Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 14 - 20. NOVEMBAR

Naredna sedmica pred nama takođe dinamična kao i prethodna. Očekujte mnoštvo promnena, a ponovo su prozvani Bikovi, Blizanci, Device i Vage u znaku ili podznaku. 
Prvi dan nedelje, ponedeljak, započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Raka što i dalje naglašava tenu doma, porodice, nekretnine ili privatnog biznisa. Lepi aspekti prema Veneri i Jupiteru donose lepu atmosferu i prijatne događaje. Možete očekivati poziv za porodična okupljanja i slavlja, ali i sami možete organizovati nešto u svojoj kući. Idealan je dan za razvoj bliskosti kroz zajedničke trenutke, rad na potomstvu, te je dobro za objavu veridbe. Ovog dana treba izbegavati pretencioznu komunikaciju i pokušavati da prebacujete odgovornost i definišete krivca. Jutro može započeti nesporazumima i komplikacijama u saobraćaju. Od četrnaest časova Mesec ulazi u znak Lava i menja atmosferu. 

U utorak nas očekuje čak tri planetarna aspekta. Prvi je Merkur u sekstilu sa Plutonom, koji će doneti pronicljivost, intuitivnu inteligenciju i potrebu da čitate između redova. Probudiće se detektivski duh u vama i nećete se zadovoljiti površnim odgovorima. Insistiraćete na činjenicama ili će neke informacije same doći do vas. Jako je važno da dobro isplanirate aktivnosti ovog dana i da budete precizni i tačni. Drugi aspekt je Sunce u trigonu sa Neptunom, što je aspekt čarobnjaka i čarolije, kao i svega onoga u šta duboko verujemo, sada se mogu ostvariti ili pokrenuti naši snovi. Donosi daleka putovanja, razvoj kreativnosti i mašte, ali je psiha ipak osetljiva i može biti podložna bežanju od stvarnosti. Osetljiv je imunitet i skloniji smo virusima i prehladama. Treći aspekt je trigon između Venere i Jupitera koji donosi poklone, zaljubljivanje, početak veze, koja može biti i afera ali i na distancu. Očekujte ekspanziju i obilje. Mogući su pokloni i dobici i kroz posao i kroz odnose sa ljudima. Ovaj dan je idealan da prihvatite prilike koje se nude, da uspostavite saradnju, pokrenete priliv novca, uspostavite emotivni kontakt ili odnos. Svakako dolazi do izvesnog preokreta u odnosima jer je Venera na poslednjem stepenu. 

Od srede Venera ulazi u znak Strelca na nekoliko nedelje što će vratiti optimizam, viziju i ekspanziju u vaše poslove, finansijsku situaciju i odnose. Više ćete razmišljati o putovanjima, sportskim aktivnostima, učenju stranog jezika, pohađanje kurseva ili školovanju. Kako je i Merkur u lepom aspektu sa Jupiterom, ovo je zaista idealan dan da donesete odluke, potpišete ugovore, krenete edukacije, započnete pisanje knjige ili plasirate neki svoj proizvod na tržište. Posebno su stranci i inostranstvo prijemčivi za ono što nudite. Moguće su promene zakona u vesi putovanja, kretanja ali i školovanja. Budite aktivni ovog dana i ne dozvolite da vam brige ili crne misli pokvare planove za napredak. Iako će se pojavljivati prepreke i poteškoće u vidu nepovoljnih informacija ili zastoja, vrlo je važno da ne odustanete i ostanete vedri i pozitivni. 

U četvrtak planeta Merkur ulazi u znak Strelca na par nedelja. Jutro može doneti dosta zavrzlama i nesporazuma kroz komunikaciju i saobraćaj. Bićete veoma u kritičkom raspoloženju i svaka sitnica vas može izbacivati iz takta. Težite perfekcionizmu i radu i to vas ometa da se opustite i uživate. Kao da pozivi za zabavu dolaze sa svih strana a vi imate nikad više posla nego ovog dana. Ako i prihvatite neku ponudu za opuštanje mozak će vam stalno raditi i biće opterećen onim što vas čeka da završite. Zato je bolje ovog dana posvetiti se zdravlju, ishrani i poslovnim obavezama. Odlično je da pobacate sve što vam je višak iz svog radnog okruženja. Pozabavite se zaostalom papirologijom. 

