneti optimizam i malo više entuzijazma. Ovog dana budite što više iskreni, u tišini, pijte puno vode, izbegavajte alkohol i poroke. U večernjim časovima mogući su nesporazumi zbog narazumevanja i pogrešnog tumačenja činjenica. Utorak je dan koji i dalje nosi napetost i uticaj lunarne eklipse prethodnog dana. Izbegavajte sukobe i svađe, posebno vas može isprovocirati nečiji stavovi i uverenja. Bilo bi bolje da iskoristite lep aspekt između Meseca i Venere pa usmerite energiju na provod, uživanje, lepotu i stvaranje balansa. Takođe će vam prijati upražnjavanje fizičkih vežbi i aktivnosti u prirodi. 
sredu ponovo imamo veoma interesantne aspekte koji opet vode energiju u konflikte i nezgodne događaje. Mars je u konjukciji sa Neptunom u znaku Ribe, i to je aspekt koji donosi probleme sa vodom, davljenje, potapanje, probleme sa psihom, pa se čuvajte ljudi pod dejstvom alkohola ili opijata. Ljudima je smanjena svest pa čine veoma impulsivne poteze. Izbegavajte poslove koji zahtevaju preciznost, kao i upravljanje mašinama. Takođe, donosi verske ratove, sukobe na religioznoj osnovi, situacije sa naftom, gasom, poplave i elementarne nepogode. Izbegavajte probleme sa zakonom i proverite administraciju, plaćanje poreza i izmirite svoje obaveze prema zvaničnim institucijama. Neke vas vesti baš mogu uznemiriti i uticati na vaše emotivno stanje. U četvrtak imamo trigon između Sunca i Plutona pa je ovo idealan dan za početak dubokih transformacija i promena. Menjate ishranu, svoje navike, napravite strategiju za priliv novca, vratite dugove. Dan je idealan za važne promene u oblasti zemljoradnje, ekonomije, ishrane, vrednosti i prioriteta. Možete imati važne uvide i ideje koje lakše možete ostvariti. Pojavljuju se konkretne ponude i osobe koje vam pomažu da ostvarite svoje ciljeve. Obratite pažnju na ljude i poruke koje vam prenose. Važno je danas postići osećaj lakoće, sreće i zadovoljstva. 
petak ponovo imamo mnoštvo aspekata koji donose promene i dešavanja. Ovog dana je važno biti precizan i odgovoran, ali se uzdržite od preterane kritike bliskih osoba. Puno svojih obaveza možete obaviti ovog dana, posebno one zadatke koji traže veliku posvećenost i preciznost. Merkur u dobrom aspektu sa Jupiterom podržava oblast obrazovanja, papirologije, diploma. Možete dobiti vesti koje dugo čekate, poziv na putovanje ili za edukaciju. Sada je najisplativije da uložite energiju u obrazovanje, učenje jezika, putovanja, pisanje, pisanje bloga, veb sajt i svoje ideje. U večernjim časovima očekujte poziv za druženje. Sunce je na poslednjem stepenu Bika što donosi spletke u vezi nekog muškarca, nezgode i pad sa položaja pa budite oprezni i izbegavajte sumnjive osobe i zakulisne radnje. Sada neka intrigantna vest izlazi u javnost. U subotu Sunce prelazi u znak Blizanaca usmeravajući energiju u informacije i učenje. Um postaje nemiran i traži stimulaciju kroz prikupljanje znanja i informacija. Sunce u konjukciji aa Merkurom donosi jasnije uvide, saznanja i informacije. Očekujte važne pozive, vesti objave. Nema slučajnosti ovog dana. Obratite pažnju na znakove pored puta. Možete dobiti dobre predloge za saradnju, promociju knjige ili nekog svog proizvoda. Mesec u izazovnom aspektu sa Uranom donosi stres, nemir i promene u vašim planovima. Nemojte biti kruti sa svojom dnevnom rutinom i dajte sebi više opcija. 
