Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 30. SEPTEMBAR - 6. OKTOBAR

Sedmicu započinjemo konjukcijom Meseca i Merkura u znaku Vage što će i ove nedelje dati temu partnerskih odnosa, ljubavi, svih oblika saradnje i braka. Već sredinom dana, Mesec će preći u posesivni znak Škorpije, dajući intenzitet svim emocijama. Probudiće se ljubomora i želja za kontrolom, kao i opsesivna potreba za materijalnom sigurnošću. Škorpija sve dublje i dramatičnije doživljava i njene emocije nikada nisu lagane. Budite spremni na neočekivane obrte situacija i neprijatnosti u ponedeljak predveče.

Ovome će doprineti i tačan aspekt kvadrata Venere i Plutona u utorak, koji će se osetiti već prvog dana. Ovaj kvadrat može dodatno iskomplikovati partnerske odnose. Naravno, poljuljaće pre svega one odnose u kojima vlada sumnja i nepoverenje, posesivnost i ljubomora, i sve odnose koji se zasnivaju na manipulaciji i ucenjivanju. Ovaj aspekt će najviše osetiti osobe koje su već nekoliko godina u vezi ili braku i čiji problemi egzistiraju duži vremenski period. Preporuka je ne konektovati se na te emocije niske vibracije jer će vas to opteretiti i energetski oslabiti. Ovaj aspekt zapravo traži od vas da promenite svoj sistem vrednosti i ne pristajete na manje od toga, šta god da vam je važno. Da bi kvalitet odnosa bio bolji, potrebno je osloboditi se negativnih uverenja i očekivanja, jer se odnos sam po sebi neće promeniti bez našeg učešća.  Takođe, imovina ili novac u saradničkom ili partnerskom odnosu može biti izvor frustracije.

Sreda je dan Merkura, a Mesec prelazi u optimističnog Strelca, dok će i planeta Merkur biti na poslednjem stepenu znaka Vage. Sve ovo može doneti izvesne izazove u komunikaciji, sa papirologijom i u saobraćaju. Savet je proveriti više puta sve što potpisujete ili odlučujete, takođe, čuvati dokumenta i važne papire. Svakako, ovih dana, neke osobe mogu doneti odluke o prekidu nekog odnosa, braka ili poslovne saradnje. 

Četvrtak nam donosi prelazak Merkura u znak Škorpije, koji će izazivati oštrinu misli, probuditi detektiva u nama, kao i sklonost udubljivanju i "grebanju" ispod površine. Nećemo se zsdovoljavati površnim odgovorima i plitkom komunikacijom. Razmišljaćemo o promenama, u sebi ili okolnostima u kojim živimo. Mogu nas opterećivati strahovi, posebno oko vezanosti za nekoga ili nešto.

Tome će doprineti i direktan hod Plutona, koji se nekoliko meseci kretao retrogradno. U retrogradnom hodu, Pluton je doneo okretanje ka sebi i dubljim analizama konkretnih životnih situacija u kojima se nalazimo. Sve one duboko usađene navike i uverenja, kako nešto treba i mora, proživljavali smo i transformisali u sebi, a sada će biti potrebno menjati i primeniti u realnim životnim okolnostima. Ukoliko ste ozbiljno razmišljali o većem kvalitetu svog života, biće potrebno odreći se nečega starog zarad boljeg i zdravijeg, spustiti "kofer" briga, problema i blokada koji vučemo godinama. Istog dana planeta borbe, agresije, energije, ali i volje i inicijative, Mars, nalazi se na poslednjem stepenu znaka Device. U znak Vage, preći će u petak ujutro. Do tada će biti aktuelna tendencija ulaska u rasprave, svađe i nadmetanja, pa obratite pažnju na one ili ono što će vas iritirati i besneti. Svaka planeta kada se nađe na poslednjem stepenu donosi problematične i rizične situacije, u zavisnosti od prirode planete. Ove nedelje čak dve planete menjaju znak, pa shodno tome, Merkur donosi probleme u komunikaciji, a MArs u energiji, akciji i delovanju.

