Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 12 - 18. DECEMBAR

Sedmicu započinjemo Mesecom kroz znak Lava što će u ponedeljak doneti volju i motivaciju da započnete nove projekte. Imajte u vidu da se eventualni konflikti mogu pretvoriti u sukob ukoliko prejako naglašavate svoju ličnost ili ako vas neko primorava na nešto što ne želite. Dan je najbolje iskoristiti za dugoročne planove, posvećenost i disciplinu. Sunce i Saturn su u dobrom aspektu i podržaće vas da istrajete u svojim poduhvatima. To što započinjete imaće efekat i benefit kroz vreme, a ne trenutno. Dobar je trenutak da zatražite povišicu ili porazgovarate sa šefom ili osobom od autoriteta za moguć napredak u karijeri. Ukoliko ste u prethodnom periodu bili bolesni ovaj aspekt pomaže u ozdravljenju. 

 

U utorak se suočavamo sa posledicama naših dela iz prošlosti. Postoji tendencija ka naglašenim emocijama pa će ishod izazovnih situacija zavisiti pre svega od naših reakcija. Potrebno je što više ostati miran i pribran kako bi što lakše prebrodili izazovne situacije. Naglašena je muška energija koja lako dovodi do nadmetanja i svađa. Tenzija je u vazduhu pa možete imati osećaj kao da vas od ranog jutra prate neke prepreke i kočnice. Ukoliko uspete da prevaziđete stresne događaje pri kraju dana možete osećati zadovoljstvo jer ste se izdigli iznad izazova. Možete čak doći do toga da shvatite smisao nekih događaja koji su vas sputavali i da donesete ozbiljne odluke i promenite svoj način razmišljanja i odluke o pravcu svog života. 

 

Od srede Mesec ulazi u znak Device što će aktivirati polje posla, zdravlja i svakodnevice. Najvažnije ovog dana jeste držati de jasne komunikacije i preciznih dogovora. Sve što je nejasno i maskirano dovodi vas do nervoze i kritikovanja. Dobro isplanirajte svoj dan i obaveze, i dozvolite što manje da ulazite u nesporazume. Sunce u kvadratu sa Neptunom, a i sam Mesec u Devici donosi nejasnoće, zbunjenost i pad imuniteta i volje. Stomak je posebno osetljiv pa povedite više računa o namirnicama koje uzimate ovih dana. Ukoliko idete na neki zdravstveni pregled moguće su pogrešno postavljene dijagnoze. Ovog dana ne zakazujte značajne razgovore niti donošenje odluka. Lavovi u znaku ili podznaku mogu više osećati ovaj aspekt.

 

Četvrtak je bolji dan za planiranje, plasiranje ideja, trgovinu i transport. Možete imati kvalitetne razgovore, potpisati ugovor ili dobiti neku korisnu ponudu. Ukoliko se posvetite poslu, obavezama, zdravlju kao i pospremanju stambenog prostora imaćete najviše koristi od ovog uticaja. Zbog izaozovnog aspekta između Meseca i Marsa lako dolazi do konflikata i povreda. Prvo proverite informacije pa uz asertivnu komunikaciju raspravite moguće nesporazume. Previše pametovanja i kritikovanje izazvaće svađe. Umesto toga budite vredni, predani i ne očekujte mnogo neke topline i izliva ljubavi od strane drugih. 

 

Petak ćete takođe provesti radno, opterećeni poslom, zaostalim obavezama, ali i zdravljem. Stomak i creva su napeti pa povedite više računa o ishrani. Možete početi post ili neku režim ishrane. Ovaj dan je više naklonjen ka radu nego uživanju, pa će se svi oni koji očekuju više zadovoljstva razočarati. Imunitet je slab a pojačava se želja za većim unosom kofeina, alkohola ili lekova. Misli i osećanja ne sarađuju. Osećate se rastrzano između dve važne situacije. Ako planirate susret sa prijateljima ili partnerom dogovorite druženje ili sastanak u večernjim časovima kada Mesec pređe u znak Vage. 

