Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKI ASPEKTI 2 - 8.SEPTEMBAR 2019.

Ovu sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Vage, što nam govori da će naglasak biti na odnosima, što emotivnim, što poslovnim, kao i svim oblicima saradnje. Želećemo da uspostavimo harmoniju u svom životu. Prvi aspekt će Mesec formirati sa Jupiterom, što će nam doneti optimizam, i uliti nadu da ćemo u tome i uspeti. Ovaj aspekt je kratkotrajan i nije dovoljan da promeni nešto veliko, ali ako budete držali ovu vibraciju neki pomaci se svakako mogu videti u narednim danima. 

Već u pre podnevnim časovima Mesec će napraviti kvadrat sa Plutonom, što može doneti tenziju u odnosima sa drugim ljudima, kao i neka prilagođavanja, ali i manipulacije. Sa ovim aspektima izvesna je ljubomora i posesivnost, pa je potrebno pomoći sebi nekim vežbama, tehnikama opuštanja i većom svesnošću za realnim potrebama sopstvenog bića.

Sunce se sastaje sa Marom i to je novi početak Marsovog ciklusa. On se događa na 9.stepenu znaka Device, pa će najviše i uticate na osobe sa planetama oko ovog stepena, čak i u drugom znaku. Ovaj aspekt donosi pojačanu borbenost, inicijativu i volju koja može biti usmerena na poboljšanje svog života u određenim oblastima, posebno vezano za natalnu kuću u kojoj vam se ova konjukcija dešava. U zavisnosti u kojoj životnoj oblasti se dešava, pokušajte da promenite svoju svakodnevnicu u tom polju, svoje navike, ono što radite.

Istog dana Venera pravi kvadrat sa Jupiterom, pa bismo mogli upasti u opsesiju i fanatizam. Nečega nam može biti previše. Previše obaveza, previše će nam smetati sitnice, ili nečije kritike. Razmimoilazićemo se u ukusima i stavovima, kao i u očekivanjima.

U utorka Mesec prelazi u znak Škorpiona, na dva i po dana. Merkur se spaja sa Marsom, pa eto nam puno priče, oštrih reči, sarkazma i cinizma, puno pametovanja i "popovanja". Uzdržite se od toga koliko možete. Sada sve vidite i sve vam je jasnije i idete u dubiozu i analizu. Pronicljivi ste i čitate između redova. Jezik je brži od pameti.

Ipak, ovaj aspekt je dobar za inicijativu i pokretanje u oblastima pisanja, govorništva, edukacija i manuelnih delatnosti.

U sredu se Sunce sastaje sa Merkurom, i taj dan je odličan za značajne uvide i donošenje odluka, jer je sada sve vidljivo i jasno, kao na dlanu. Devica je najpametniji znak i kada se nađu Sunce i Merkur sve je kristalno jasno. Aspekti Meseca su protočni tog dana, i tokom celog dana se vodite zdravim razumom i činjenicama. Ne dozvolite da vas zavede Venera u opoziciji sa Neptunom. Ona se svakako ne oseća dobro u znaku Device i sumnja u sve i svašta a posebno u romantiku, bezuslovnu ljubav i da vam neko nešto čini tek tako, bez neke skrivene namere. Ovo je aspekt razočaravanja, pa ako ste već na vibraciji sumnje u nekoga ili u nešto, ovaj aspekt će vam samo doneti "potvrdu" toga. 

Četvrtak vraća optimizam jer će Mesec ući u znak Strelca. Kraj radne nedelje je dobar za širenje svojih ideja, planova i vizija, nečega što treba da traje u vremenu. Podršku u tome daće vam aspekti Sunca i Merkura prema Saturnu, planeti hronokratoru. Saturn će vam pomoći u vašim dugoročnim projektima, ako im sada priđete sistematično i detaljno, sa puno strpljenja jer on ne daje rezultate odmah, već kako vreme prolazi, a vi i dalje istrajavate i uporni ste. 

U petak smo skloni preterivanju, svađi, nezadovoljstvu. Puno dešavanja, a malo oduška, iako je kraj radne nedelje, pa smo manje taktični i skloniji naglim reakcijama. Najviše obratite pažnju na svoju reakciju kada ulazite u debatu u vezi svojih očekivanja, religioznih ili verskih ubeđenja, uverenja i stavova.