Dok bude tranzitirao znakom Vage, Mars će aktivirati polje partnerskih odnosa i braka. Fokus, volju, inicijativu i snagu usmeravaćemo u izgradnju saradničkih ili emotivnih odnosa. Ulagaćemo više truda u stabilizaciju svih odnosa. Ukoliko u tome ne budemo uspevali, upravo nas svi ti odnosi na koje smo se fokusirali mogu iritirati, jer će mnoge stvari u narednom periodu zavisiti od druge strane ili partnera.

Vikend završavamo tranzitom Meseca kroz znak Jarca, koji je pomalo težak sam po sebi. Iako bi se vikendu mogli radovati kao danima u kojima treba i možemo da uživamo, preporuka je da se osamimo, posvetimo nekim važnim poslovima i ciljevima. Mogu vas okupirati realni problemi, ali i brige. Postoji tendencija sukoba sa autoritetima, problemi sa roditeljima, ili starijim osobama. Više će se pričati o teškoćama, ljudi će biti umorni i tužni, okupirani izazovima i preprekama. Mnogo je bolje otići u prirodu, posvetiti se jesenjim radovima i zemljom, raditi naporne fizičke vežbe ili trčati.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 23 - 29. SEPTEMBAR 2019.

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca u znaku Raka, koji donosi pojačanu emotivnost, ranjivost i sklonost povlačenju u sebe, kao i promene raspoloženja. Neke vesti koje dobijete, u najmanju ruku neće vam se svideti. Možete osetiti pojačano nezadovoljstvo u komunikaciji sa drugima. Iskrsavaju porodični problemi. Zahlađenja odnosa unutar ukućana, kao i bolesti i problemi sa određenim članom porodice, najviše ženama, majkama i decom. Pripremite se za blokade i poteškoće u komunikaciji, saobraćaju ali i emotivnim i porodičnim odnosima. Sve što radite proverite barem dva puta jer je tendencija dana da se pojavljuju greške; ili nešto nećete dobro razumeti ili ćete biti rasejani i rastrzani na više strana, što će pojačati sklonost ka činjenju grešaka.

Veliki događaj obeležava prvi dan sedmice, a to je ulazak Sunca u znak Vage, oko 09.51, što ujedno označava početak jeseni. Jesenja ravnodnevnica je savršen dan da dovršite važne poslove, povežete suprotstavljene strane unutar sebe i odnosa koji su bili u neravnoteži u proteklom periodu. Sada ćemo više biti usmereni na saradnju, pravljenje kompromisa i uspostavljanje harmonije u svim važnim emotivnim i poslovnim odnosima.

Vrlo je važno obratiti pažnju na sve odnose koji se budu aktivirali tokom ponedeljka i uvideti dublji smisao i značaj istih. Ukoliko vam ti odnosi predstavljaju bolnu tačku ili emotivnu ranu, to je upravo znak da osvestite na kom aspektu sebe treba da poradite, gde još uvek reagujete iz ugla deteta.

Utorak je sjajan dan za pokretanje i akciju, donosi novi priliv energije i rešenosti da se pokrenu određene stvari. Imamo povoljan aspekt Merkura i Jupitera koji je fenomenalan za planiranje putovanja, radi poslovne saradnje ili romantičnih pobuda, dobijanje sertifikata i zvaničnih dokumenata, poput vize ili pasoša, ili apliciranje za dobijanje istih, planiranje početka nekog školovanja, edukacija, kursa stranog jezika, odlaska u inostranstvo radi posla, kupovine automobila, izdavanja knjige, tekstova ili marketinških programa. Iskoristite ovaj dan i budite spremni na novitete, jer je odličan dan za početak novih ideja i odluka.

Sreda je dan kada se događa nepovoljan aspekt između Venere i Saturna koji može doneti probleme i izazove u partnerskim i bračnim odnosima, kao i problem sa finansijama, nekada i prekid veze ili braka. Moći ćete realnije sagledati svoje emotivne odnose i biti svesniji koliko vam se oni uklapaju u stil života. Tog dana je savet ne očekivati previše u emotivnom smislu, uzdržati se od potrebe za uživanjima i trošenju novca jer sada nije mudro investirati svoju energiju u lepe stvari. Mnogo je bolje povući se u sebe, na dan dva, ne reagovati, ne trošiti novac, postiti, ili jesti minimalno, i posvetiti se nekom zahtevnijem projektu.