 

Tokom subote Mesec je i dalje u znaku Vage što aktivira temu ljubavnih odnosa i saradnji. Dan može doneti promene u odnosima. Ne moraju sve promene biti izazovne, neke mogu biti i veoma korisne za vas. Izvesni odnosi će tražiti ozbiljne razgovore i definiciju odnosa. Osećate da vam se ljulja tlo pod nogama u jednom odnosu pa možete pribegavati manipulaciji da zadržite nekoga po svaku cenu. Izbegavajte to, kao i osobe koje vama to rade. Budite fizički aktivni ovog dana. Provedite dan sa prijateljima ili partnerom u zajedničkim aktivnostima i avanturama. U večernjim časovima imaćemo trigon između Merkura i Urana pa očekujte iznenadne informacije i povoljne vesti. Prilike se pružaju naizgled niotkuda ali je važno prepoznati dobru ponudu. Imajte dnevnik pored sebe i zapišite neočekivane uvide i ideje. Prihvatite poziv za druženje. Prilika za kraće putovanje. 

 

U nedelju je ključ za dobro raspoloženje postizanje i održavanje balansa u odnosima. Potrebno će biti napraviti kompromis da svi učesnici budu zadovoljni. Ukoliko to ne bude išlo lagano neko se može osetiti uspaničeno od naleta promena, sa izraženim strahom od napuštanja i gubitka. Nemojte preterivati ni u čemu pa će dan lagano proteći u miru i slozi. Primorani ste okolnostima da imate kontakte sa više ljudi sa kojima se trebate prilagoditi. Ukoliko prevaziđete nametanja stavova i agresivni pristup možete postići neke važne dogovore i saradnje.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 4 - 11. DECEMBAR

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Bika što će doneti novac kao aktuelnu temu. Koliko trošite, da li imate dovoljno novca, raspodelu prioriteta i gde novac morate uložiti biće tema naredna dva dana. S druge strane imate potrebu za maksimalnim uživanjem i hedonizmom i teško će vam padati izlazak iz zone komfora. Mesec se druži sa Uranom što svakako može doneti neplanirane troškove i ulazak u rizike čemu Bik nije sklon. Veoma je važno izaći iz nekih stereotipnih načina ponašanja i reagovanja i otvoriti se za promene. Za one posebno rigidne ovaj dan može doneti dosta stresa i napetosti. Veoma je važno raditi na spoju misli i osećanja što će probuditi intuiciju koju ćete osetiti u svom telu. Telo će tačno pokazati šta je ispravno za vas a šta nije, kao i šta vam prija. Čula su posebno aktivirana pa birajte zdraviju hranu za sebe. 

U utorak je planeta Merkur na poslednjem stepenu Strelca što uzrokuje dosta izazova na polju komunikacije i saobraćaja. Neke se saradnje mogu okončati, kao i sporovi u vezi zakona, obrazovanja i putovanja. Ovo je dan u kojem izazov predstavlja balans između davanja i primanja, pa se ono što ste nekome učinili može vratiti kroz nezahvalnost. To vas može razočarati. Pokušajte da ne preterujete ni sa čim ovog dana, čak ni sa pričanjem ili davanjem saveta, posebno ako niko to od vas to ni ne traži. Zbog kvadrata Merkura i Jupitera čak i tamo gde imate dobru volju i nameru može se protumačiti na neadekvatan način. Ne obećavajte previše toga i ne namećite više od obaveza od onoga koliko zaista možete da ispratite. Sa pravom merom i proporcijom uspešno možete završiti ovaj dan. U večernjim časovima Merkur ulazi u znak Jarca na nekoliko nedelja. Zbog svog retrogradnog hoda zadržaće se duže od planiranog u ovom znaku, gotovo dva meseca. Ovu promenu će najviše osećati Blizanci i Device u znaku ili podznaku.

Sreda je specijalan dan u kojem nećemo imati ni jedan aspekt Meseca kao ni ostalih planeta. Stoga je to izuzetan dan za vrhunske spoznaje. Obratite pažnju na vizije koje budete imali, susrete i poruke tokom ovog dana. Sjajan je dan za aatrološke spoznaje i planiranje putovanja. Aktivirajte svoje planove i ideje jed vas ne remeti ni jedan izazovan aspekt. 

Četvrtak je ponovo izazovan dan iz dva ugla. Imaćemo pun Mesec, moji je sam po sebi uvek izazovan jer su naglašene emocije i nagle reakcije. Drugi je aspekt između Sunca i Marsa koji donosi dosta borbe i konflikata posebno između osoba na položaju i od autoriteta. Naglašene su emocije besa i ljutnje koje će se pojaviti tokom usijane komunikacije i konverzacije sa izvesnim osobama. Pun Mesec je u Blizancima koji simbolizuje pričanje, informacije, transport, misli, pa se kroz te oblasti očekuju nesporazumi i izazovi. Veoma je važno da ne nasedate na verbalne provokacije, jer sitnice lako mogu eskalirati u konflikt. Pun Mesec ima efekat na ljude, posebno na psihu, telo i emocionalna stanja. Pojačava razdražljivost, napetost, tenziju, slabiji san, varenje, i ostale fizičke simptome. Ostanite što je moguće više mirni i netaknuti spoljnim uticajima. 

