Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 23 - 29. MART

Samo što je Saturn zakoračio u domen znaka Vodolije mogli smo da dobijemo obrise sutrašnjice kakva se očekuje. Saturn u Vodoliji doneće pobune, štrajkove, revolucije, menjanje svesti i kolektiva. Do leta ćemo osećati kako se menja čovečanstvo, kako se traže novi načini komunikacije, izumi, pokretanje svesti i buđenje svakog pojedinca kao deo kolektiva u kojem smo svi povezani.
Prvi dan nedelje ima mnoštvo aspekata od kojih su posebno interesantni sa Venerom i Neptunom, koji treba da pokrenu u svakome od nas ono najlepše. Budite deo kolektivne svesti u cilju usmeravanja pozitivne energije ljubavi u isceljivanje svih ljudi i planete Zemlje. Osnažite svoj najbolji kvalitet, uđite u meditaciju, pošaljite ljubav i mir svima onima kojima je to potrebno. Iako se nalazimo u izolaciji fizički, ta izolacija ne znači izolaciju naših umova i srca, naše energije. Budite kreativni i utičite svojim primerom na svoje okruženje. Ohrabrite nekoga i pomozite onima kojima je pomoć potrebna. Venera u aspektu sa Neptunom posebno razvija našu kreativnost, inspiraciju, saosećanje i umetnost. Počnite da slikate, plešete, držite online časove, udružite se u grupe istomišljenika, pojačajte svoju veru i duhovnost, a manje bežite u svet opijata, opsesija i ovisnosti. Budite prisutni, iskreni i otvoreni za nove načine davanja i primanja ljubavi. Istog dana imamo konjukciju Marsa i Plutona koji donosi ozbiljne promene i transformacije, ali i okrutnost i grubost. Izbegavajte izazovne situacije, opasnosti i osobe sklone rizicima. Ovo donosi restrikcije i sprovođenje zakona, a utiče na tektonske promene zemlje, u vidu zemljotresa, erupcije vulkana i snažnih prodora, ratova i sukobljavanja. S obzirom da je u znaku Jarca, donosi uništavanje svega što je staro i dotrajalo. Povećani nivo straha i bolesti. Probleme sa kičmom, zubima, kolenima, umor i iscrpljenost. Opteretite sebe nekim napornim fizičkim aktivnostima, na primer rad sa zemljom, okopavanje, sadnja i slično, ili trčanje, biciklizam i vežbe nogu.
Utorak je dan u kojem imamo mlad Mesec u znaku Ovna, koji označava novi početak. U konjukciji sa Hironom, u naredne dve nedelje doneće pojave progresije bolesti, ali i isceljivanja i izlečenja. Počnite sa isceljivanjem samih sebe, tako što ćete uticati na svoje misli, ono što čitate, slušate, radite na svojim emocijama, pratite online meditacije i grupe podrške, radite vežbe, brinite o svom telu i psihi, kao i emotivnom stanju.
Sreda je dan kada je naglašena nestrpljivost, pa ćete primetiti kako nemate takta i koliko vam je kratak fitilj u komunikaciji sa drugima. Pokušavajte da ne impresionirate druge, i dozvolite im da imaju svoje stavove. Ograničenja i restrikcije posebno iritiraju, a eskalacije emocija i izliva biće izazvane sitnicama.
Četvrtak je dan izazova i nosi svaku vrstu preterivanja, posebno u emociji straha. Ograničenja koja se postavljaju posebno će iritirati osobe koje nisu naviknute na disciplinu i preuzimanje odgovornosti. Pokušajte da se distancirate od takvih situacija i osoba koje su spremne na konflikt na prvu loptu.
Petak je dan za uživanje. Namestite sebi i bližnjima piknik, boravak u prirodi, dobru hranu i izležavanje. Pozabavite se svojom ishranom i finansijama. Poradite na svojim prioritetima i sistemu vrednosti. Postavite listu svega što vam je najvažnije i tamo investirajte svoju energiju. Pozabavite se ulepšavanjem i negom tela. Obradujte nekoga lepim gestom ili poklonom.
U subotu imamo prelep aspekt Venere i Jupitera koji može doneti poklone, novac, obilje na nekom nivou. Učinite sebi ili nekome ovaj dan prelep i nezaboravan. Uživajte svim čulima. Bićete svedok koliko ima dobrote i ljubavi na svetu.Iako traje kratko, iskoristite ovaj aspekt da uživate u malim stvarima.
Nedelja je dan u kojem imamo aspekt Venere i Plutona, koji donosi preobražaj, transformaciju i promenu u polju odnosa, novca, ekonomskog stanja i planete Zemlje. Vikend je idealan za sadnju cveća, voća i drveća. Savršen je za partnerske odnose i stabilizaciju istih. Maksimalna posvećenost i povezanost sa partnerom doneće velike benefite. Pričajte o svemu, otvorite svoje srce.
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 16 - 22. MART