Od četvrtka se budi perfekcionista u nama, sa ulaskom Meseca u znak Device. Bićemo skloniji kritikama, usmereni na detalje, analizu i greške, ali i naše zdravlje. Stomak je osetljiva regija tih dana, pa obratite pažnju na to što jedete i pijete, posebno na preterivanje u bilo čemu, jer vam to nikako neće prijati. Četvrtak i petak su dobri za pospremanje kancelarije, papirologije i jesenje čišćenje ormara. Pobacajte suvišne stvari i podelite garderobu koju više ne nosite. Time ćete sjajno ispuniti simboliku dana pred mlad Mesec koji se događa u subotu oko 20:28.

Prije mladog Meseca, tačno u petak, imamo nepovoljan aspekt između Merkura i Plutona koji će probuditi detektiva u nama. Ovaj aspekt može doneti opsesivne misli, teška i mračna razmišljanja, pesimizam, cinizam, sarkazam u komunikaciji. Neki razgovori vam neće prijati, a takođe možete imati osećaj da neko skriva određene informacije od vas. Ovaj aspekt će vas terati da "kopate" ispod površine ne bi li ste potvrdili svoje sumnje i slutnje. Velika je verovatnoća povrede rečima u komunikaciji, ali i pojave misli koje su destruktivne po onog ko se uvukao u klupko sumnji i analiza.

Subota je dan mladog Meseca na 5. stepenu znaka Vage, koji ukazuje na neke nove početke u partnerskim odnosima. Postavite nameru i ciljeve za naredne dve nedelje, i napravite plan i korake u podizanju kvaliteta svojih poslovnih i emotivnih odnosa.

Nedelju završavamo sa povoljnim aspektom Venere i Jupitera koji može doneti lepe susrete, poklone, sreću i blagostanje, barem u nekoj meri. Ne čekajte da neko učini nešto lepo za vas, već se potrudite da poklonite bitnim osobama neki mali poklončić, osmeh ili podršku. Iskoristite ovaj dan za romantičnu večeru, odlazak u bioskop ili šetnju u dvoje.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 16 - 22. SEPTEMBAR

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Ovna koji će nas pokretati na nove poduhvate, iniciranje događaja i projekata. Mesec u Ovnu će uneti dinamiku u dnevni raspored, ali i nestrpljenje i nedostatak takta prilikom istrajvanja na zahtevnim projektima i odnosima. Sitnice vas mogu izbaciti iz ravnoteže, pa je savet raditi na svom strpljenju. Neko će vama ili ćete vi nekome nametati svoju volju, što može voditi u frustracije i neminovnost prilagođavanja sitacijama koje vas neće obradovati. Od ranog jutra možete nailaziti na poteškoće i prepreke, čekanje i odlaganja, što neće zavisiti od vas, niti ćete to moći promeniti, što će vam dodatno "tanjiti živce". Savet je ostati što pribraniji u borbi ega, moći i dominacije.

Iako će biti tek početak radne nedelje, u utorak i sredu možete osećati lenjost i povećanu potrebu za hedonizmom i odmorom. Razmišljaćete o novcu i finansijskoj situaciji, ali i hrani, posebno slatkišima. Iskoristite ove dane da ugrabite i malo odmora i vreme za sitna zadovoljstva.

U sredu se planeta karme, sudbine i vremena, Saturn, okreće u direktan hod, nakon višemesečne retrogradnosti. Ovo će konačno doneti pokretanje važnih pitanja i projekata koji su bili na čekanju od 30. Aprila. Ovaj tranzit će posebno osetiti ljudi sa znakom ili podznakom Jarca i Vodolije, ili osobe sa ličnim planetama u ovim znacima. Sve o čemu ste razmišljali i mudrovali u proteklom periodu, sada će moći da se stavi u pogon, posebno dugoročni projekti.

