Astrološki tekstovi


URAN U BIKU

Čuli ste za izraz “Kriza srednjih godina”. Pripisuju mu se mnoge anegdote i dela koja služe za izgovor.
Međutim, astrološki se taj period podudara kod svih ljudi, i žena i muškaraca, i događa se između 40-te i 42-e godine života. Naime, planeta Uran, svakome od nas dolazi na mesto opozicije sa natalnim Uranom i to se događa samo jednom u životu. To ne znači da osoba tada počinje da gubi razum, ili samopouzdanje, ili zdravlje, ili želje. To znači da je to period u kojem Moramo napraviti promenu. Ukoliko nismo svesni potrebe za promenom, tada Uran (život) kreira promene, koje najčešće nisu dočekane raširenih ruku. Kada se osobe čvrsto drže za neke stare navike, nefunkcionalne odnose, neinspirativne poslove vrlo je verovatno da će Urana dočekati na jedan neprijatan način. Ali kada čovek sam ne kreira promene i život kakav želi, tada mu život namesti i “smesti” promene koje ga Moraju pokrenuti.
Jedino što jeste izvesno i sigurno u životu jesu PROMEE!
Uran, planeta ogromnih promena, buđenja i slobode, 6. Marta ulazi u znak Bika (ostaje otprilike 7 godina). Ukoliko nemate više od 80 godina onda vas čeka Uran u Biku prvi put (iako je prošle godine par meseci već bio u tom znaku). Šta možete očekivati? Znak Bika govori o konkretnim stvarima, materijalnim, novcu, ali i sistemu vrednosti. Uran u Biku će doneti promene svima na polju finansija, sistema vrednosti, odnosa, ljubavi i svega onoga što vam daje kvalitet, zadovoljstvo i uživanje. 
Kao što sam rekla, kriza srednjih godina znači da se vaš osećaj za slobodom probudio. Više ne želite da živite po pravilima društva (Saturn). Želite da živite po Svojim pravilima i oslobodite svoj pun potencijal‼️
Promene ćete najviše osetiti kroz natalna polja gde Vam se nalazi znak Bika.
.
PODZNAK OVAN: njima se Bik nalazi na vrhu druge kuće. Promene će biti vezane za novac i sticanje, ishranu i sistem vrednosti, u čemu uživate, na šta trošite novac, šta vam je važno. Imaćete neobične oscilacije i prilike za stvaranje novca, budiće vam se spremnost na rizik i “kockanje”.
PODZNAK BIK: ove osobe ća najviše osetiti promene na ličnom planu, bilo kroz promenu stila odevanja, frizure ili boje kose, ali i odbacivanje ograničenja kroz različite odnose. Ove osobe će imati značajno buđenje Sebe. 
PODZNAK BLIZANCI: ovim osobama će Uran tranzitirati kroz njihovo dvanaesto polje budeći strahove, fobije i komplekse, izvlačeći na površinu sve ono što je bilo godinama skriveno. Ne plašite se, ovo je dobro vreme za susret sa sobom kroz različiti vid terapeutskih tehnika ali i buđenja duhovnosti.
PODZNAK RAK: Uran je praktično svoj na svome, jer ovim osobama prolazi kroz natalno 11-to polje, spremite se za nove prijatelje, projekte, ambicije i nade, različita udruženja i pokrete, ali i veći stepen slobode nego što ste je imali do sada. Možete postati član nekog kluba ili udruženja, pokreta, pri tome sticati neobične i nove prijatelje. 