U subotu, oko podneva, Mesec ulazi u znak Jarca, Venera pravi trigon sa Plutonom, a Merkur opoziciju sa Neptunom. Iako bi rekli da je Venera u trigonu sa Plutonom aspekt strasti i jakih emocija, u znaku Device i Jarca to su više neki bitni dogovori, transformacije određenih odnosa kao i finansijske situacije. Dobar aspekt za promene u tim poljima, kao i na polju zdravlja. Merkur u opziciji sa Neptunom govori o fanatizmu, ali i nepomirljivim razlikama između činjenica i dokaza, sa jedne strane, i ideala i vere, sa druge strane. Kome ili čemu ćete dati pravo glasa, pitanje je sad. Obe planete su snažne jer su u svom dostojanstvu. Razum vuče u jednu stranu a intuicija i vera u drugu. Osvestite te oscilacije u sebi i napravite balans. Ne morate da birate stranu, samo prihvatite postojanje obe.

U nedelju je Sunce u kvadratu sa Jupiterom, koji takođe može doneti nesklad između svesnosti i razuma, i emocija i pitanja srca. Ovaj aspekt takođe donosi neostvarene želje ili prazna obećanja, pa ih ni vi nemojte davati drugima, niti ih očekujte.

Sve u svemu jedna veoma dinamična nedelja je pred nama. Pokušajte dosta toga da pokrenetei ne dajte se omesti u tome, različitim sumnjama.

ASTROLOŠKI ASPEKTI 26.AVGUST - 1.SEPTEMBAR

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Raka. Jednom mesečno kada imamo tranzit Meseca kroz znak Raka bivamo osetljiviji, ranjiviji, plačljiviji, povlačimo se više u sebe. Dva i po dana bavimo se pitanjima doma, porodice, dece, roditeljstva, pitanjima srca i sopstvene duše. Tokom ovih par dana budite u kontaktu sa svojim emocijama i spojite razum i svesne namere i osećanja koja imate u telu.
Venera gradi trigon sa Uranom u ponedeljak, 26. Avgusta, u 17:39. Ovo je veoma positivni aspekt koji možete iskoristiti za mnoge nove stvari u svom životu. Možete doneti odluku o promeni načina ishrane, dnevne rutine, promeni radnog mesta ili unos novina u radno okruženje. Ovaj aspekt je odličan za postizanje novih dogovora unutar partnerskih odnosa, dobijanje veće slobode. 
Neko će započeti nova učenja, radionice, kurseve, za zdraviji način života, jer je ova Venera u Devici i voli sve što je zdravo i ima praktičnu primenu. Uran je u Biku koji isto podržava hranu, ali vam može doneti i postavljanje novih finansijskih investicija, potrebu da presložite svoje prioritete i sistem vrednosti.
Iskoristite ovaj aspekt da uvidite kolika je vaša vrednost i šta vam je najvažnije u životu, kao i na koji način želite da vam se manifestuje kvalitet života.
Ponedeljak će biti dinamičan dan zbog mnoštva aspekata koje gradi Mesec. Želećete mnogo toga da uradite u ponedeljak, ali u večernjim časovima možete naići na određene prepreke i blokade, kao i povećani umor i iscrpljenost. Pobrinite se za sebe. Odmorite.
Možda će vas iscrpeti i čekanje nečega u vezi čega ste nestrpljivi da se dogodi, kao i vesti o bolesti i poteškoćama neke osobe bliske vama.
U sredu će I Mars napraviti trigon sa Uranom, koji je fenomenalan i donosi veću slobodu, hrabrosti i inicijativu, da, ukoliko ste u ponedeljak postavili svoje namere vezane za finansije, sistem vrednosti, ljubav i partnerske odnose, kvalitet života, sada možete to i da sprovedete u delo konkretnim aktivnostima.
BIćete spremniji i zreliji za akciju, neće vam nedostajati hrabrosti.
U četvrtak Merkur se pridružuje društvu u znaku Device. Sunce, Venera i Mars su već tamo. Devica je najvredniji znak, i ako ste tražili kada je povoljno vreme da svoje vizije pretočite u dela, onda je to SADA! 
Device je vredna, temeljna, sistematične, pedantna, analitična a pre svega praktična. Zbog toga je idealna prilika da planove koje imate do kraja godine postavite upravo sada!
Tome u prilog ide i mlad Mesec koji se dešava u petak, u 12:38 na našim prostorima, na 7.stepenu znaka Device.
Najviše će uticati na osobe sa planetama oko ovog stepena Device, ali se svakome dešava u nekoj astrološkoj kući (životno polje) i uticaće u narednih mesec dana na tu životnu oblast.
UKRATKO:
Ukoliko vam mlad Mesec pada u:
1. kuću - ličnost, identitet, fizički izgled, partnerski odnosi;
2. kuću - novac, pokretna imovina, sistem vrednosti;
3. kuću - učenje, edukacije, auto, komunikacija, komšiluk;
4. kuću - kuća, dom, porodica, duša i emocije, nekretnina, privatni biznis;
5. kuću -ljubav, deca, kreativnost, talenti, grupe;
6. kuću - rutina, svakodnevnica, zdravlje, radno mesto;
7. kuću - brak i partnerski odnosi, javnost i veća vidljivost;
8. kuću - transformacija, razvod, seksualnost, tabui, novac drugih ljudi;
9. kuću -vizija, svrha i vera, inostranstvo, fakultet i viša obrazovanja, sud;
10. kuću - profesionalni status i karijera, ugled i slika u društvu, ambicija;
11. kuću -prijatelji i grupe istomišljenika, nadanja, sloboda;
12. kuću - podvsesno, potisnuto, strahovi, izolacija, povlačenje, tajne.
Upotrebite ključne reči i postavite nameru, šta želite da postignete u ovom peridu vezano za ove oblasti.
Ukoliko ne znate svoj horoskop, savetujem vam da unesete svoje podatke na sajt astro.com ili da zakažete konsultacije kod svog astrologa.
U petak nam podršku daje i Sunce koje pravi aspekt sa Uranom, i to je definitivno aspekt u kojem dobijate veću slobodu i slobodnu volju da sami kreirate život kakav želite da živite u narednom periodu. Ako ste do sada odugovlačili da napravite promene, sada je definitivno pravo vreme. 
U nedelju I Merkur pravi trigon ka Uranu, i sve su ovo znaci da ste na pravom i dobrom putu. 
Budite otvoreni za promene, jer one su jedine izvesne sada, ali je dobro da znate da će sve promene pokazati svoju pravu i punu snagu u vremenu koje dolazi. Nećete odmah osetiti benefite promena koje sada budete učinili.
U nedelju je Mesec u znaku Vage, koji simbolizuje brak i odnose,što će dati fokus na ljubav i partnerstvo. 
Venera je u nedelju u trigonu sa Saturnom, pokazateljem vremena, koji kaže da budete strpljivi, i da sada kreirate stvarnost koja će se u punom sjaju pokazati u vremenu koje dolazi.
Ovaj aspekt je fenomenalan i za stabilizaciju odnosa, ali i preuzimanje odgovornosti koje imate prema sebi i prema drugima.