Tome doprinosi dobar aspekt trigona Marsa i Plutona, u zemljanim znacima, koji je tačan u četvrtak, iako deluje dan-dva ranije, i dan-dva kasnije. Ovaj aspekt je aspekt velike moći i snage, zato ga je povoljno iskoristiti za sve ono što vam je važno, za šta niste imali dovoljno snage i upornosti da istrajete. Ovaj dan je ključni u postavljanju velikih planova za budućnost, posebno u ovoj sedmici, jer daje veliku sigurnost, prizemnost i praktičnost u donošenju odluka ali i većem procentu za realizaciju postavljenih ciljeva.

Petak je dan za šalu i igru. Iako je radni dan iskoristite ga tako da imate više slobodnog vremena za zanimljive stvari, lepu komunikaciju, igru sa decom, i sve ono u čemu zaista uživate. Ovaj dan treba da bude rezervisan za smeh. Potrudite se da se više smejete tog dana, jer ovaj dan nikako ne treba posvetiti pažnju i vreme na teške zadatke ili pokretati teške teme za razgovor. Sve što vam je zahtevno ili opterećujuće za ovu sedmicu uradite do petka.

Subota je dan kada se sporije planete, Jupiter i Neptun, nalaze u tačnom aspektu kvadrata, iako se ovaj tranzit oseća već izvesno vreme. Takođe, Mesec iz znaka Blizanaca pravi nepovoljne aspekte ka Jupiteru, Neptunu i Marsu. Ovaj dan je veoma izazovan jer pokreće čitav spektar kontradiktornosti, kako kroz događaje i odnose, tako i u nama samima. Ovi aspekti donose nesklad između informacija koje budete dobijali, činjenica na koje se budete oslanjali i onoga što će vam donositi intuicija i uverenja kojima se vodite. Ovaj aspekt donosi skrivanje određenih informacija, koje kada se otkriju vodiće u raspravu i svađe. Pokušajte da ne donosite nagle zaključke, proverite sve činjenice prethodno, ali i razgovarajte i iznesite svoje sumnje i ubeđenja. Vrlo je verovatno da sa nekim ljudima nećete naći isti jezik, jer u svakome postoji drugačiji sistem vrednosti. Ovo su i sve zablude koje imate o nekome ili nečemu, kao i sukobi stavova oko toga šta je moralno ili ispravno.

Ukoliko ne osvestite ova dešavanja i ne pogledate situaciju i odnose iz ove perspektive, velika je verovatnoća da ćete sa nekom osobom imati prekid u komunikaciji, zahlađenje odnosa, a u svakom slučaju prepreke i nesporazume.

U nedelju je tačan aspekt kvadrata Merkura i Saturna, koji, osim u komunikaciji, donosi i kvarove, tehnike, telefona, automobila, probleme u saobraćaju. Nedelja i dan za porodična okupljanja, dok i Mesec u znaku Raka podstiče takvu atmosferu, međutim, porodica i dom upravo mogu biti mesto izazova i konflikata. Ukoliko ne bude naglasak na svađi, ovaj dan može doneti tugu zbog nepovoljnih vesti o nekom članu porodice ili bolesti. Ovog dana je potrebno upotrebiti drugačije reči i fraze u komunikaciji, kao i promeniti reakciju na događaje i ljude. Sve što budete novo primenili doneće vam boljitak, uprkos otežavajućim okolnostima u kojima se budete našli.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 9 - 15. SEPTEMBAR 2019.