PODZNAK LAV: ovim osobama se aktivira deseto polje. To je polje profesije i karijere, pase spremite na promene u toj oblasti. Ovde se ne može računati na stalan posao koliko god to želeli. Usmerite se na onu profesionalnu oblast koja bi više odgovarala vašim sposobnostima i afinitetima. Sada se usudite da eksperimentišete sa samopouzdanjem.
PODZNAK DEVICA: Ove osobe imaju priliku da preispitaju i promene svoja uverenja i verovanja. Otvara im se polje i inostranstva i edukacija, fakultet i sva viša obrazovanja. Sve ono u šta su verovali i čime su se vodili, sada se menja ili biva poljuljano.
PODZNAK VAGA: Uran tranzitira njihovim osmim poljem suočavajući ih sa promenama svih vrsta vezanosti, za zajednički novac i imovinu, vezanost za osobe. Pitanja seksualnosti i strahova i te kako će nalaziti svoje mesto u narednih par godina u vidu promena na tim poljima. Probudiće u njima duboku transformaciju.
PODZNAK ŠKORPIJA: oni će promene najviše osetiti kroz brak, partnerske odnose i polje javnosti. Svi odnosi će biti poljuljani i skloni oscilacijama zato što ovde Uran donosi neminovnost promena unutar svih važnih odnosa. Ukoliko se držite starih navika, odluka i odnosa, možete imati iskustvo rastanaka, razvoda i potrebe za oslobođenjem. Ponekad će to učiniti vaš partner umesto vas.
PODZNAK STRELAC: ovim osobama Uran će donositi promene kroz polje svakodnevnice, radnog mesta i zdravlja. Najbolje bi bilo da svesno pravite promene na tim poljima, npr: promenite način ishrane ili izbacite neku lošu naviku iz svoje dnevne rutine ili pak uvedete nešto novo.
PODZNAK JARAC: peto polje je u narednim godinama aktuelno. Jarčevi koji su bili ambiciozni i karijeristi sada će iskusiti promene na polju ljubavi i dece, kao i talenata i kreativnosti. Preispitajte sebe koliko imate uživanja u svakom danu, da li ste zapostavili svoju kreativnost. Ovo mogu neočekivana zaljubljivanja i trudnoće. 
PODZNAK VODOLIJA: Uran, njihov vladar tranzitiraće četvrtom kućom donoseći promene, nemir, stres kroz kuću, porodicu, roditelje, u vidu neočekivanih kvarova u kući, čestih selidbi, ali i preispitivanja duše i pitanja bliskosti. Koliko je takvih odnosa u vašem životu i koji je stepen iskrenosti.
PODZNAK RIBE: njima se aktivira treće polje. Promene u načinu razmišljanja, odluke iz vedra neba. Promene i stres se javlja kroz svaki vid komunikacije, i saobraćaj. Iskoristite ovaj tranzit da promenite način razmišljanja umesto da budete nervozni i eksplozivni u komunikaciji, ili započnite trgovinu putem interneta, ili kreativno pisanje.
.
Naravno, Uran će svima prolaziti kroz dve kuće, a to je sve uslovljeno stepenom na kojem vam se nalazi podznak. Za detaljnije opise i tumačenja u odnosu na vas, kontaktirajte svog astrologa
.
Jasmina Mrdalj astrolog