Mars u Raku

Mars ulazi u znak Raka sutra, oko 06h. Ovaj tranzit se dešava na svakih godinu i po dana, dve. Mars je planeta akcije, inicijative, muške energije, ali i agresivnosti i besa, onoga što nas pokreće.
Šta će nas pokretati narednih mesec i po dana? Pitanja kuće, doma, porodice, nekretnine, privatnog biznisa, zemljišta; sve što se tiče članova porodice, majke, žene i dece, slabijih. Rak je negujući znak koji voli da se brine o svojim najbližima. Budi se patriotizam i vezanost za rodnu zemlju. Ovaj tranzit će pokrenuti i pitanja našeg srca i onoga što nam leži na duši, našeg najintimnijeg i najnežnijeg dela nas. Povoljan je period za sadnju, obradu zemljišta, gradnju ili dograđivanje poslovnog prostora ili prostora u kojem živimo. Sada će se bes ispoljavati u kući, među najbližima, između četiri zida, tamo gde se osećamo najbezbednije. Reagovaćemo emotivnije nego obično, zato što ćemo se voditi primarnim impulsima, zaboravljajući na zdrav razum. Ovaj Mars nema snagu u znaku Raka, nema dovoljno energije da se bori za nešto više. On je sada vezan za porodicu, majku, decu ili negu i brigu o članu porodice. Biće opterećen kućom ili poslom koji je vezan za porodicu. Žene, budite strpljivije sa muškarcima u ovom periodu, a i muškarci prihvatite sebe i svoju ranjivost, emotivnost i oslonite se na svoju intuiciju. I u vama živi emotivni, ženski deo, koji ste dobili od svoje majke. Prihvatite ga.Odbacujući svoju emotivnost, isto je kao da odbacujete svoju majku, a to reflektujete na svoje partnerke. Osvestite odnose Majka-Sin, jer su oni veoma česti u partnerskim odnosima iako se radi o odraslim ličnostima. Ako se postavljate jači od svojih partnera, kritikujete ih, konstantno podsećate da nešto nisu uradili ili treba da urade, zapitajte se žene, da li ste se uhvatili u klupko Majka-Sin odnosa. Osvestite zašto vam je potrebno da nekome budete majka, a ne ravnopravna partnerka. U ovom periodu snovi mogu biti značajni, kao i znakovi pored puta, obratite pažnju na simboliku. Isplivava na površinu detinjstvo i podsvesni programi. Mesec koji je dispozitor ovog Marsa opisuje period najranijeg detinjstva, od prenatalnog perioda do 4.te godine. Setite se prve žene koja vas je “odbila” i povredila. Da li je to bila majka? Ko je prva žena koja vas je na izvestan način odbacila? Bilo nekom kritikom, distancom, uslovljavanjem: “Neću te voleti ako...”. Mnogi ljudi su prošli izvesne neprijatne situacije sa svojim majkama ali i očevima.
.
Ima li vas sa Marsom u Raku?