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Jarca, što donosi akcenat na ozbiljan rad, disciplinu i fokus. Postavite dnevne, nedeljne i mesečne ciljeve i usmerite svoju energiju u realizaciju. Ovo je jedna od najboljih nedelja u kojoj možete pokrenuti dugoročne projekte uz istovremenu prisutnost doslednosti, istrajnosti i snage. Sada tačno znate šta vam je potrebno da bi pristupili rešavanju obaveza, i dobijate potrebne informacije koje će vam pomoći pri donošenju odluka. Ponedeljak će biti dan za preuzimanje odgovornosti i dužnosti. Ne planirajte odmor i opuštenost. Sada vam završavanje poslova može dati najveću satisfakciju. 
Svemu ovome doprinose dva protočna aspekta, Merkur u trigonu sa Plutonom i Mars u trigonu sa Saturnom. Brže planete su u aspektu sa sporim planetama. Ako je Merkur  misao i odluka,  Mars je inicijativa, hrabrost i akcija. Poenta je da sve što se sada usudite da odlučite i pokrenete ima svoju vrednost i benefite u vremenu. Sve čega ste odlučili da se odreknete u svrhu poboljšanja svog života, ili transformišete, biće veoma plodonosno i korisno kako vreme bude prolazilo.
Šta je dobro raditi: pokrenuti nove projekte, održati važne poslovne sastanke ili intervjue, raditi naporno ili više od uobičajenog.
Šta nije dobro raditi: bežati ili izbegavati preuzimanje odgovornosti, ili izvršavanje zadataka koje treba uraditi, odmarati se a da niste pozavršavali zadato.
Ako ste u ponedeljak iskoristili ove fantastične prilike i postavili organizaciju za celu nedelju i dugoročne planove, u utorak možete primetiti sumnju u sve što ste sebi zacrtali.
Sunce u znaku Device je u opoziciji sa Neptunom. Sunce u Devici je kriza identiteta i samopouzdanja, ono sada sumnja u sopstvenu vrednost i u ono što radi. Pitaćete se u sebi: “Da li sam dovoljno vredan?”, “Da li je dobro to što radim?”, “Da li ja to mogu?”...
Osvestite ova previranja i sumnje u sebe i svoje kapacitete, i ne dozvolite da vas ona ometaju u realizaciji ciljeva. Sada, kada ste dovde došli nije vreme za odustajanje. Gledajte u budućnost i cilj koji ste zadali sebi, a ne fokusirajte se na trenutne prepreke. Dobri aspekti Merkura i Marsa sa Saturnom i Plutonom nisu garantovali ili obećali da će biti lako i bez prepreka. Oni samo garantuju da ćete uspeti ako ostanete dosledni i istrajni uprkos poteškoćama na tom putu. To što sada radite jeste za budućnost a ne za kratkotrajna zadovoljstva.
Sunce u aspektu sa Neptunom može doneti pad imuniteta, slabiji i osetljiviji stomak, viruse, ali i preispitivanja svojih uverenja i zabluda koje eventualno imate u vezi nekoga ili nečega. Obratite pažnju na zdravlje i navike koje imate. Ovaj aspekt lako može zavesti um i vući u iskušenja.
Četvrtak je dan u kojem imamo tačan aspekt kvadrata Marsa i Jupitera, iako on deluje dan - dva pre, i dan - dva kasnije. Ovaj aspekt tipično donosi nesklad između delovanja i životne filozofije. Možete sebe uhvatiti kako ne radite onako kako mislite ili u skladu sa onim u šta verujete. Ovo je aspekt koji donosi neku vrstu nepravde, bilo da je činite vi ili neko vama. Takođe, donosi preteranu reakciju izazvanu nečijim ponašanjem koje nećete razumeti i tolerisati. Ovo može doneti sukob između vere i ideala, i delovanja iz racionalnog dela, na osnovu logike i činjenica. Možda ćete samo želeti puno toga da uradite pa ćete preterati i preforsirati se, a usput i očekivati od drugih da isto tako prionu na posao. Ukoliko to ne bude slučaj ući ćete u raspravu oko toga kako nešto treba i mora. Dok su planete u znaku Device skloniji smo sumnjama i kritikama i u sebe i u druge.
U petak imamo dva planetarna aspekta, Merkur konjukcija Venera, i Sunce trigon Pluton.
Prvi aspekt donosi lepu komunikaciju, pisanje, potrebu za izjavama ljubavi, ili kroz pisanu reč ili činjenjem usluga iz ljubavi. Ipak su obe planete u znaku praktične Device. Ovo može doneti i odluku o završetku nekog odnosa koji ne donosi zadovoljstvo, jer su obe planete na poslednjim stepenovima znaka Device, blizu stepena pada Venere. Pogledajte tih dana šta je to čime niste zadovoljni. Možda je to partnerski odnos, svakodnevnica, novac koji zarađujete, posao koji radite, zdravlje...
Osvestite to i načinite prvi korak ka promeni. Sunce, koji je reprezent naše svetlosti, svesti i usmerenja, je u dobrom aspektu sa Plutonom, planetom dubinske transformacije i promene. Kada smo osvestili (Sunce) šta je to što nam se ne dopada, možemo to i da promenimo (Pluton). Ovaj aspekt može doneti i napredak i veću moć u poslu, vama ili važnim ljudima iz vašeg okruženja.
Subota nam donosi aspekt Marsa u opoziciji sa Neptunom i ulazak Merkura i Venere u znak Vage.
Mars u opoziciji sa Neptunom može doneti viruse, alergije, neistine i neiskrenost, ali i sklonost bežanju od realnosti u svet mašte, iluzija i zabluda. Neko će raditi nešto “iza leđa” nekome, neko će popiti više, neko će se isforsirati, iscrpeti i oslabiti svoj imunitet. Savet je čuvati se pogrešnih dijagnoza ili uzimanja lekova na svoju ruku, impulsivnih reakcija, preterivanja sa opijatima, sakrivanja informacija ili aktivnosti u koje ste uključeni. 
Merkur i Venera u znaku Vage doneće nam novi fokus. Narednih nekoliko nedelja razmišljaćemo o ljubavi, harmoniji i uspostavljanju balansa u partnerskim odnosima, negovanju saradnje ili razmišljanje o ulasku u poslovnu saradnju. Želećemo više lepih stvari u svakodnevnici i komunikaciji. Vikend nekima može doneti novo poznanstvo i početak emotivnog odnosa.
Nedelju završavamo sa Mesecom u znaku Ovnu, bez planetarnih aspekata. Ubrzavaju se reakcije, delujemo na osnovu impulsa, bez takta i strpljenja. Neće nam se svideti to što čujemo i vidimo, ali je savet da pustimo i prihvatimo stvari kako dolaze u naš život, bez potrebe da naglo reagujemo.