U petak je planeta ljubavi i odnosa Venera na poslednjem stepenu što može dovesti do okončanja nekog emotivnog odnosa. Ukoliko ste već duže u vezi ili braku koji nije po vašoj meri, ovog dana mogu isplivati na površinu sva potisnuta nezadovoljstva što će rezultirati razlazom, barem privremeno, sa nekom važnom osobom. Prazna obecanja i neispunjena očekivanja snažno se osecaju ovog dana, a usled kvadrata Venere i Jupitera na poslednjim stepenovima lako dolazi do eskalacije problema. Oni su sada uvećani i ne mogu se sakriti, kao slon u staklarskoj radnji. Svašta može biti porušeno ovog dana. Isti aspekt jača tajne i aferoidne odnose, koji se kogu otkriti ili naslutiti pa budite posebno obazrivi. Neko će ovaj aspekt osetiti kroz trošenje novca, dobijanje ili davanje poklona. Mesec je tokom dana u znaku Raka što donosi povećanu emotivnost i ranjivost. 

Tokom subote Mesec je i dalje u znaku Raka što vam donosi osećaj povlačenja u sebe i udobnost svog doma. Porodica je sada glavni oslonac za vas i više ćete boraviti u kući i baviti se temama porodice, porodičnog biznisa, nekretnine, selidbe, ili širenja porodice. Dobar je trenutak da se upustite u prodaju ili kupovinu neke nekretnine ili zemljišta, da lansirane novi proizvod, unesete promene u svoj dom ili se preselite. Od ovog dana Venera ulazi u znak Jarca, gde će dati jedan ozbiljniji ton vašim odnosima i finansijama. Mnogo realnije ćete gledati na ljude i svet oko sebe. Biće potrebno da preuzmete odgovornost za svoj život i dugoročne planove. Ovu promenu će najviše osetiti Bikovi i Vage u znaku ili podznaku.

Nedelju završavamo u sličnom raspoloženju. Možete imati osećaj da vam se nigde ne ide i da bi ostali u krugu najbližih. Organizujte porodični ručak ili druženje u svom domu. Neko može na snažniji način osećati svet i ljude oko sebe što će rezultirati povlačenjem u sebe, durenjem i ulaskom u ulogu žrtve. Lako se pokreću strahovi, posebno u vezi porodice, bude se sećanja i vraćamo se u prošlost. Najbolje je iskoristiti ove aspekte za lagane aktivnosti, druženje pored vode, sa najbliskijim osobama, za buđenje toplih osećanja u drugima, poklanjanje pažnje i bliskosti, domaće specijalitete i dekoraciju svog stambenog prostora. 
 

ŠTA NAS OČEKUJE NA ZVEZDANOM NEBU U DECEMBRU

ASTRO PROGNOZA ZA DECEMBAR

 

Decembar započinjemo veoma strastveno i turbulentno. Prvi dani decembra su aktuelni za ljubavna dešavanja.

Prvog decembra imaćemo izazovan aspekt između Venere i Marsa što će doneti turbulencije, jake strasti i konflikte u emotivnim vezama. Venera je predstavnik ženske populacije a Mars simbolizuje muškarce i mušku energiju. Ovaj aspekt ukazuje da je došlo do nesklada, možda i samo privremeno, između dve osobe. Koliko neko daje, a koliko dobija za uzvrat biće tema ovih sukoba. Lako može doći do nesporazuma u komunikaciji za neke situacije koje su se dogodile u prošlosti, i sada su ponovo došle na dnevni red. Ono što ste mislili da ste prevazišli i ostavili u prošlosti sada se ponovo pojavljuje kao problem koji treba rešiti.