0658557127

VENERA U JARCU

Snežna kraljica

Ledena princeza

Spremamo se za ulazak Venere u znak Jarca

Venera jednom godišnje tranzitira otprilike mesec dana kroz svaki znak. Postoji 12 zodijačkih znakova i 12 meseci. 

Ukoliko se ne kreće retrogradno, otprilike jednom godišnje će proći kroz svaki znak.

Venera u Jarcu je simbol večne lepote, one koja nikad ne stari. Međutim, ona donosi i ljubav na koju se čeka godinama. Ova je Venera povezana sa Saturnom, planetom koja govori o zrelosti i vremenu, ali i karmičkim sećanjima. Bilo da je imate u natalu ili neku vezu Venere i Saturna, ili dok je na nebu, ovakva Venera donosi ljubav “starih duša”, ljubav iz prošlih života , osećaj kao da znate osobu ceo život ili više života. 

Ova Venera se ne zanosi lažnim obećanjima i iluzijama. Ona traži i očekuje da je osvojite značajnim delima. Zato je i zovu “ledena kraljica”. Ona voli ambiciozne osobe, usmerene na uspeh, uporne i istrajne. Upravo takvi stavovi će se i tražiti od nas u narednih mesec dana.

Ovo će biti mesec preuzimanja odgovornosti. Ukoliko želimo neki odnos ili finansije, takav stav će nam biti puno od pomoći. Potrebno je da projektujete sebe u vremenu i da vas taj fokus održava u istrajnosti i upornosti do svog cilja.

Sada postavite dugoročne planove, one koji imaju vrednost u vremenu.

Sada nema ništa na brzinu.

Ipak, pre nego što zaplovi znakom  Venera će iz Strelca napraviti trigon sa Uranom iz znaka Ovna, donoseći nam neočekivane i važne prilike da promenimo svoj život iz korena.

Ovaj aspekt će zahtevati brze reakcije i odluke.

Iskoristite ih.

VENERE U JARCU JAVITE SE U KOMENTAR

Svako dobro od

Vaš astrolog Jasmina Mrdalj

0658557127

#astrologija #venera #astrohealing #astroterapija 

Merkur u znaku riba

Merkur ulazi u znak Riba.
Planeta logike, razmišljanja, načina na koji govorimo, pišemo, vozimo i donosimo odluke ulazi u znak u kojem nema dostojanstvo. Na neki način slično kao kada je Merkur retrogradan. Ipak, nema razloga za strah niti paniku. 
Narednih par nedelja, razum i logika se utišavaju, dok emocije i impulsi dobijaju primat i veći značaj. Misli će biti više obojene emocijama, i pod uticajem intuicije, nego “zdravim razumom”. Sada je potrebno delovati iz osećaja a ne iz logike.
Period koji ne pred nama nastaviće se i retrogradnošću Merkura, koji će, osim što će biti retrogradan, biti i u znaku Riba, mnogo duže. Možemo očekivati uspavanost i potrebu za snom i/ili povlačenjem više od uobičajenog, konfuziju i zbrku i u mislima i u vezi papirologije i dogovora. Tri puta proveravajte mejlove, poruke, važna dokumenta, ključeve. Naglašeni će biti kvarovi uređaja, telefona i automobila, tražiće se oprez u saobraćaju, posebno kada se vraćate od nekud, po klizavom, maglovitom i kišnom vremenu. Gubici važnih papira, ključeva i dokumentacije, kao i krađe, naglašeni su. Neko će pokušati da vam proda “maglu”, zbuni netačnim informacijama i ubedi u nešto što nije realno. Pod uticajem ovog Merkura možete biti skloniji iluzijama, obmanama i samoobmanama i poverovati da je sve moguće. Takođe, ovaj aspekt donosi pojačan nagon za beg od stvarnosti kroz različite vidove opuštanja, kafa, cigarete, alkohol....
Ovaj period traje do 17. Aprila, kada će Merkur konačno zakoračiti u znak Ovna, i probuditi nas iz “sna”. Naoružajte se strpljenjem.
Ovaj period je najbolje iskoristiti za suočavanje sa sobom, misli su ipak okrenute ka unutra, samoanalizi. Preispitajte svoje zablude i iluzije. Okrenite se duhovnosti i duhovnom aspektu života. Sada vam vera, meditacija i molitva najviše mogu pomoći.
Nema očajavanja zbog toga što se planovi stopiraju, dogovori kvare, time nećete sebi pomoći ni malo‼️
Tačno 5. Marta kreće retrogradno, dok će i više dana pre toga biti u svojoj senci. Savet je da ne kupujete računare, telefone i automobile, kao ni neke aparate. Takođe, važne dogovore ili nove ideje ostavite za drugu polovinu aprila.  #merkur #retrogradnimerkur 
Jasmina Mrdalj
0658557127

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.