Ova sedmica je važna za postavljanje dugoročnih planova i važnih promena u životu, ali i da obratite pažnju na sve vrste odvlačenja pažnje od toga što ste zamislili. Ne prepuštajte se iluzijama i nerealnim očekivanjima, kao ni bežanju od problema.

ASTROLOŠKI ASPEKTI 2 - 8.SEPTEMBAR 2019.

Ovu sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Vage, što nam govori da će naglasak biti na odnosima, što emotivnim, što poslovnim, kao i svim oblicima saradnje. Želećemo da uspostavimo harmoniju u svom životu. Prvi aspekt će Mesec formirati sa Jupiterom, što će nam doneti optimizam, i uliti nadu da ćemo u tome i uspeti. Ovaj aspekt je kratkotrajan i nije dovoljan da promeni nešto veliko, ali ako budete držali ovu vibraciju neki pomaci se svakako mogu videti u narednim danima. 

Već u pre podnevnim časovima Mesec će napraviti kvadrat sa Plutonom, što može doneti tenziju u odnosima sa drugim ljudima, kao i neka prilagođavanja, ali i manipulacije. Sa ovim aspektima izvesna je ljubomora i posesivnost, pa je potrebno pomoći sebi nekim vežbama, tehnikama opuštanja i većom svesnošću za realnim potrebama sopstvenog bića.

Sunce se sastaje sa Marom i to je novi početak Marsovog ciklusa. On se događa na 9.stepenu znaka Device, pa će najviše i uticate na osobe sa planetama oko ovog stepena, čak i u drugom znaku. Ovaj aspekt donosi pojačanu borbenost, inicijativu i volju koja može biti usmerena na poboljšanje svog života u određenim oblastima, posebno vezano za natalnu kuću u kojoj vam se ova konjukcija dešava. U zavisnosti u kojoj životnoj oblasti se dešava, pokušajte da promenite svoju svakodnevnicu u tom polju, svoje navike, ono što radite.