Drugog decembra imaćemo lep aspekt između Venere i Saturna koji donosi ispit zrelosti za vašu vezu ili brak. Ukoliko imate stabilan emotivni odnos, onda će se trenutne razmirice završiti tako što ćete se više posvetiti partneru i zajedničkim ciljevima, vrednostima i potrebama. U odnosu obe strane moraju biti posvećene da bi se veza nastavila. Ukoliko već duže vreme trpite nezadovoljstvo, onda vas ovaj aspekt može otrezniti i navesti da se zauzmete za kvalitet svog života. Takođe, isti aspekt je povoljan za uzimanje ili vraćanje kredita, početak štednje, dijete ili nekih poslovnih projekata i ortakluka koji su dugoročniji. Istog dana imamo i jedan manje povoljan aspekt između Merkura i Neptuna, pa je potreban poseban oprez u komunikaciji, saobraćaju i sa papirologijom. Može doći do nesporazuma, netačnih informacija, grešaka, gubljenje dokumenata, usled rasute pažnje.

Četvrtog decembra imamo dva planetarna uticaja. Prvi je Neptun, koji nakon višemesečne retrogradnosti najzad kreće direktno. Ukoliko ste stagnirali u nekojoblasti, bili zbunjeni oko pravca kojim trebate ići, imali neodlučnost, sada će se situacije pomerati u željenom pravcu i svakako će vam doneti razjašnjenje. Ovo če najviše osetiti osobe koje su Ribe u znaku ili podznaku. Drugi planetarni uticaj je Venera u kvadratu sa Neptunom koji lako donosi razočarenja, iluzije, prevare i spletke. Ukoliko ste bili zaljubljeni i idealizovali voljenu osobu ovaj će vam aspekt doneti sumnju i nepoverenje. Čuvajte novac i vredne stvari ovog dana jer se može dogoditi krađa ili gubitak vrednosti.

Šestog decembra ćemo imati prelazak Merkura u znak Jarca, što će najviše osetiti Blizanci i Device u znaku ili podznaku. Ovaj tranzit će vam doneti ozbiljnost, zrelost, potrebu da preuzmete odgovornost i donesete neke važne odluke. Okupiraće vas brige, posebno one koje imaju veze sa prošlim aktivnostima. Iskoristie ovaj tranzit da se bavite zahtevnim umnim poslovima koji zahtevaju fokus i posvećenost. Imaćete mentalni pritisak i opterećenje. Istog dana će Merkur biti u kvadratu sa Jupiterom pa će svaka vrsta preterivanja i megalomanskih planova od tog dana da se pretvori u otežavajuću okolnost. Ukoliko ste puno toga natovarili na sebe u prethodnom periodu, od 6.12 ćete morati da se bavite prioritetima.

Osmog decembra imaćemo pun Mesec u znaku Blizanaca koji će biti veoma dinamičan ali donosi i neku vrstu agresije i povrede. To će proizilaziti iz komunikacije sa izvesnom osobom iz vašeg okruženja, pa se pobrinite da budete što smireniji ovog dana, da poštujete vreme, budete precizni sa planiranjem i pažljivi u komunikaciji sa drugima, da biste izbegli verbalne okršaje. Naglasak je na netačnim, neproverenim ili poluistinitim informacijama, koje ukoliko dođu do vas biće povod za svađu.možete biti zbunjeni, ali i da prećutkivanjem dovodite u konfuziju neku drugu osobu. Sunce je u opoziciji sa Marsom što je aspekt koji donosi nadmetanje ličnosti i borbu za autoritetom, moći i pozicijom.

Sledećeg dana na nebu će biti kvadrat između Venere i Jupitera što je aspekt prevelikih očekivanja ali i neispunjenih obećanja. Naglašene su afere i tajni odnosi, kao i otkrivanje istih, pa budite pažljivi ukoliko ste u nečemu što nije jasno definisano. Uzdržite se preterivanja u bilo čemu, posebno u hrani, piću ili trošenju novca. Kasnije možete zažaliti ili shvatiti da i nije bila baš korisna investicija. Neki emotivni odnosi proživljavaju krizu ovog dana, dok se neki mogu i okončati zbog nedostatka zajedničkih ciljeva i planova.

Od desetog decembra Venera ulazi u znak Jarca i tu će biti svakako do kraja godine. Ovo označava da ulazite u fazu trezvenijeg razmišljanja u polju odnosa. Više će vam biti bitno da vam neko na konkretan i demonstrativan način pokaže svoju naklonost i ljubav, nego da samo obećava i priča prazne priče. Neko može izabrati da radije bude sam nego sa osobom sa kojom je još više usamljen iako je pored vas fizički.