Nedelju završavamo turbulentno. Prvi deo dana donosi ozbiljnost, nemir i turbulencije. Drugi deo dana završavamo opušteno. Ako uspete da prevaziđete pritisak koji nosi prvi deo dana, drugi deo dana može biti potpuno kreativan. Mesec će ući u znak Ribe i doneti potpuno opuštanje i smirivanje. Aktivirajte lepotu i lakoću, ali i uživanje. Inspirišite druge poklonom ili nekim lepim gestom. Ipak, misli i emocije moraju sarađivati da ne bi došlo do sukoba i nesporazuma u komunikaciji. Nesklad između uma i tela donosi telesne simptome kao što su nadutost, glavobolju i nesanicu. Dve potpuno različite ali bitne stavke u vašem životu vuku vas u dva pravca i vi ne znate za koji pravac se odlučiti. To vas remeti i pritiska.


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 9 - 15. MAJ

Ovo je sedmica u kojoj će planeta Jupiter promeniti znak. Iz znaka Riba ući će u znak Ovna i započeti svoj novi dvanaestogodišnji ciklus. Ovu promenu će najviše osetiti Strelčevi i Ribe. Ponedeljak počinjemo sa dva izazovna aspekta Meseca prema Suncu i Saturnu, koji govore da ćemo se morati pripagođavati nekim situacijama koje će nas ograničavati i sputavati ostvarenje ciljeva. Naći ćete se u situacijama ili odnosima u kojima nećete biti potpuno zadovoljni. Jedan deo će biti ispunjen, ali će vam nedostajati jedan drugi, isto tako važan deo. Moraćete praviti kompromise koji će zbog naglašene emotivnosti biti teže ostvarivi. Lako možete upasti u stanje haosa. Ono što vas može držati u balansu jeste poštovanje svoje rutine i tačne satnice, kao i mirno funkcionisanje. Ovog dana je i Merkur stacionaran jer se sprema za svoj retrogradni hod, što dodatno pogoršava situacije. 
Od utorka Merkur kreće retrogradno na tri nedelje, što će najviše uticati na Blizance i Device, ali i ostale, usporavajući kretanje i otežavajući komunikaciju. Savetuje se poseban oprez u saobraćaju kao i prilikom važnih dogovora i razgovora. Pazite šta potpisujete. Budite oprezniji sa ličnim dokumentima. Ne savetuje se donošenje važnih odluka niti kupovina, posebno tehnike, telefona i automobila. Razumevanje posebno teško ide ovog dana pa se čuvajte nesporazuma i svađa. 
sredu Jupiter menja znak, i ulazi u znak Ovna, što će najviše uticati na osobe u znaku ili podznaku Strelca i Ribe. Ovo će doneti promene u vezi obrazovanja, zakona, putovanja, viznog režima, kao i prilika za razvoj i napredak. Veoma je povoljno ulaganje u neke potpuno nove projekte, za odlazak u inostranstvo, usavršavanje, obrazovanje i dobijanje licenci i diploma. Ovog dana je jako naglašen perfekcionizam, te se uzdržavajte od preterane kritike i cepidlačenja. Mozete osećati konflikt između racia i emocija, kao i između intuicije i informacija koje budu stizale do vas. Konflikt nastupa ako budete insistirali na nekim svojim ubeđenjima. Takođe, neko vas može uveravati u istinitost svojih reči, iako one mogu biti veoma daleko od prave istine. Pripazite kome ili u šta verujete. 
četvrtak Mesec ulazi u znak Vage što će staviti akcenat na odnose i partnerstva tokom naredna dva i po dana. Možete imati veoma konstruktivne razgovore i pregovore o vašem odnosu bilo da je u pitanju emotivni ili poslovni. Preterani entuzijazam i optimizam može vas navesti da situacije posmatrate kroz ružičaste naočare i da pravite kompromis tamo gde ga ne bi trebalo praviti. Budite realni, posmatrajte situaciju na dugoročne staze. 