Ovu nedelju obeležavaju tri glavna događaja. Merkur ulazi u znak Riba, u ponedeljak. Sunce ulazi u znak Ovna u petak. Najvažniji događaj će biti ulazak Saturna u znak Vodolije, nakon otprilike 30 godina.
Ponedeljak je dan u kojem imamo nesklad između onoga što osećamo i onoga što mislimo. Isti aspekt može doneti neusaglašavanje unutar porodice. Merkur je na poslednjem stepenu znaka Vodolije do 9 časova ujutro, pa ne žurite i ne srljajte, pripazite u komunikaciji i saobraćaju. Kada Merkur pređe u znak Riba to i dalje neće biti najpovoljnija situacija ni za papirologiju, ni za saobraćaj ni komunikaciju. Različite informacije mogu biti dezinformacije. Zastoji u dogovorima, nerazumevanje i nejasnoće biće prisutne naredne tri nedelje. Popodne se Mesec seli u znak Jarca, što će dodatno pojačati strahove, blokade i prepreke. To će se osećati i u utorak, a posebno u sredu, kada će Mesec prelaziti preko Marsa, Jupitera, Plutona i Saturna, što će doneti intenzitet događaja, kako na kolektivnom, tako i na individualnom nivou. I Merkur u Ribama i planete iz znaka Jarca poručuju izolaciju, viruse, priču o imunitetu, strahove, prepreke i blokade, umor i iscrpljenost. Preporuka je preuzeti odgovornost, što pripada domenu znaka Jarca, i ponašati se odgovorno. Ne podlegati strahu, već jačati sigurnost kroz svesnije upravljanje životom. Tokom tranzita Meseca kroz znak Jarca posebno su aktuelna stara i bolesna lica, stoga je najbolje da budu u izolaciji. Potrebno je da svako probudi odgovornost u sebi i na taj način promeni svest o svom uticaju u kolektivu, i koliko je svako važan kao deo kolektiva.
Od četvrtka Mesec prelazi u znak Vodolije što nam donosi još promena i stresa, kao i neočekivanih događaja. Savladajte nervozu i uznemirenost.
U petak Sunce obrazuje sekstil sa Saturnom, pre nego što uđe u znak Ovna. Istog dana Mars se udružuje sa Jupiterom u znaku Jarca što može doneti pojačane mere, uvođenje još većih preporuka predostrožnosti, ali i sankcija. Pripazite se i držite se zakonskih okvira. Ovaj aspekt možete iskoristiti kroz postavljanje discipline u rutini dana, kroz fizičku aktivnost i režim ishrane. Uvođenje posta može biti fenomenalna stvar koju možete da učinite za sebe,a molitva, meditacija i zahvalnost da postane svačija svakodnevnica.
U subotu je Mesec u znaku Riba u konjukciji sa Merkurom i sekstilu sa Uranom, pa ove subote možete očekivati sasvim drugačiju svakodnevnicu nego ranije. Mnogi će se povući u sebe, odmarati i spavati. Preporuka je gledati filmove ili čitati dobre knjige, napraviti sebi spa ritual, organizovati romantično veče uz sveće ili slično.
Nedelja je dan kada Saturn nakon otprilike 30 godina ulazi u znak Vodolije. 6. februara 1991.godine imali smo ovaj tranzit. Stariji se mogu moža setiti šta se događalo tada. Saturn je kolektiv a Vodolija su ljudi, narod i svest! Ovo možemo doživeti kao kolektivno buđenje svesti, jer je Vodolija znak buđenja, promene i revolucije. Saturn kao planeta ne voli promene i konzervativan je, a znak Vodolije će naterati na promenu. Vodolija je znak prijateljstava, društava, aerodroma, interneta i društvenih mreža. Tu će se najviše videti i osetiti promene. Istog dana Merkur će biti u sekstilu sa Uranom, pa se mogu pojaviti nove aplikacije, sredstva komunikacije, formiranje grupa putem interneta, promene u vezi aviona, aerodroma i letova, ali i vodenog saobraćaja. Ove nedelje i u narednom periodu najviše uticaja ovi aspekti imaće na podznak i znak Jarca i RIba. Dok se preokret najviše očekuje kod osoba koje su podznak Jarac i Vodolija, ili imaju dosta planeta u tim znacima