Dvadesetog decembra Jupiter konačno ulazi u znak Ovna što može doneti novine na polju zakona, obrazovanja, putovanja, viznog režima, nekih novih propisa, novih dostignuća i izuma. Iskoristite ovaj tranzit da započnete neke nove projekte u svom životu. Ovu promenu mogu posebno osetiti Strelčevi i Ribe u znaku i podznaku.

Dva dana kasnije Venera će imati lep aspekt prema Uranu što donosi sjajne prilike potpuno neočekivano. Može se dogoditi lepo poznanstvo koje brzo može prerasti u vezu, ljubav sa osobom koja vam je prijatelj ili upoznajete nekoga preko svojih kontakata ili na nekom druženju. Budite otvoreni za neke novine i promene u svom životu, pa čak i ako ne potraju dugo biće vam lepo osveženje.

Dvadeset trećeg decembra imaćemo mlad Mesec u znaku Jarca pa je to idearon vreme za početak nekih novih planova i ideja, posebno onih koji zahtevaju disciplinu, fokus i trajanje. Započnite neke dugoročne planove koji će zavisiti isključivo od vas, vaše upornosti, truda i doslednosti., a ne od sreće i srećnih okolnosti.

Dvadeset osmog nas ponovo očekuje aspekt između Venere i Neptuna što doprinosi čaroliji, zaljubljivanju, pa kako su praznici odmah tu iza ugla, iskoristite ovaj tranzit za putovanja, romantične susrete, razvoj kreativnosti i umetničkih potencijala. Ljubav se dešava na tajnim i skrivenim mestima, a nekome je ljubav daleko, na drugom kraju sveta.

Tri dana pred Novu Godinu planeta Merkur kreće retrogradno što će vam doneti susrete sa osobama iz prošlosti, sa onima koje dugo niste videli. Ne planirajte kupovinu automobila, telefona i tehnike ovih dana, pa čak i par dana prije. Mogući su kvarovi i greške na uređajima. Ne donosite važne odluke pred Novu Godinu. Sačekajte drugu polovinu januara. Merkur će biti u konjukciji sa Venerom pa svakako očekujte pisma, poruke i susrete sa osobama koje volite. Sam doček Nove Godine proći će sa Mesecom u znaku Bika što aktivira polje uživanja, dobre i kvalitetne hrane, pa birajte okruženje i osobe sa kojima ćete se dobro provesti. Venera ide u zagrljaj Plutona što svakako doček i prvi januar može obeležiti značajnim prekretnicama u polju ljubavnih dešavanja, ali i aspekta novca i materijalnog prosperiteta.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 28. NOVEMBAR - 4. DECEMBAR

 

U nedelji pred nama očekuje dosta planetarnih dešavanja, a najviše će biti prozvane osobe koje su znak ili podznak: Blizanci, Device, Bik, Vaga, Ovan ili Škorpija. 
Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Vodolije što donosi promene na raznim poljima. Vodolija je znak koji se povezuje sa društvom, širom zajednicom, prijateljima, društvenim pokretima i štrajkovima, pa takve teme i možemo očekivati narednih sedam dana. Imamo lep aspekt između Meseca i Sunca što donosi unutrašnji mir i stabilnost da započnete neke svoje projekte ili nastavite tamo gde ste stali. Kako imamo značajan aspekt na nebu između Marsa i Saturna, očekujte ovog dana, ali i dan ranije i dan-dva kasnije, da se sve vaše akcije i trud konačno isplati i da dobijate nagradu. Zapravo, posledice vaših dela iz prošlosti sada dobijaju oblik, nagradu ili kaznu. Ukoliko ste bili vredni i disciplinovani očekujte povoljne situacije i nagrade. Ukoliko niste preuzimali odgovornost, odlagali ste i bežali od truda, možete imati neprijatnost. Ovog dana je idealno započeti neke aktivnosti koje će vam se isplatiti kroz vreme. Dobro je za početak dijete, fizičke aktivnosti i projekte u kojima je potrebno biti posvećen i disciplinovan. Uzdržavajte se od bilo kakvih spletki, neistina, kao i konzumiranja previše alkohola, kafe ili sličnog. 