Petak rezervišite za uživanje i odmor. Ugodite sebi. Kreirajte takav dan koji će stimulisati hedonizam i lepotu. Imate veću želju za emotivnim partnerstvom, i spremniji ste da se potrudite da privučete pažnju. Lepota i estetika vam posebno znači ovog dana. Prija vam društvo, elegancija i harmonija u okruženju. Ipak, može se javiti izvesno nezadovoljstvo, posebno ako nešto od ovoga nemate ili ne možete da priuštite sebi. Učinite barem neke male stvari za sebe. Inspirišite sebe i svoje okruženje lepotom i stvaranjem balansa u odnosima. Lako se može ulaziti u neku vratu preterivanja, ili u trošenju novca, u jelu, nezadovoljstvu ili pasivnosti. 
subotu imamo situacije koje nas suočavaju kroz sukob starog i novog i potrebe da se stvari bitno promene. Iako je promena naglašena kao neminovnost, izvesna vezanost za stvari i ljude donosi strah i otpor prema novonastalim situacijama. Potrebno je otpustiti neke stare obrasce i strahove, posebno strah od napuštanja i nemaštine. Događaće se situacije koje će u vama izazivati strah jer ste previše vezani za svoje naviknute i poznate navike i odnose iako znate da oni nisu dobri za vas. Osvestite ovo i pokrenite barem jednu promenu. Više razmišljate o novcu. 
Nedelju završavamo aspektima Sunca prema Saturnu i Neptunu. Neko ko je vama veoma važan i predstavlja izvesni autoritet može biti aktiviran ovog dana. To može biti otac, muž ili nadređeni. Možete imati sukob sa nekim tog opisa ili biti svedok poteškoća nekoj takvoj osobi u vašem životu. Ovaj aspekt donosi pad volje ali i imuniteta. Prisutno je dosta frustracija i ovraničavajućih okolnosti koje će vas nervirati. Tvrdoglavost vas može skupo koštati. Nemojte se po svaku cenu držati nekoga ili nečega što nije dobro za vas. Dan je turbulentan i donosi dosta promena i neočekivanih situacija. Osećate umor, iscrpljenost i kao da vas okolnosti sputavaju. Pokušajte da ovog dana napravite neke promene i izađete iz uobičajene šeme ponašanja i rutine. 


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 2 - 8. MAJ

Sedmica pred nama je veoma značajna po brojnim planetarnim aspektima koji najavljuju događaje. Biće prozvani svi znaci, posebno Bikovi, Vage, Lavovi, Ovnovi i Škorpije.
ponedeljak prvi aspekt između Meseca i Saturna je kvadrat, što će ukazati na poteškoće sa finansijama. Možete biti previše okupirani brigama o novcu, kreditu i pozajmicama. Shvatićete da nemate dovoljno resursa koji su vam potrebni. Ili će vas ovraničavati vreme i rokovi, ili neki nedostatak ili prepreka. Mnoštvo dešavanja obeležiće prvi deo dana. Nećete imati volje za rad, energija će vam i dalje biti usmerena na uživanje i odmor. Ako možete pre podne provedite udovoljavajući svojim potrebama. Od podneva kada Mesec uđe u znak Blizanaca dinamika kreće i očekujte pozive i razgovore, kao i dosta kretanja. Sredina popodneva donosi važne informacije. Ovog dana Venera menja znak i ulazi u znak Ovna. Mnogi odnosi mogu se završiti ovog dana. Novac i odnosi su na kritičnoj tački. Pokušajte da ne prebacujete krivicu i odgovornost na druge. Posebno će ovo osetiti Vage i Bikovi, u znaku ili podznaku. Kada Venera uđe u znak Ovna očekujte rasplamsavanje strasti i početak novih veza u narednih nekoliko nedelja. 
Utorak donosi veću mogućnost sukoba i ulazak u konflikte. Postoji tendencija nerazumevanja poruka koje izvesni ljudi prenose što će rezultirati svađom ili raspravom. Nestrpljivi ste i lako vas izbacuju iz takta. Trudite se da budete što precizniji u komunikaciji ali i planiranju. 