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 9 - 15.MART

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Device koji će nas, od ranog jutra, vrlo brzo ubaciti u radne obaveze i rutinu. Osim toga, mnogi će se baviti pitanjem zdravlja i prevencije, te će zakazivati i odlaziti na preglede kod lekara. Nekome će se probuditi perfekcionizam, kao i sklonost ka detaljima, pa se suzdržite od preterenog kritikovanja i fokusiranja na greške. Mnogo je bolje uperiti energiju na zadatke i obaveze koje se tiču papirologije. U popodnevnim satima imaćemo pun Mesec koji može uticati na glavobolju, stomačne probleme, kao i probleme sa varenjem kod nekih osoba. Takođe, biće naglašena emotivnost, a zbog aspekta sa Neptunom doneće i nejasnoće u komunikaciji. Savet je ne rešavati probleme konzumiranjem previše alkohola, cigareta, kofeina ili bilo čega što kod vas stvara ovisnost. Okrenite se zdravijim navikama i držite se disciplinovano rutine. Ovog dana najveće izazove nosi preterani perfekcionizam kao i sklonost kritikovanju.

Utorak je veoma bitan dan koji obeležava konačno direktno kretanje Merkura, koji smo već par nedelja čekali. I dok je on mrsio konce u poslednje vreme, i pravio zbrku u komunikaciji, još ni sada situacija neće biti najjasnija. Ipak, stvari će se konačno početi odmotavati i pomerati sa mrtve tačke. Informacije koje ste čekali konačno stižu. Iako ni u narednih par nedelja situacija neće biti najidealnija, jer će Merkur i dalje biti u znaku Riba, biće pomaka. Dok je Merkur u znaku Riba i dalje će nas držati u zabludama i iluzijama, neko će i sam sebe obmanjivati i gledati svet kroz ružičaste naočare. Iz tog razloga ne verujte svim informacijama koje stižu do vas, bolje proverite, jer su sada neistine najviše prisutne. Prilikom kupovine i dalje proveravajte rok trajanja i kvalitet, a ukoliko možete uzdržite se od kupovine i većih investicija, posebno u tehniku. Ovog dana i u sredu konflikti se mogu pojaviti posebno u partnerskim odnosima. Više ćemo se fokusirati na međuljudske odnose posebno emotivne partnere, pa ukoliko želite harmoniju uzdržite se od svađe i isterivanja pravde.

Dobar aspekt Sunca i Jupitera nekome može doneti važne vesti, odlikovanja, diplome i počasti. Ovaj aspekt treba iskorititi za jačanje vere i poverenja da sve radi za naše najveće dobro. Takođe, ukoliko vam treba podrška nekih institucija da vam odobre vaše projekte, ideje i planove, sada je povoljan trenutak da se aplicira.

Četvrtak je dan u kojem treba da svedete nivo stresa na minimum. Držite se rasporeda, ali ne preterujte u planovima, jer je velika verovatnoća da će splet okolnosti dovesti do ometanja. To će dovesti do uznemirenosti i frustracija, posebno ako niste fleksibilni i čvrsto se držite. Ovog dana mislićemo o finansijama, ali ne u pozitivnom kontkestu, te se strah od bolesti i od nemaštine može uvući pod kožu ovih dana.

Petak je dan u kojem imamo tranzit Meseca kroz znak Škorpiona koji uvek donosi određenu vrstu drame i intenizvnih događaja. Najčešće se javlja posesivnost i ljubomora, kao i druge vrste emocija niske vibracije kao što su strah i zavist, kao i želja za kontrolom. Ne igrajte se detektiva ukoliko niste spremni da se nosite sa činjenicama koje budete iščačkali. Na ljubavnom frontu predstoje emotivne drame, ucene i manipulacija, dok je bolje pojačati strasti, i na taj način kanalisati akumuliranu energiju.

U subotu imamo dva planetarna aspekta, Mars sekstil Neptun i Sunce sekstil Pluton. Oba aspekta govore o nekoj promeni i tranformaciji, kako na ličnom, tako i na kolektivnom nivou. Na ličnom nivou može doneti promene koje se tiču genetike i porodice, nasleđenih stvari. Nešto u čemu egzistirate godinama, neki odnosi, sada mogu dobiti preporod u vidu odbacivanja suvišnog tereta koji se vuče iz prošlosti. Na kolektivnom nivou može doneti regeneraciju i promene u vezi ekonomskog stanja, finansija, strahova u vezi virusa koji se širi, kao i pojave prvih naznaka suzbijanja i pojave isceljivanja. Kako god se odvijala situacija savetuje se baviti se ličnim promenama u cilju zaštite i prevencije od bolesti. Raditi na jačanju imuniteta i odbacivanju štetnih navika. Takođe se savetuje napraviti biznis plan ili plan štednje novca kao i planiranje ulaganja finansija u određene projekte.