Petak nastavljate istim ritmom. Umesto da usporavate tempo, on se sve više ubrzava kao da nije kraj radne nedelje. Ovaj dan posvetite svom zdravlju, kontrolama, poslovnim obavezama i zadacima. Lako može eskalirati bes od nakupljenog stresa usled previše mentalne opterećenosti, posebno u večernjim časovima. Ako primetite nagomilanu negativnu energiju bolje je iskanališite kroz fizičke aktivnosti ili se povucite i osamite. Ovog dana možete očekivati radikalne promene kroz promene strukture i vladajućih pozicija. Dolazi do transformacije svesti što će uticati da se odlučite na promenu u nekom pravcu. Razmišljate o svojim finansijama i kreditima. 

U subotu nas čeka dosta dinamike i događaja koji će se menjati i pojavljivati velikom brzinom. Prvi deo dana još uvek ste u radnom modusu željni akcije i promena. Stomak i creva su osetljiva regija. Najbolje je početi neku dijetu ili režim ishrane. Od podneva Mesec ulazi u znak Vage što će doneti temu braka i odnosa. Organizujte susret u dvoje. Moguća su lepa poznanstva koja kasnije mogu prerasti u emotivnu vezu. Prihvatite pozive za druženja i zabavu, kao i edukaciju. Takođe, imamo i jedan veoma izazovan aspekt ovog dana, a to je Mars u kvadratu sa Neptunom koji donosi različite vrste obmana, spletki, zakulisnih radnji, trovanja, davljenja, prevara. Čuvajte se i sklonite dalje od opasnih situacija i ljudi. Ne učestvujte u spletkama i ogovaranjima kao ni planiranjem rizičnih poslova. Lako može eskalirati u nezgode i nesporazume.  

Nedelju završavamo u potrazi za harmonijom i balansom, posebno u našim emotivnim odnosima, što može predstavljati izazov jer je prisutno naglašavanje ličnosti i egoističnih potreba. Ako jedna strana ne pristane na kompromis doći će do sukoba dva ega, posebno sa važnim muškarcima u vašem životu. Strpljenje je ovog dana ključ balansa. Treba da ss postavite tako i da mislite na dugorocne rezultate a ne ono što želite trenutno da postignete. Zadovoljstvo se postiže vremenom i taktikom, kao i diplomatijom. Budite ljubazni i smireni. 
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 7 - 13. NOVEMBAR

Nedelja pred nama je veoma turbulentna i dinamična. Događaji će se smenjivati vrtoglavom brzinom. Od dana do dana nećete moći da se oslonite na predvidivost i sigurnost zbog svakodnevnih ključnih planetarnih uticaja. 

Ponedeljak počinjemo tranzitom Meseca u znaku Bika što ukazuje na teme novca, ekonomije i zarade. Bik voli sigurnost i predvidivost i ne voli da mu je poljuljana finansijska situacija. Kako je ovog dana Venera u kvadratu sa Saturnom, svakako ćete osetiti zastoj i blokade u polju novca. Možete imati zabrinutost i teret u vezi zajedničkih ulaganja. Novac koji očekujete kasni ili ne stiže. Kako je Venera povezana sa odnosima, svakako da će ljubavni odnosi sada biti na ispitu, pojaviće se distanca i hlađenje među partnerima. Moguća je i prostorna udaljenost kao i veza sa zauzetim partnerom. Veze koje počinju ovih dana su sa nekom vrstom prepreke, ili je partner daleko, ili je zauzet, ili je značajno stariji/mlađi od vas, ili sve to zajedno. Dan nosi nemir i nesigurnost jer se čini da vas sve oko vas dovodi izvan zone komfora, pa osećate stres i neprijatnost. Najbolje je ovaj dan provesti u postu, započeti vid štednje ili se odreći nekog uživanja. Koliko god želeli udobnost i zadovoljstvo ono vam deluje kao nemoguća misija. 