Jasmina Mrdalj 

0658557127

MERKUROV CIKLUS

Novi Merkurov ciklus počinje danas, 15. marta, 2019, a završava se 20. jula, 2019. godine. Merkurov ciklus traje oko 4 meseca, tako da ako planirate da uradite nešto što će zahtevati 4 meseca da završi, dani oko 15. marta, 2019 su sjajna prilika da se počne. Ovaj ciklus počinje na 24 ° Ribama, sa Merkurom u kvadratu sa Jupiterom u Strelcu. Merkur u Ribama je milostiv i maštovit. Jupiter u Strelcu je optimista i fokusiran na rast. Vi ste uvereni i optimisti o mogućnostima koje se otvaraju za vas. Pozitivan način razmišljanja je dokazan da proizvedi bolje rezultate i povećavaju svoje šanse za uspeh. Ribe i Strelac su, u stvari slični, oboma vlada Jupiter i predstavljaju dva aspekta duhovnosti. Od samopouzdanja, velikodušnog ali dogmatskog sistema verovanja koji vodi naše akcije (Strelac) i samilosnog, sveobuhvatnog i sveprisutnog kvaliteta duše koja ne poznaje pravila i granice (Ribe).
Merkurov ciklus traje oko 116 dana i počinje sa donjom konjukcijom sa Suncem Merkur-Sunce konjukcija odvija se usred perioda Retrogradnog Merkura. Zato vam ovaj period može biti zbunjujuć. 
Promena je uvek zbunjujuća!!!
Ali ipak je potrebna!
Ovaj ciklus je odličan ako želite da započnete projekte koji se mogu završiti u naredna 4 meseca.
Uzmite u obzir trenutne prioritete. Šta je najvažnija stvar na koju treba da se fokusirate? Odlučite o ključnoj temi. Ova tema ne bi trebalo da zahteva mnogo vremena da se završi. Dobijanje diplome magistra, gradnja kuće, lična transformacija će trajati duže od 4 meseca. Slično tome, vaš Merkurov fokus tema bi trebalo da zahteva dosta vremena, tako da ne završi u samo nekoliko dana - na primer pisanje članka, dorade prezentacije ili uzimanje jedne nedelje odmora, naravno. Želiš da identifikuješ nešto između, projekat bi mogao završiti u 3 do 4 meseca.
Obratite pažnju na poruke, pozive, znakove pored puta OVOG DANA, jer su danas Merkur i Sunce ušli u zagrljaj. Dotakli su se.
Jasmina
.
#merkur #retrogrademercury #astrologija #astrohealing

VENERA U VODOLIJI

Kraljica slobode! Umetnica originalnosti i autentičnosti! Ova žena je sve, samo nije Obična. Bilo da je imate u natalu kao žena ili muškarac ovu Veneru ćete i te kako prepoznati u svom životu. Ona je borac za ljudska prava, podržava humanitarne akcije i udruženja koja se bave pitanjima društva, filozofije, ljudi i etnologije, za nju je Jednakost sinonim za sreću. Prepoznaćete je po jedinstvenom stilu odevanja, šminkanja i celokupnog outlooka. Čak i kada ne pridaje posebnu pažnju fizičkom izgledu ona nosi izvesnu dozu egzotike čim je ugledate. 
Za vikend ulazi u znak Vodolije.
Šta će nam doneti u tranzitu? 
Pre nego što zakorači u znak Vodolije i postane potpuno divlja i nesputana, jer ova Venera podrazumeva samo slobodu i prijateljstvo u ljubavi i partnerskim odnosima, napraviće kvadrat sa Uranom, koji će je katapultirati u svoju slobodu, svoje nade i težnje.
Mnogi odnosi, posebno formalni, konzervativni, koji su već poljuljani sada će samo tačno definisati svoje odluke i izlazak iz svega onoga što ovraničava. Ovo su ljubavi “iz vedra neba” u kojima nema očekivanja, već se živi samo za Trenutak i za Sad i Ovde!
Javite se Venere u Vodoliji! Koliko Vas ima?.....
.
Jasmina Mrdalj astrolog, astroterapeut i OLI life coach, 0658557127
#astrologija #venera #vodolija #ljubav #odnosi #natalnakarta#lifecoaching #astrohealing

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.