Nedelju iskoristite za odmor i relaksacija, ili za neki kraći izlet, put u inostranstvo, biciklizam, planinarenje ili barem šetnju ili trčanje. fokus i koncentracija nisu najjači aduti ovog dana.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 2 - 9. MART

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Blizanaca koji donosi dinamiku dana, posebno kroz komunikaciju. Ovog dana je nervni sistem posebno osetljiv, te je dobro distancirati se od previše priče i trčkaranja. Nećete biti u skladu sa onim što zaista mislite i osećate i onim što budete izgovarali, pa je stoga savet da se povučete od nekih ozbiljnijih razgovora i odluka. Ovog dana je potrebno biti potpuno iskren, pa ukoliko niste u stanju da to održite bolje se povucite.
Utorak je dan koji i dalje naglašava nerazumevanje i nesuglasice kroz komunikaciju, a donosi i nejasnoće. Dan nije namenjen donošenju ozbiljnih odluka, posebno onih odluka koje se tiču novca i partnerstva. Ne savetuje se davanje ili uzimanje pozajmica i kredita, niti ulaganje novca brzopleto i bez razmišljanja. Ukoliko pak želite da vratite dugove ili da prekinete neki ograničavajući odnos sada je vreme za to. Ovih dana ćete voditi razgovore o odgovornosti u odnosu, šta je čija uloga i obaveza, a mnogi odnosi će vam biti naporni i dosadni. Ukoliko želite da se oslobodite neke loše navike, započnete režim ishrane ili vežbanja, najverovatnije je da ćete brzo odustati i da neće imati strpljenja da budete dosledni i disciplinovani.
U sredu oko podneva, Merkur se u svom retrogradnom hodu vraća u znak Vodolije, što je znak da će se ponoviti situacije u kojima ste se već nalazili. Možda ste hteli neke odluke da donesete, pa ste se ipak predomislili, a sada ćete ponovo razmišljati o istim stvarima na koje ste mislili da ste stavili tačku. Tog dana pripazite u saobraćaju, komunikaciji i sa papirologijom. Kvarovi automobila, uređaja, telefona, kompjutera i interneta su izvesni. Mesec je u znaku Raka što ponovo aktivira teme duše i emocija, roditelja, kuće i porodice. Osetljiviji smo, i na bilo kakvu naznaku grubosti, povlačićemo se u sebe i reagovati povređeno. Istog dana retro Merkur se sastaje sa Venerom, što je lep aspekt za pomirenja, sastanke, pisanje, izjave ljubavi, izglađivanje odnosa, posebno ukoliko su bili napeti uprethodnom periodu, odlazak u bioskop, čitanje knjige. Venera je na poslednjem stepenu znaka Ovna što će nekome doneti okončanje i završetak odnosa.
U četvrtak se Venera seli u svoje sedište, a to je znak Bika. Tu će se zadržati do 3. Aprila. U znaku Bika se Venera dobro oseća, i ovih mesec dana iskoristite da učvrstite svoje finansije, emotivne odnose, ozvaničite vezu ili brak, okrenete se ulepšavanju sebe ili okruženja u kojem živite. Uradite nešto lepo za sebe ili druge ovog dana. Počastite se nekim odevnim predmetom, kolačem ili obradujte nekog simboličnim poklonom. Uživajte u lepoti, stvaranju i ljubavi. Ovih dana se najviše uživa u domaćoj hrani, porodičnoj atmosferi ili odnosima koji su zasnovani na bliskosti.
Petak je dan u kojem vam sve i svašta može smetati. Kao da vam ništa neće biti po volji. Bićete skloniji kritikovanju posebno ljudi sa kojima ste bliski. Pokušajte da izazove svedete na najmanju moguću meru a zacrtane planove za taj dan olabavite malo u svom umu, jer je najverovatnije da se neće odvijati kako ste zamislili.
U subotu nema planetarnih aspekata pa bi se reklo da možemo malo da odahnemo. Ipak, energija tog dana vodi u nesporazume pa je najbolje taj dan provesti u većoj tišini i distanci. Tome u prilog vodi i aspekt konjukcije Venere i Urana koji se događa tačno u nedelju. Možemo ga nazvati “očekuj neočekivano”. Ovaj aspekt donosi turbulentne situacije i okolnosti što se tiče novca, pokretne imovine, ljubavi i partnerskih odnosa. Nekome će doneti iznenadni flert, ili ljubav na neobičnom mestu, pod čudnim okolnostima, sa osobom sa kojom najmanje to očekujete, sa prijateljem, ljubav koja počinje preko društvenih mreža, neočekivani poklon ili novac, novac preko igara na sreću, drugima neočekivani raskid ili razvod, posebno onima koji nisu spremni na promene i čvrsto se drže nezdravih odnosa. Ovo je izuzetan dan da se odlučite da nešto radikalno promenite kod sebe u svom životu.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 24. FEBRUAR - 1. MART