 

Utorak je jedan od najeksplozivnijih dana u kojem možete imati seriju negativnih dešavanja. Ovo je dan kada se događa i lunarna eklipsa koja ima efekat na pojedinca ali i kolektiv u narednih šest meseci. Eklipsa je u izazovnim aspektima sa Saturnom i Uranom, pa se i te kako mogu očekivati novčani problemi, izazovi sa zajedničkom imovinom, investicijama, u vezi nasledstva, ali i u emotivnim odnosima. Svi odnosi i projekti koji su vezani za zajednicki interes ali i manipulaciju i ucenu biće na ispitu. Najverovatnije da će morati da otpadne sve što je trulo, pa se potrudite da ne žalite za onim što vas je napustilo ili nestalo iz vašeg života. Bilo bi dobro da u narednih par meseci napravite promene: preselite se, promenite posao, raskinute vezu ili brak, promenite okruženje i društvo, promenite ishranu. Svakako, ovog dana sve to može kulminirati u vidu izazovnih dešavanja, odnosa i situacija u vašem životu. Očekujte važne vesti i informacije koje bitno mogu uticati na vas. Sunce će biti u konjukciji sa Merkurom što donosi važne uvide i saznanja. 

 

Obe planete će u sredu graditi aspekt opozicije prema Uranu, što vas suočava sa izvesnim šokantnim informacijama i okolnostima. Potrebna će biti veština komunikacije i brzina da se svi planovi sprovedu na vreme i po vašoj meri. Isti aspekti mogu doneti pobunu protiv autoriteta, pad sa položaja kao i štrajkove i borbe za veću slobodu. Donose neočekivane obrte situacija. Mogući su vetrovi i promene klime, kao i nemiri i nesporazumi u komunikaciji. Ako ostanete otvoreni za promene i prilike iz vedra neba, ovaj dan može biti veoma produktivan. 

 

četvrtak je Mesec u Blizancima što donosi pojačanu komunikaciju i dinamiku kretanja. Neće vam biti dosadno a i sami ćete kreirati više planova. Iako postoji tendencija da nametnete više od mogućeg, potrudite se da imate barem dva, tri izbora u toku dana i da se ne držite striktno zacrtanih planova. Ovo je dan za zabavu i lakoću. Želite samo vedre teme i smeh. U tome će vas ometati kvadrat između Merkura i Saturna u pre podnevnim časovima, koji može otežati ili odložiti vaše planove. Izazovi u komunikaciji i saobraćaju. Opterećeni ste brigama i crnim mislima. Moguć je kvar neke situacije, aparata ili automobila. U popodnevnim časovima imamo trigon između Venere i Neptuna. Taj aspekt je idealan za zaljubljivanje, čaroliju, umetnost i kreativnost. Ukoliko veza počinje ovog dana ona će nositi dozu tajnovitosti i skrivanja, ali i fizičke udaljenosti. 

 

petak je prisutan još jedan izazovni aspekt između Sunca i Saturna. On donosi težinu, smanjenu vitalnost i imunitet. Izazovi sa nekim bitnim muškarcem na položaju, ili sa ocem ili mužem ako ga imate. Vaši planovi nailaze na prepreke i zastoje, neko vam nameće osećaj krivice i odgovornosti. Uzdržite se previše pametovanja i kritikovanja. Lako se može upasti u svađe i konflikte. Budite nežni prema sebi ali i štedljivi. Okolnosti vas ne podržavaju da budete široke ruke i preterate sa bilo čim, dok vas upravo takva energija može vući u prenaglašavanje, čak i kroz posao. Emotivni odnosi su turbulentni i puni razgovora koji ne vode nikuda. Usredsredite se na samovanje i posao. 