Utorak predstavlja jedan potencijalno veoma izazovan dan jer je energija dana zasnovana na jakoj muškoj energiji i potrebe za dokazivanjem. Imaćete utisak da su se situacije bukvalno preko noći promenile i donele preokret. To je zbog toga što će se mnoštvo aspekata dogoditi tokom noći od ponedeljka do utorka ujutro, što će rezultirati izmenjenom situacijom. Kao da ste zaspali u ponedeljak uveče mirno, a tokom noći su se dogodile neke stvari koje su poremetile mir. Ovaj dan donosi nagle promene, šok, neizvesnost i stres, štrajokove i pobune, problem sa strujom, internetom i uređajima. Rano ujutro možete biti u svađalačkoj i borbenoj energiji pa je usmerite u fizičke vežbe a ne u svađe i konflikte. Ipak, sukobi mogu biti izvesni ovog dana i zbog aspekta opozicije između Merkura i Marsa. Ovaj aspekt će svakako doneti problem koji je i ranije postojao, i teme na koje mislite da ste stavili tačku sada se ponovo pokreću i dolaze na dnevni red. Ukoliko želite da raščistite odnose sa nekom osobom onda je ovo pravi trenutak. Imajte samo na umu da ne nasedate na provokacije i da proverite informacije koje stižu do vas jer se lako može dogoditi da vas neko navodi na pogrešan smer zbog lične koristi. 

Od srede Mesec ulazi u znak Riba što će učiniti da se u sredu ujutro teže razbudite. Ovaj Mesec snažno menja energiju među ljudima, donosi pospanost, nedostatak fokusa i jasnoće. Nisu podržane aktivnosti koje zahtevaju preciznost posebno u komunikaciji, sa papirologijom ili u dogovorima sa drugima. Ostavite to ili za početak ili kraj ove nedelje. Emocije danas lako utiču na misli, ulazite u identitet žrtve i povređenosti i samim tim reagujete neadekvatno na situacije u kojima se budete nalazili. Ovaj dan treba iskoristiti za razvoj intuicije i kreativnosti. Budite nežni prema sebi i drugima i obazrivi u komunikaciji i saobraćaju. Ipak, imamo jedan lep aspekt između Merkura i Saturna, što donosi neke dugoročne planove i saradnje, kao i ugovore. Ukoliko dobijate ponude za edukaciju, usavršavanje ili od osobe koja je na nekoj funkciji, ovaj dan može biti veoma plodan za takve početke. 

Četvrtak će biti veoma zanimljiv dan za ljubavne odnose. Ovog dana Mesec je i dalje u Ribama, što donosi potrebu za maštom i idealizacijom partnera, samim tim i razočarenja i iluzije. Kako su Venera i Mars ovog dana u opoziciji veoma lako dolazi do razdvajanja partnera, a najčešći uzroci će biti skrivanje istine i prevare. Možete saznati za neke prepiske sa trećom stranom i to će dovesti do svađe. Ipak proveravajte informacije koje dođu vas jer je moguće da nisu ni tačne. Čak i da ne postoji konkretan razlog za konflikt partneri će se udaljiti. Ukoliko se pojavljuje nova osoba u vašem životu ovog dana treba da znate da postoji velika privlačnost, ali i velike razlike među vama. Ako ne želite ništa ozbiljno ovaj aspekt vam može osvežiti svakodnevicu. Ukoliko tražite ozbiljnu vezu treba da znate da ova osoba nije singl već ima neku neraščišćenu emotivnu priču od ranije. Danas poseban oprez u komunikaciji sa ljudima koji su vam bliski i važni. Proveravajte dva puta sve informacije koje dođu do vas i ne reagujte burno. 

Ove teme će se nastaviti i tokom petka kada imamo dva planetarna uticaja. Prvi je Merkur u kvadratu sa Neptunom što govori da “gde ima vatre, ima i dima” odnosno potvrđuje priču zakulisnih radnji, laži i prevara. Neki će možda nepogrešivo ali intuitivno imati jasan osećaj da ga neka osoba laže. Neko može i saznati konkretno o čemu se radi. Ako vam je posebno stalo da izgladite odnos sa voljenom osobom onda imate podršku aspekta između Venere i Saturna koja će vam omogućiti da situaciju sagledate iz šireg ugla, odnosno na duže staze. Ukoliko je odnos između vas generalno dobar i stabilan, prolazna kriza možda i neće toliko narušiti vaš odnos, već ga može i učvrstiti. Mesec je od petka ujutro u znaku Ovna pa ste impulsivni i nestrpljivi. Samo nedostatak takta i strpljenja može poremetiti neke vaše dugoročne planove. 