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Riba, što nam može doneti uspavanost, potrebu za distancom i povlačenjem. Atmosfera dana je uspavljujuća bez jasnog fokusa i koncentracije. Može doneti puno komunikacije i priče, bez jasnog pravca i zaključaka, kako u međuljudskim odnosima tako i unutrašnjih monologa u vidu opsesivnih identičnih misli kojih ne možemo da se oslobodimo. Glavni izazov stoji u potrebi da se nameću sopstvena uverenja i stavovi kao i životna filozofija i ideologija kojom se vodimo. Savet je ne ulaziti u previše komunikacije bez veće potrebe, povući se i meditirati, ili raditi nešto što nas dovodi u stanje mira i odmora. Dan je idealan za vizualizaciju i pisanje svojih ciljeva, kao i pokretanje najvažnijih snova u koje duboko verujemo.
Utorak je dan u kojem imamo potrebu da stvari bitno promenimo u svom životu. Imaćemo potrebnu snagu i inicijativu da krenemo u realizaciju svojih planova koje smo vizualizirali u ponedeljak. Ipak, treba voditi računa o nametanju svojih vrednosti drugima kao i momentu preuzimanja odgovornosti za sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu. Mnogo je važno biti odmoran ovog dana jer se posledice naših akcija iz prošlosti mogu pojavljivati u vidu nekih izazovnih odnosa ili okolnosti. Stoga, budite svesni i prisutni ovog dana da ispratite događaje iz mirnog stanja prihvatajući ono što dolazi.
Sreda je dan u kojem možemo imati značajne uvide o svom životu. Važne ideje, odluke i razgovori mogu se voditi ovog dana. Takođe, možete dobiti značajne informacije i odgovore na koje ste dugo čekali. Nestrpljivost i nedostatak takta je ono što može da remeti ovaj dan. Budite disciplinovani i držite se plana i dogovora.
U četvrtak je naglašeno preterivanje u dominaciji, posebno u partnerskim odnosima, što može voditi u neiskrenost, nesigurnost i strahove. Prevelika potreba za kontaktima i odnosima sa drugim ljudima, kao i nametanje sebe može stvoriti potpuno suprotan efekat od onoga što želimo da postignemo.
U petak imamo aspekt kvadrata Venere i Plutona što može dovesti do ozbiljnih izazova i problema u partnerskim odnosima. Ljubomora i posesivnost biće prisutne ovog dana. Obratite pažnju na ucene i manipulativne igrarije u odnosima sa drugim ljudima. Potreba za dominacijom i igre moći ispuniće ove dane. Zbog prisutnosti straha od odbacivanja posebno će vas vezivati emocija straha za određene osobe i okolnosti. Prisutna je i vezanost za materiju i finansijsku bezbednost i zavisnost. Nije povoljno za veća finansijaska ulaganja. Idealno je za odbacivanje neke nepovoljne navike koju imamo, kao i oslobađanje i eliminaciju nekih osoba iz vašeg života.
Subota je dan koji je otvoren za sprovođenje novih ideja i planova. Odličan je za dogovore i komunikaciju. Ukoliko pokrenete nešto što odavno želite pomoći će vam energija ovog dana. Posebno ukoliko želite da napravite neke promene unutar sebe i ličnog okruženja. Budite spremni na dinamiku i preokrete. Dan nije namenjen rutini i dosadi. Ipak, zbog Meseca u znaku Bika, neki od vas će osećati letargiju i inertnost i trebaće im više vremena za uživanje. Bavićete se pitanjima noca, pokretne imovine, hrane i ljubavi. Nedelja je idealan dan da se prepustite hedonizmu i potpunom uživanju. Uživajte u svojim kulinarskim veštinama, ili posetite neki odličan restoran domaće kuhinje. Napravite finansijski plan. Zapišite dugoročne ciljeve i planove, ili barem za neki kraći vremenski period. Ukoliko vreme dozvoljava pozabavite se cvećem, zemljom i sadnjom.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.