 

subotu Mesec prelazi u znak Raka što će aktivirati teme porodice ili privatnog biznisa. Bićete emocionalno osetljiviji a fizički će stomak biti osetljiva regija. Dobro je dan provesti u krugu porodice i bliskih prijatelja, kao i kod kuće, organizujući porodično okupljanje. Ukoliko se bavite nekretninama ili privatnim biznisom ovo može biti produktivan dan. Sve aktivnosti treba obavljati polako i opušteno, stvarajući atmosferu bliskosti kroz ljude koje budete sretali, kao i poslove koje budete sklapali. Merkur je u trigonu sa Neptunom pa je idealan dan za razvoj kreativnosti, inspiracije i umetnosti. Dobro je za pisanje, digitalni marketing i propagandu preko interneta, plasiranje knjige, bloga ili proizvoda. Saradnja sa strancima i inostranstvom je podržana. Odlazak ili planiranje putovanja na neke dalje destinacije je idealna. 

 

Nedelju završavamo lepim aspektom između Venere i Plutona što aktivira strast u ljubavnim odnosima. Možete očekivati zbližavanje sa partnerom, jačanje odnosa, a ukoliko tek ulazite u emotivnu vezu ona je zasnovana na dubokoj privlačnosti i strasti, kao i međusobnoj vezanosti. U negativnoj konotaciji može doći so izazova u partnerstvima ukoliko se pojavi sumnja i strah od ostavljanja koja će se manifestovati kroz ljubomoru, posesivnost i manipulaciju. Možete sklopiti neki dobar poslovni poduhvat koji će vam doneti više novca i finansijsku stabilnost. Dobro je za vraćanje pozajmice ili kredita kao i uzimanje istog. Ovaj dan je idealno iskoristiti za dubinske promene u odnosima, partnerstvima, finansijama i transformaciji ličnosti. Možete se odlučiti za neki estetski zahvat. Imate mir i stabilnost.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 31. OKTOBAR - 6. NOVEMBAR

Poslednji dan meseca oktobra, ponedeljak, donosi promene na kolektivnom nivou. Možemo očekivati izmene u zakonu. Pre podne je dobro prihvatiti se najtežih zadataka i obaveza. Imaćete fokus i disciplinu da istrajete u svojim poduhvatima. Emotivno možete osećati hladnoću i usamljenost, kao i distancu u odnosima. Najvažnije je ne predavati se osećanjima i ne reagovati. Najbolje je povući se i biti vredan, bez očekivanja komfora i lakoće. Možete biti zabrinuti i okupirani nekim izazovima. U popodnevnim časovima Mesec prelazi u znak Vodolije odakle će imati izazivan aspekt prema Merkuru, što može dovesti do verbalnih sukoba i nesporazuma, kao i do pojave uznemiravajućih vesti. 

 

Utorak je izazovan dan koji može obilovati neočekivanim dešavanjima. Mesec će imati napete aspekte prema Suncu, Veneri i Uranu, što će doneti prilagođavanje u odnosima, u polju novca i ključnih životnih oblasti. Emotivni odnosi prolaziće trzavice i potrebu za slobodom. Nije vreme za rizična novčana ulaganja. Osetićete nesklad između uma i tela. Situacije kroz koje budete prolazili donosiće vam nezadovoljstvo i nedovoljnost. Kao da je sve polovično, odnosno da dobijate nešto sa jedne strane, a sa druge gubite. Ovog dana nije dobro držati se striktno svojih planova i ispoljavati rigidnost jer je energija podložna promenama. Imaćete otpor prema autoritetu i nametnutim stavovima i ograničenjima. Jaka je potreba za slobodom. Nervoza i stres.

 

sredu budite opušteni, zabavljajte se i u komunikaciji sa drugima budite lagani. Idealan je dan za razvoj i pokretanje originalnih ideja i projekata. Budite deo tima i društvenih grupacija istomišljenika. Budite aktivni na drustvenim mrežama i propagandi na internetu. Ovaj aspekt može doneti i pobune i štrajkove nekih grupacija. Očekuje vas dosta živopisne komunikacije i nalet ideja. Budite fizički aktivni. U večernjim časovima osetićete promenu energije. 