U subotu imamo samo protočne aspekte koji mogu doneti dosta uspeha ali je važno biti aktivan i hrabar, te započeti neke projekte. Nikako se ne savetuje ovog dana biti pasivan jer će to izazvati netrpeljivost, reagovanje na sitnice i konflikte. Potrebno je da dozvolite drugima da budu onakvi kakvi jesu bez nametanja sopstvenih stavova. Može vam smetati što je neko vama blizak pasivan a vi se trudite i radite puno toga. Ovaj dan je dobar za upoznavanje, sastanke, fizičku aktivnost i zajedničke aktivnosti sa voljenim osobama. Dobar je za takmičenja i sportska dešavanja. 

U nedelju planeta Neptun kreće direktno nakon višemesečne retrogradnosti. Ako ste bili zbunjeni u nekoj oblasti života, imali ste osećaj da tapkate u mestu, u zavisnosti u kom polju se kreće planeta Neptun, sada će lagano doći do razvejavanja magle i konfuzije u vezi nekih situacija. Ovo posebno mogu osetiti Ribe u znaku i podznaku. Zahtevanje od drugih da preuzmu odgovornost stvaraće napete situacije i netrpeljivost. Ključ za uspeh današnjeg dana jeste pravilna i asertivna komunikacija. Venera je u kvadratu sa Neptunom tako da je i ovog dana izazovno na polju ljubavnih odnosa. Ove nedelje su najviše aktuelni tajni ljubavni odnosi i veze na daljinu koje imaju neku vrstu prepreke među partnerima. Za one koje su naizgled u stabilnim dužim vezama ova nedelja je neizvesna za održanje odnosa. Pojaviće se strah od ostavljanja i odbacivanja. Nemojte po svaku cenu zadržavati osobe koje treba da odu. I ne spuštajte svoju vrednost zbog nekoga ko nije iskren sa vama. 
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 21 - 27. NOVEMBAR

Sedmicu započinjemo Mesecom kroz znak Vage, što će aktivirati temu partnerskih odnosa.

U ponedeljak rano ujutro imamo trigon prema Marsu što donosi dosta dinamike i adrenalina, kao i aktivaciju, inicijativu i volju da se započnu projekti. Još ako su oni zajedno u ortakluku ili emotivnim partnerom, tim bolje. Ne dozvolite da vas ometaju strahovi ili opaske drugih ljudi iz vašeg okruženja. Ovog dana imamo dva veoma povoljna aspekta koja bi valjalo iskoristiti za budućnost. Prvi je trigon između Sunca i Jupitera, koji spada u jedan od najlepših aspekata u astrologiji. Donosi počasti, diplome, prosperitet i ekspanziju u nekom vašem polju. Svakako ga možete iskoristiti i u svrhe edukacije, usavršavanja, dobijanja stipendija, licenci, vize ili pasoša, kao i bilo kojeg zvaničnog dokumenta. Podržava zakon i sud. Kako je Sunce na poslednjem stepenu, moguće su promene pozicije nekih ljudi od autoriteta. Drugi aspekt je konjukcija Merkura i Venere, pa očekujte lepe i pozitivne vesti, pozive na događaje i putovanja, susrete sa osobama koje mogu biti veoma dobre za vas. Idealno je za kurseve, putovanja, investicije u inostranstvo ili znanje. Na emotivnom planu očekujte ljubavna pisma. Posebno u večernjim časovima. Uticaj aspekta se prenosi i na sledeći dan. 

U utorak Sunce prelazi u znak Strelca što će doneti više volje, optimizma i entuzijazma. U narednih mesec dana više ćete biti orjentisani ka ekspanziji, budućnosti, viziji i svojim planovima. Dobijate snagu i motivaciju da ostvarite svoje snove. Stranci i inostranstvo se otvaraju prema vama. Došlo je vreme da proširite vidike i svoje planove. Moguće su promene u zakonu u i obrazovanju. Ipak, ovog dana je Mesec u znaku Škorpije što donosi sumnjičavost i posesivnost, kao i brigu oko zajedničke imovine, novca i ekonomske stabilnosti. Može se pojaviti napeta situacija u toku dana u kojoj bi trebali da ljutnju pretvorite u stabilnost i od neprijatelja pretvorite u prijatelja. U večernjim časovima izazovan aspekt prema Uranu donosi nestabilnost i potpuno neocekivane obrte sutuacija. 