sredu imamo dva značajna planetarna aspekta. Jupiter u dobrom aspektu sa Plutonom, i Mars u dobrom aspektu sa Uranom. Oba aspekta donose značajne kolektivne prekretnice i promene zakona. Ovi uticaji su veoma transformativni na globalnom nivou. Iako je povoljan aspekt Marsa sa Uranom ipak može doneti vetrove, nepogode, nagle prekide, izazove sa mašinama i uređajima, kao i sa strujom ili internetom. Donosi promene sa ekonomskom situacijom. Jupiter sa Plutonom može doneti promene u zakonodavnim i obrazovnim sistemima. Ove aspekte treba iskoristiti za ulaganja koja nose izvestan nivo rizika. Sada dobijate vetar u leđa za realizaciju svojih finansijskih planova, kroz kredite ili sponzorstva. Možete ulaziti u projekte koji zahtevaju investiranje veće količine novca. U komunikaciji treba biti konkretan i jasan. Izbegavajte sumnjive priče osoba sa poluistinitim informacijama. Ovaj dan je dobar za smeh i šalu, kao i igru. 
Četvrtak je dan u kojem se budi velika potreba za slobodom. Uradite nešto potpuno smelo ovog dana. Sunce se grli sa Uranom što donosi preokrete u polju ekonomije ali i svesti pojedinca. Na izvestan način moraćete izaći iz svoje zone komfora. Kroz neke odnose ili okolnosti pokrenuće se energija promene, bunt protiv restrikcija i lažnih autoriteta. Ovog dana je potrebno imati veći stepen iskrenosti prema i sebi i drugima, a to će rezultirati hrabrosti da se uradi nešto novo i autentično. Mesec je ušao u znak Raka i postajemo emotivniji, plačljiviji. Sitnice vas lako mogu uvrediti. Povlačite se i najlepše vam je u svom kutku. 
petak već rano ujutro budite aktivni i organizujte ostatak dana i vikend. Aspekti vas podržavaju da budete produktivni i inicirate promene koje se tiču doma i porodice. Možete organizovati neko porodično okupljanje ili pozvati prijatelje kod sebe. Merkur je u harmoničnom aspektu sa Venerom pa očekujte lepe poruke i informacije koje će vas obradovati. Povoljan je dan za razmenu ideja i susrete sa voljenim osobama. Organizujte kraći put. Ili dobijate poziv za neko putovanje. Pokušajte ovog dana da ništa ne kritikujete. 
subotu se Mesec i dalje kreće znakom Raka. To daje akcenat na porodična pitanja, privatni biznis i nekretnine. Povoljno je za sadnju, gradnju, selidbu, renoviranje, kupovinu ili prodaju zemljišta ili stana, pokretanje privatnog biznisa i slično. Sunce je u lepom aspektu sa Marsom što donosi jednu mušku, pokretačku energiju. Ipak, najviše će vas motivisati vaše lično okruženje. Bićete vodeni emocijama i impulsima. Neko će to iskoristiti za inicijativu i realizaciju, dok će neko drugi biti osetljiv i reagovati energično i naglo. Neke situacije mogu izazvati strah, posebno za egzistenciju. 
Nedelju završavamo tranzitom Meseca kroz znak Lava što donosi jako naglašen ego i stavljanje ličnih potreba i vrednosti u prvi plan. Ukoliko budete nametali svoje stavove ili neko vama to bude činio i pravio vam pritisak, lako se možete zameriti i sukobiti sa osobom koja predstavlja izvestan autoritet u vašem životu. To mogu biti otac, muž ili nadređeni. Ne trpite autoritet, posebno onaj koji nije zasnovan na pravim osnovama. Neke situacije vas mogu izbaciti iz ravnoteže. Osećate nemir i stres. Ako sebi priuštite zadovoljstvo i uživanje možete provesti veoma lepo ovaj dan. Najbolje je ako možete da namestite ovaj dan po svojim potrebama.


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 25. APRIL - 1. MAJ

Pred nama je jedna od najznačajnijih sedmica u ovoj godini. Najviše će je osetiti Bikovi i Vage, kao i Blizanci i Device. 
Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Vodolije što najavljuje nedelju promena. Kako je prvi aspekt sa Saturnom, to definitivno donosi neke promene u vezi zakona, zvaničnih struktura i pozicija kao i kolektivnih dešavanja. Mesec gradi i izazovni aspekt prema Merkuru što donosi nesporazume i informacije koje vam se neće dopadati. Neke činjenice će vas oneraspoložiti i uticati na vaše povlačenje. Ovog dana je Merkur u lepom aspektu sa Neptunom, što donosi jaku intuiciju i kreativnost. Ovo nije dan u kojem se donose važne odluke ili vode ozbiljni razgovori i pregovori. Um često luta, niste fokusirani i lako možete prevideti neke važne informacije. Takođe, lakše vas je povrediti ovog dana jer ste osetljiviji. Ovaj dan iskoristite za kreativne ideje, promociju preko interneta, planiranje dalekih putovanja i povlačenje. Posetite neko sveto mesto. Moć molitve, vizualizacije i intuicije sada je najjača. 
utorak je naglašena ranjivost i impulsivne reakcije koje ćete imati delovaće potpuno neočekivano i nelogično. Možete eksplodirate na neku sitnicu iako ona nije pravi razlog početka svađe. Ovaj dan nosi dosta izazova i promena, posebno ako niste skoncentrisani. Više će vam se spavati, bićete konfuzni i zbunjeni. Najbolje je odložiti neke važne događaje koji zahtevaju koncentraciju, ili važne razgovore. Bolje je posetiti Neli Wellness ili odmarati što više. Budite otvoreni za promene. Neke nepredviđene situacije lako vam mogu poremetiti planove. 
Sreda donosi puno lepih događaja, situacija i početak nekih lepih emotivnih odnosa ili planova. Idealan je dan za inspiraciju, romantiku i zaljubljivanje. Ovog dama očekujte povoljne vesti u vezi putovanja, obrazovanja ili zakona. Takođe, možete pokrenuti planove u vezi sa istim temama. Mogući su manji ili veći pokloni ili novčani dobitak. Planirajte ili krenite na neko egzotično putovanje. Upišite kurs ili aktivirajte planove koji zahtevaju neki legitimitet. Možete dobiti neka zvanična dokumenta koja ste čekali. Oslonite se na svoju intuiciju. Pratite znakove pored puta. Nema slučajnih susreta ni poziva. Možete dobiti povoljne saradnje i pozive. Okrenite svoje ideje, podignite ih na viši nivo. Današnji dan donosi zaljubljivanje i početak nekog emotivnog odnosa koji je najverovatnije sa izvesnom distancom ili dozom tajnovitosti. Tokom četvrtka ste veoma impulsivni i nestrpljivi. Nemate takta te lako upadate u vatru. Mogu vas proganjati neke opsesivne misli ili pokrenuti na delovanje izvesne tajne i skrivene informacije koje ćete otkriti. Um vam je duboko intuitivan i čitate između redova. Ništa što čujete ili osetite ovog dana neće vas ostaviti ravnodušnim. Odličan je dan da donesete neke odluke, potpuno promenite fokus i svoj pravac. Izvesna informacija ili odluka vam može iz korena promeniti život. 
petak se planeta Pluton okreće u retrogradni hod. To će doneti promene koje su fokusirane na suštinu i unutra. Vraćate se korak unazad, u sebe. Potrebno će biti u narednim mesecima menjati se na ličnom planu, da biste manifestovali promene u životnim okolnostima. Mesec se kreće znakom Ovna što donosi zapaljivu energiju, kako u prenesenom tako i u bukvalnom značenju. Impulsivni ljudi, nestrpljenje, eksplozivne situacije, povrede,,sukobi i konflikti, karakterišu ovaj dan. Ako održite stabilnost i mir ovog dana možete inicirati dugoročne planove. Ako želite da raščistite odnos sa nekom osobom ili da započnete nešto za šta vam treba dosta hrabrosti i inicijative, onda je ovaj dan idealan za to. Subota je jedan veoma specijalni dan. Imamo mlad Mesec koji je ujedno i solarna eklipsa. Ovo će se odigrati u plodnom znaku Bika, pa iskoristite narednih mesec dana da pokrenete svoje planove koji se tiču finansija, nekretnina, imovine i prioriteta. Eklipse deluju u narednih šest meseci, pa je veoma važno da postavite nameru i posadite seme svojih ideja i ciljeva koje želite da vam rastu u narednom periodu. Takođe, ovog dana se dešava jedan od najlepših astroloških aspekata, konjukcija Venere i Jupitera na stepenu Venerine egzaltacije. Ovo treba da donese obilje, prosperitet, dobitke i poklone, kao i prilike za aktivaciju istog. Ovog dana i planeta Merkur ulazi u svoje sedište, znak Blizanci. Puno toga možete osvestiti ovog dana, voditi važne razgovore ili doneti bitne odluke. 