 

Četvrtak je dan za razvoj sopstvene intuicije. Iako možete imati dosta obaveza, kretanja i komunikacije, odluke donosite iz srca i po osećaju, a ne racionalno. Možete dobiti dobre vesti ovog dana. Idealno je za plasiranje proizvoda ili knjige. Dan je dobar za zaljubljene ali i za polje kreativnosti i umetnosti. Pripremite romantično veče ili idete u Spa tretmane. Možete organizovati putovanja, posebno u egzotične krajeve. Povoljno je za inostranstvo, kao i plasman na strano tržište. 

 

petak je važno biti opušten i otvoren za promene, nalet inspiracije i kreativnosti. Ne insitirajte na nekim bitnim odgovorima i razgovorima jer vrlo lako može doći do nesporazuma. U sredini dana su mogući konflikti i svađe, svakako oko nekih starih nezavršenih pitanja. Verski ratovi i okršaji u ime nekih uverenja i stavova. Imunitet je slabiji i osetljiv na viruse i prehlade. Dan je idealan za kreativne ideje, velike planove i vizije. Možete dobiti neke važne prilike za ekspanziju, poklone ili novac. 

 

Subota je jedan od najizazovnijih dana ove nedelje. Mesec je u impulsivnom znaku Ovna pa je energija zapaljiva i lako se upada u borbe. Ovog dana je Venera u opoziciji sa Uranom, što će doneti sukob kroz jedan odnos u toku dana. Biće potrebno spojiti velike suprotnosti da bi se održao balans, koji je svakako veoma narušen ovog dana. Lako može doći do prekida veze ili razvoda. Polje novca i zajedničke imovine, kao i posesivnost i ljubomora biće izvor svađe u odnosima. Ako ste želeli već duže vreme da prekinete odnos koji vam ne odgovara, ovaj aspekt će vas podržati. Odnosi koji započinju ovog dana imaju prepreke i nestabilnost. Potpuno neočekivano možete ući u odnos sa osobom koju uopšte niste mogli da zamislite. 

 

Nedelju završite veoma aktivno i dinamično. Dobro se organizujte i stavite zahtevne ciljeve i obaveze. Kanališite energiju u pravcu konkretizacije i inicijative. U suprotnom dolazi do destrukcije i sukoba. Svakako izbegavajte nasilne ljude i opasne situacije. Dobro je otići u dužu šetnju, planinarenje, trčanje ili vožnju bicikla. 

 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 24 - 30. OKTOBAR

Ako ste izbegli zamke u odnosima i prevazišli probleme i moguć prekid, onda u ponedeljak možete okrenuti novi list i krenuti u nove odnose. Ovo je dan koji je veoma povoljan za pokretanje dugoročnih saradnji ili pravljenje planova za budućnost veze. Odnosi se mogu stabilizovati ovog dana jer ste spremniji na kompromis i saradnju. Jedina prepreka na tom putu može biti prebacivanje krivice i odgovornosti na drugu osobu što bi poremetilo komunikaciju i dobar odnos. Najvažnije je da se usmerite u pravcu ljubavi a ne po svaku cenu da ostvarujete svoje ciljeve i zamisli. Ovog dana očekujte brojne pozive i dinamičnu komunikaciju. Možete dobiti značajne vesti. Ipak, budite obazrivi jer je ovo dan pred mlad Mesec i eklipsu koja znacajno utiče na psihu ljudi. Ne budite jako reaktivni već pokušajte da stres svedete na najmanju moguću meru. 