Istog dana Venera pravi kvadrat sa Jupiterom, pa bismo mogli upasti u opsesiju i fanatizam. Nečega nam može biti previše. Previše obaveza, previše će nam smetati sitnice, ili nečije kritike. Razmimoilazićemo se u ukusima i stavovima, kao i u očekivanjima.

U utorka Mesec prelazi u znak Škorpiona, na dva i po dana. Merkur se spaja sa Marsom, pa eto nam puno priče, oštrih reči, sarkazma i cinizma, puno pametovanja i "popovanja". Uzdržite se od toga koliko možete. Sada sve vidite i sve vam je jasnije i idete u dubiozu i analizu. Pronicljivi ste i čitate između redova. Jezik je brži od pameti.

Ipak, ovaj aspekt je dobar za inicijativu i pokretanje u oblastima pisanja, govorništva, edukacija i manuelnih delatnosti.

U sredu se Sunce sastaje sa Merkurom, i taj dan je odličan za značajne uvide i donošenje odluka, jer je sada sve vidljivo i jasno, kao na dlanu. Devica je najpametniji znak i kada se nađu Sunce i Merkur sve je kristalno jasno. Aspekti Meseca su protočni tog dana, i tokom celog dana se vodite zdravim razumom i činjenicama. Ne dozvolite da vas zavede Venera u opoziciji sa Neptunom. Ona se svakako ne oseća dobro u znaku Device i sumnja u sve i svašta a posebno u romantiku, bezuslovnu ljubav i da vam neko nešto čini tek tako, bez neke skrivene namere. Ovo je aspekt razočaravanja, pa ako ste već na vibraciji sumnje u nekoga ili u nešto, ovaj aspekt će vam samo doneti "potvrdu" toga. 

Četvrtak vraća optimizam jer će Mesec ući u znak Strelca. Kraj radne nedelje je dobar za širenje svojih ideja, planova i vizija, nečega što treba da traje u vremenu. Podršku u tome daće vam aspekti Sunca i Merkura prema Saturnu, planeti hronokratoru. Saturn će vam pomoći u vašim dugoročnim projektima, ako im sada priđete sistematično i detaljno, sa puno strpljenja jer on ne daje rezultate odmah, već kako vreme prolazi, a vi i dalje istrajavate i uporni ste. 

U petak smo skloni preterivanju, svađi, nezadovoljstvu. Puno dešavanja, a malo oduška, iako je kraj radne nedelje, pa smo manje taktični i skloniji naglim reakcijama. Najviše obratite pažnju na svoju reakciju kada ulazite u debatu u vezi svojih očekivanja, religioznih ili verskih ubeđenja, uverenja i stavova.

U subotu, oko podneva, Mesec ulazi u znak Jarca, Venera pravi trigon sa Plutonom, a Merkur opoziciju sa Neptunom. Iako bi rekli da je Venera u trigonu sa Plutonom aspekt strasti i jakih emocija, u znaku Device i Jarca to su više neki bitni dogovori, transformacije određenih odnosa kao i finansijske situacije. Dobar aspekt za promene u tim poljima, kao i na polju zdravlja. Merkur u opziciji sa Neptunom govori o fanatizmu, ali i nepomirljivim razlikama između činjenica i dokaza, sa jedne strane, i ideala i vere, sa druge strane. Kome ili čemu ćete dati pravo glasa, pitanje je sad. Obe planete su snažne jer su u svom dostojanstvu. Razum vuče u jednu stranu a intuicija i vera u drugu. Osvestite te oscilacije u sebi i napravite balans. Ne morate da birate stranu, samo prihvatite postojanje obe.

U nedelju je Sunce u kvadratu sa Jupiterom, koji takođe može doneti nesklad između svesnosti i razuma, i emocija i pitanja srca. Ovaj aspekt takođe donosi neostvarene želje ili prazna obećanja, pa ih ni vi nemojte davati drugima, niti ih očekujte.

Sve u svemu jedna veoma dinamična nedelja je pred nama. Pokušajte dosta toga da pokrenetei ne dajte se omesti u tome, različitim sumnjama.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.