Nedelju završavamo snažnim aspektom između Venere i Plutona, pa očekujte ozbiljne transformacije na polju novca i odnosa. Izvesni odnosi mogu postati još stabilniji i strastveniji, a neki odnosi će doživeti svoj kraj. Obratite pažnju na odnose ovog dana, jer će neke osobe odigrati važnu ulogu u vašem životu. Razmišljate na dugoročne staze pa formirate saradnje i odnose koji se zasnivaju na međusobnoj koristi. Sve što doživite ovog dana ostaviće veliki uticaj na vas. Iako imate snažnu želju za sigurnim i stabilnim odnosima i situacijama, potrebno je izaći iz poznatih šablona i obrazaca i odlučiti se za promene. Prilike za zaradu i emotivne odnose dolaze iz neočekivanih situacija. Nemir i stres će osetiti samo oni koji po svaku cenu žele da zadrže stare navike. 


 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 18 - 24. APRIL

Ovu sedmicu započinjemo dinamično, sa mnoštvom planetarnih aspekata već u ponedeljak. Ovog dana ćemo imati rekordno četiri planetarna aspekta na nebu. Mesec se kreće znakom Škorpije što donosi teme u vezi finansija, zajedničke imovine, vezanosti za nekoga ili nešto, manipulacije i osećaja straha. Mesec obrazuje čak šest aspekata prema planetama, što će doneti da je ponedeljak ključni dan ove sedmice u kojoj će se pokrenuti mnogo toga. Očekujte mnogo stresa, nervoze, informacija koje vam mogu poremetiti mir. Nailazićete na prepreke i poteškoće u vezi vaših planova. Odlaganja i čekanja su prisutna. To će lako izazivati u vama strah za egzistenciju, od odbacivanja ili ostavljanja, strah i strepnju za izvesnu osobu u vašem životu. Imate naglašenu potrebu za slobodom i želećete da pobegnete od svega što vas guši i ograničava. Osetićete veliki pritisak u nekoj situaciji ili odnosu koji se najviše zasniva na manipulaciji i nekoj koristi. Neko će vam nametati svoju volju. Ne nasedajte na provokacije i na one koji izigravaju žrtvu da bi vas uhvatili u svoju zamku krivice i odgovornosti. Naravno, to lako i vi možete činiti drugima. Ovog dana stižu do vas važne informacije. Obratite pažnju na znakove pored puta. Može doći do važnog susreta, kao i novih predloga i ideja. Idealan je dan za plasiranje proizvoda putem digitalnog marketinga, kao i za upoznavanje preko poznanika i prijatelja, ali i interneta. Budite otvoreni za nove stvari, nove ideje i poznanstva. Potpuno iz neočekivanog izvora možete dobiti neki poklon, poziv ili novac. Budite drugačiji i uradite nešto sasvim novo. Ovog dana je aktuelan i kvadrat između Sunca i Plutona što donosi veće prekretnice i transformacije kroz izvesnu mušku figuru u vašem životu. Može doći do promene pozicije osobe od autoriteta, kao i do većih sukoba i konflikata. Bitno je izaći iz poznatih obrazaca i uraditi nešto sasvim novo i neočekivano. Novi putevi i pravci se otvaraju pred vama, samo je važno da prevaziđete strah i krenete u nepoznato. 
Od utorka Mesec ulazi u znak Strelca vraćajući optimizam koji kao da je nestao na neko vreme. Međutim, u pre podnevnim časovima Mesec pravi kvadrat prema Marsu što lako može doneti konflikt i svađe. U odnosu sa drugima imate različite poglede na život i svet i to predstavlja bazu za nerazumevanje. Skloni ste povredama. Pazite na svoja obećanja i koliko toga postavljate kao obaveze ovog dana. Ukoliko izgubite svest o proporciji, lako možete preterati i dovesti sebe u neprijatan položaj. Sunce je na poslednjem stepenu što donosi konflikte sa osobama od autoriteta. Agresija i bes prate vas ovog dana. Ili ste pasivno agresivni i sikćete u sebi, ili će vas neko isprovocirati i ispoljiti silu. 