 

U utorak nas očekuje jedna veoma moćna eklipsa i mlad Mesec koji će imati uticaj i do šest meseci na neko vaše životno polje. Kako je uključena planeta Venera u ovu eklipsu, to će se najviše manifestovati kroz polje odnosa i finansija. Najviše će biti pogođeni svi oni odnosi koji su zasnovani na uzajamnoj vezanosti, bilo da je zajednicka imovina, novac ili kredit u pitanju. Neki odnosi svakako mogu da se okončaju u narednom periodu, dok će drugi morati da se promene u drugačijem smeru. Najteže će biti onima koji su snažno vezani za nekoga ili nešto, koji će na jedan dramatičan način prolaziti kroz tranziciju koju ovaj period nosi. Biće naglašeni strahovi od svih promena, posebno vezani za egzistenciju i emotivnu stabilnost u odnosima. Već ovog dana možete osećati ove promene koje će se ogledati kroz izvestan odnos ili okolnost. 

 

U sredu je najvažnije biti vedar i u dobrom raspoloženju, ali upravo to može predstavljati izazov, jer ćete se suočavati sa preprekama i ograničavajućim okolnostima. Neko vam ne vraća dug, ili vam fali novca za vaše projekte, imate emotivnu distancu u odnosima, ili je partner fizički daleko. Neke situacije se odlažu pa ste zabrinuti oko povoljnog ishoda. Važno je ne odustajati kada se pojave prepreke kojima se morate prilagoditi, a to nije ono kako ste zamišljali da će biti. Javlja se strah od napuštanja i odbacivanja, snažne emocije ljubomore i besa. Klonite se posesivnoj i manipulativnih ljudi. Pokušajte da sve okrenete na šalu. 

 

Četvrtak će biti veoma dinamičan i energičan dan pa ga planirajte za pokretanje i inicijativu. Ovog dana treba hrabro koračati u nove avanture i planove. Ne savetuje se pasivnost ni u kakvom obliku. Budite i fizički aktivni. Komunikacije neće manjkati, pa čak možete ucestvovati u veoma živim debatama i smelo braniti svoje stavove. Dobar je dan za odluke. Ukoliko ste želeli da se suočite sa nekom osobom ili situacijom danas je idealan dan za to. Imate snažnu potrebu da budete iskreni i raščistite eventualne nejasnoće u odnosima. Dobar je dan za planiranje putovanja, usavršavanja i edukacija, kao i za pribavljanje dokumentacije oko boravišne vize, pasoša ili licenci. Možete u toku dana biti opterećeni nekom informacijom koja vam se opsesivno može motati po glavi. Danas čitate između redova i probuđen je detektivski um. Ovaj dan posebno utiče na Ovnove, Blizance, Device i Škorpije u znaku ili podznaku. 

 

U petak su dominantne snažne emocije i preterivanje svake vrste. Ukoliko dozvolite emocijama da vas preplave, lako možete eksplodirati na najmanju sitnicu i ući u sukob. Budite strpljivi i taktični i ne reagujte na prvu. Ukoliko ostanete smireni ovaj dan može biti produktivan. Ovog dana se planeta Jupiter vraća u znak Ribe gde će se zadržati do pred kraj godine. Ovaj tranzit će doneti ponovo situacije slične onima u kojima ste bili krajem aprila i početkom maja. Setite se šta vam se tada događalo. Retrogradni Jupiter je povoljan za daleka putovanja, hodočašća, poslovanje sa inostranstvom i strancima, edukacije i usavršavanja, a donosi i promene u zakonu i obrazovanju. Ono što niste završili u proleće, sada imate priliku do kraja godine da svoje planove privedete kraju. Merkur je ovog dana na poslednjem stepenu Vage što može dovesti do mogućeg prekida u komunikaciji sa nekom osobom. 