U sredu nas očekuje mnoštvo aspekata od ranog jutra. Ovo je dan uoči mladog Meseca što čini ljude veoma osetljivima, posebno psihu, pa je potrebna veća pažnja i stabilnost. Budite precizni u svojim planovima i sa vremenom da biste izbegli neprijatnosti. Uzdržite se od kritikovanja ovog dana. Ovog dana očekujte promene koje će biti aktuelne na kolektivnom planu, a koje će svakako uticati na pojedinca. Ove promene vas mogu uplašiti ali ćete vremenom videti da su ipak bile dobre. Najvažnije ovog dana jeste ostati miran, izbaciti sav višak iz svog prostora, kao i osloboditi se nezdravih navika. Ovaj dan će vas podrzati da u tome uspete i istrajete. Idealno je da se usavršavate, širite svoj posao na inostrano tržište, meditirajte, idite na neko sveto mesto. U večernjim časovima Mesec prelazi u znak Strelca, a dva minuta pre ponoći dogodiće se mlad Mesec na prvom stepenu znaka Strelac. 

Od četvrtka možete računati na novu energiju koju ćete investirati u proširenje posla, projekata, svojih vizija i velikih planova, posebno onih koji imaju veze sa strancima, inostranstvom, obrazovanjem, ministarstvom, zakonom. Kako će i planeta Jupiter krenuti direktno upravo u vreme mladog Meseca, dobićete pozitivne vesti u vezi svih onih projekata koji su imali zastoj neko vreme. Možda ste čekali na neki papir, administrativne ili zakonske okvire, i sada će se te teme ponovo pokrenuti i doneti povoljan ishod. Ovaj uticaj najviše mogu osetiti Strelčevi i Ribe u znaku ili podznaku. Očekujte lepe susrete i poznanstva, kao i ponude već ovog dana, pa budite otvoreni za znakove pored puta. Organizujte druženje sa prijateljima ili emotivnim partnerom. Dobro je za promocije, edukacije, ekspanziju kroz trgovinu i lepotu, kao i putovanja. Slobodno započnite neke nove ideje i ciljeve. Energija mladog Meseca će vas podržati u tome. 

Petak može biti jedan veoma pozitivan i povoljan dan ukoliko se budete držali proporcije i mere, bez preterivanja i prenaglašavanja u bilo čemu. Ovaj dan bukvalno donosi da vas od viška može boleti glava. Da li ćete preterati sa jelom, ili poslom, ili ćete prenaglašeno reagovati na situacije, ali svaki povod vodiće u neumerenost kako u emocijama tako i radnjama. I toga će proisteći sukobi i konflikti jer se nećete lako sporazumeti sa nekim osobama. Savetuje se i oprez u poverenju, jer se lako mogu pojaviti ljudi i ponude koje nude nerealne stvari, a vi zbog preteranog optimizma možete nasesti i na prevare. Svađe nastaju zbog različitih pogleda na život i svet kao i razlike u uverenjima i očekivanjima. Svaka emocija koju budete imali ovog dana vodiće u impulsivne reakcije, stoga budite obazrivi sa drugima, i sačekajte sa reakcijama. 

Subota je veoma specijalan dan jer nećemo imati ni jedan Mesečev niti planetarni uticaj. Stoga ga oblikujte i provedite kako želite. Ipak, energija dana je u simbolici Saturna i Urana, što će dovesti do sukoba između starog i novog. To nikako ne znači da treba zaboraviti i odbaciti staro i samo se orjentisati na novo. Ovo znači kao da imate kompjuter koji vas i dalje može služiti u budućnosti ali softver morate unaprediti na novi model. Nešto staro, stari odnosi ili poslovi, situacije u kojima ste bili sada traže od vas da ih pogledate novim očima i unapredite.  Mesec je u Jarcu što lako vraća u prošlost, aktivira tugu, setu i sećanja, kao i brig i ozbiljnost. Možete imati potrebu da se povučete i osamite. 

Nedelju završavamo mnoštvom aspekata, a kako je Mesec i dalje u odgovornom znaku Jarca, možemo se posvetiti obavezama i zadacima koji zahtevaju dosta posvećenosti i odricanja. Ovog dana očekujte promene u kolektivu kroz izmene zakona, i osoba na pozicijama. Možete dosta toga postići ako se uhvatite u koštac sa ozbiljnim temama i projektima, i ako odgovorno pristupite rešavanju zadataka. Možete potpuno promeniti strukturu u svom privatnom životu ali i u okviru posla koji obavljate. Idealan dan za pisanje kratkoročnih i dugoročnih planova. Vaša organizovanost i posvećenost poslu može zasmetati članovima porodice ili partneru, pa izbegnite ovakve situacije tako što ćete ih unapred pripremiti za ono što ste zamislili. 
 

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.