Od srede Sunce ulazi u znak Bika što će promeniti svesne poglede na novac, finansije i imovinu. Svi će mnogo više razmišljati o vrednostima, prioritetima, stvaranju stabilnosti i sigurnosti u naredne četiri nedelje. Bik je konkretan i praktičan znak i investira svoju energiju samo u ono što je sigurno isplativo. Možete osećati dozu lenjosti i pasivnosti, dok je zapravo to samo fiksna priroda Bika koja usporava vaše akcije i čuva vas od nesmotrenosti. Mesec je i dalje u znaku Strelca i u večernjim časovima pravi izazovne aspekte prema Jupiteru i Neptunu što donosi sve vrste nesporazuma i nerazumevanja. Takođe, pripazite sa preterivanjem, posebno sa lekovima, alkoholom i drugim opijatima. Percepcija nije jasna pa se uzdržite od vođenja važnih razgovora i donošenje odluka. 
Od četvrtka Mesec se seli u znak Jarca, što će doneti jasnoću i preciznost ali i pokretanje vaših konkretnih planova. Ovog dana imate potpunu stabilnost i osećaj da ste usaglašeni i emotivno i racionalno u vezi sa svojim životom. Zbog toga je dobro pokrenuti svoje dugoročne planove koji zahtevaju veliku posvećenost i preuzimanje odgovornosti. Odličan je dan za naporne poslove, fizičke vežbe i aktivnosti koje zahtevaju fokus, koncentraciju i izdržljivost. Najveće zadovoljstvo vam donose rad i postignuća ostvarena ovog dana. 
petak je važno da sve preokrenete na šalu i zabavu, iako to ide malo teže jer je Mesec i dalje u ozbiljnom znaku Jarca. On donosi atmosferu tuge, krivice i odgovornosti, ali i nedostatak bliskosti i udaljavanje. Ipak, imaćete priliku da uspostavite dobar emotivni kontakt sa nekom osobom iz prošlosti, kvalitetne razgovore i postizanje dogovora ili odluka koja se tiču neke dugogodišnje saradnje. Odličan je dan za stabilizaciju svoje finansijske situacije, uzimanje kredita i potpisivanje ugovora. Moguća je pojava tuge ili ozbiljnosti kao i distanciranja u emotivnim odnosima. 
subotu Mesec prelazi u znak Vodolije, što najavljuje promene. Neki stari odnosi će iskrsnuti ovog dana, pojaviće se osobe iz prošlosti pa je vaš zadatak da sagledate te odnose iz novog ugla i iscelite odnos koji je ostao nerešen. Potrebno je prihvatiti sebe i greške koje ste pravili i oprostiti i sebi i drugima za neke nerazrešene stvari. Osećate da su vam um i telo u konfliktu. Srce vuče na jednu, a razum na drugu stranu. Imate veliki pritisak, stres i frustraciju. Želite novo ali vam je teško da pustite staro i izađete iz zone komfora. Osećate veliku tvrdoglavost. 
Nedelju završavamo izazovnim aspektima između Meseca i Urana, i izmwđu Merkura i Saturna. Osećate otpor prema promenama koje se neminovno pojavljuju kroz izvesne situacije ili osobe. Sa druge strane, možete pak osećati veliku potrebu za slobodom i promenama, ali jednostavno ne znate kako da ih napravite. Svedok ste promene unutar vašeg doma i porodice. Selidbe. Stres. Nervoza. Unutrašnji nemir. Udaljavanje u komunikaciji. Problemi sa automobilom, telefonom, izazovi u saobraćaju. Mogući su kvarovi i greške, kašnjenja i problemi sa putovanjima. Zastoji. Brige i okupiranost oko novca. Neočekivani izdaci. Tuga i loše vesti. 


 

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.