 

Subotu je najbolje provesti u što većem miru i odmoru. Ali vam okolnosti to neće dozvoljavati. Većinu dana je planeta Merkur na poslednjem stepenu Vage, što dovodi do kulminacije u emotivnim odnosima, ali i izvesnim pregovorima i projektima. Imaćete puno komunikacije i ovog dana, ali i nesporazuma jer je želja veća od mogucnosti, i možete nametnuti sebi više nego što možete obaviti. Iz toga dolazi do nesporazuma, pogrešnih tumačenja i interpretacija vaših reči, pa je veoma važno da razumete da neko neće moći da vas isprati i razume. Već rano ujutro vas neko može iznervirati i biti skloni i fizičkim povredama. Mars je potpuno usporio kretanje. Pokušajte da usporite svoju energiju. U večernjim časovima Merkur ulazi u znak Škorpije, što će opet najviše osetiti osobe koje su Blizanci ili Device u znaku ili podznaku. 

 

U nedelju planeta Mars kreće retrogradno na period od više meseci, što će najviše osetiti Ovnovi ili Škorpije u znaku ili podznaku. Ovaj planetarni uticaj može doneti dosta agresije i borbe kako na kolektivnom tako u na ličnom planu. Izbegavajte agresivne ljude i opasne situacije, kao i upravljanje mašinama. Što se tiče vaših projekata, u narednom periodu nemojte ništa novo forsirati, posebno ukoliko vidite da se stvari ne odvijaju u vašu korist. Energija se vraća ka unutra, pa je potrebno rešavati samo ono što je započeto u prošlosti. Svakako ovo donosi i sve nerešene okolnosti, odnose i borbe od ranije. Dobar je dan za pravljenje strategije kako ćete delovati u narednom periodu. Ovog dana lako možete imati konflikte i izazove sa osobama od autoriteta, kao što su otac, muž ili nadređeni. 

 

Ove nedelje su najviše prozvani Ovnovi, Blizanci, Device i Škorpije u znaku ili podznaku. 

 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 17 - 23. OKTOBAR

Nedelja pred nama je veoma važna za sve emotivne i poslovno partnerske odnose. Najviše će je osetiti Bikovi i Vage, u znaku i podznaku. 

 

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Raka koji aktivira porodične teme. Kako će biti mnoštvo aspekata ovog dana, možete primetiti kod sebe velike oscilacije u raspoloženju, od ushićenosti do velike ćudljivosti i povlačenja. Dan nosi dosta promena i izazovnih situacija koje će zahtevati prilagođavanje. Zbog toga je jako dobro da ne budete pasivni i tvrdoglavi. Previše emocija lako vas može preplaviti i uzrokovati da neadekvatno reagujete ili da se uvređeno povučete. Brine vas neki član porodice, ili ste okupirani privatnim biznisom ili nekom nekretninom. Stomak je osetljiv, pa pripazite šta jedete jer je skloniji nadimanju. Neki stari strahovi i stari problemi ponovo iskrsavaju. 

 

Utorak može biti veoma izazovan dan za vas ukoliko ne obratite pažnju svesno na dešavanja oko vas. Mesec je u znaku Lava što će probuditi ego i potrebu za nametanjem sopstvene ličnosti ali i privlačenje pažnje, makar i na negativan način. Sunce je u trigonu sa Marsom što pojačava aspekt narcisoidnosti. Ovu energiju treba usmeriti na pokretanje važnih planova i projekata, na fizičku aktivnost i plasiranje brenda, promociju osobe ili proizvoda. Od neprijatnih situacija treba napraviti prijatnu zasnovanu na entuzijazmu i igri. Mesec u lepom aspektu ka Jupiteru daje ekspanziju i prosperitet posebno u vezi obrazovanja, zakona i inostranstva. Možete proširiti svoje ciljeve i povezati se sa zvaničnim institucijama, aplicira ti za licencu ili neki drugi zvanični dokument. Idealan dan za pokretanje svega što je u vezi ovih tema. 

 

U sredu možete očekivati stopiranje ili zastoj u svojim planovima usled potpuno neočekivanih i nepredvidivih okolnosti. Stoga je važno uspostaviti stabilnu veštinu komunikacije koja treba da bude zasnovana na brzini i lakoći i u što većoj tačnosti da obavljate sve svoje zadatke. Poštujte rokove i ne odlažite planove čak ni ako dođe do privremene stagnacije. Imamo dva planetarna uticaja. Prvi je između Venere i Marsa što će u svakom slučaju doneti intenzitet svim odnosima, posebno ljubavnim. Ovog dana očekujte zanimljivu komunikaciju, lako može doći do novig poznanstva, na nekom kraćem putu, kroz dopisivanje preko društvenih mreža i u običnoj svakodnevnici. Povoljan je aspekt za pomirenje sa nekom osobom ili da uspostavite balans u svojim odnosima. Sunce u kvadratu sa Plutonom donosi radikalne promene i transformacije bilo da ćete ih vi lično sprovesti ili ćete biti prinuđeni kroz neke okolnosti i osobe. Možete se susretati sa situacijama koje zahtevaju ozbiljnu promenu i prekretnicu. Nešto će se iskazati da ne funkcioniše i da traži vašu asistenciju. Nepovoljno je za imunitet, važne muške figure u vašem životu i poziciju. 

 

U četvrtak se strasti i dalje komešaju što se tiče emotivnih odnosa, pa iskoristite ovaj uticaj da se zaljubite ili osvežite vezu. Budite otvoreni za upoznavanja. Ukoliko ste relativno od skora u emotivnoj vezi, ovog dana se pojavljuju prepreke u vidu ljubomore, posesivnosti i manipulacije. Pojavljuje se strah od napuštanja i odbacivanja i samim tim pojačane reakcije koje sabotiraju vašu vezu. Javlja se strah u vezi novca, finansijske egzistencije ili zajedničke imovine. Ne ulazite u kredite i pozajmice. 

 

Petak je specijalan dan jer nećemo imati ni jedan planetarni uticaj pa je dobro da ga iskoristite za slobodno kreiranje sadržaja koji želite. Isplanirajte masažu, ili nešto što volite i što će vam prijati. Mesec je u znaku Device pa on podržava da budete vredni i da se hranite zdravo. Posebno čuvajte stomak i creva. Uzdržite se od kritike i zvocanja jer je to jedino što vam može pokvariti raspoloženje. 

 

U subotu ćemo imati lep aspekt konjukcije Sunca i Venere što donosi ljubavna dešavanja i neke važne informacije i spoznaje. Kako će se ta konjukcija odigrati na poslednjem stepenu znaka Vage može doći i do potpunog ili privremenog prekida izvesnog odnosa. Da bi se održao balans potrebno je sve raditi polako i opušteno. Ukoliko ispliva kriticizam i perfekcionizam razgovor će se pretvoriti u svađu i eventualni prekid. Pokušajte da budete što iskreniji u odnosima posebno kada su u pitanju vaše želje i potrebe, ali saslušajte i drugu stranu. Popodne nije momenat kada treba insistirati na previše reči i razgovorima. U večernjim časovima dolazi do promene i šta god se dešavalo to će biti za vaše dobro. 

 

Nedelju završavamo posebno dinamično jer ćemo imati nekoliko planetarnih uticaja. Mesec će preći u znak Vage što i dalje donosi aktivaciju svih emotivnih odnosa i poslovnih partnerstava. Merkur u trigonu sa Saturnom donosi važne objave i informacije kao i odluke koje se tiču zakona. Možete osećati veću ozbiljnost i pritisak da donesete neke važne odluke. Ovog dana Saturn kreće direktno nakon višemesečne retrogradnosti što će doneti da se vazni projekti pokrenu i na spoljašnjem nivou. Ovo posebno mogu osetiti Jarčevi i Vodolije u znaku ili podznaku. Sve gde ste osećali stagnaciju ili stopiranje vaših ciljeva od ovog dana se pokreće u smeru konkretizacije. Venera i Sunce ulaze u znak Škorpije što će doneti intenzitet dešavanja u narednih mesec dana. Sve ćete doživljavati mnogo snažnije a posebno će se aktivirati osecaj borbe za opstanak bilo odnosa bilo materijalne sigurnosti. 

 

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.