Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 3 - 9. FEBRUAR

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Bika koji nam neće dati elan ka radu i obavezama, već ćemo više žudeti za uživanjem i opuštenosti. Sporije ćemo kretati u nove obaveze i nećemo biti fokusirani na zadatke. S obzirom da je i Merkur na poslednjem stepenu znaka Vodolije, do 13 časova u ponedeljak, posebno povedite računa u saobraćaju, komunikaciji i sa papirima. Kada i Mesec pređe u znak Blizanaca, u otprilike isto vreme, stvari će se raščistiti.
Merkur se neće fenomenalno osećati u znaku Riba, pogotovo i zbog toga što će u ovom znaku biti u svom retrogradnom hodu, što će sve zajedno pojačati nejasnoće i nerazumevanje, probleme sa automobilima, tehnikom, uređajima, putovanjima i slično. Nije poželjno pokretati nove odluke, planove, ideje i ugovore, već završavanje stvari iz prošlosti.
U ponedeljak veče imamo lep aspekt Venere i Saturna, koji donosi stabilizaciju odnosa, partnerstva i braka. Ovaj aspekt možete iskoristiti za postavljanje važnih ciljeva vezanih za odnose i novac, kupovinu nekog predmeta koji uvećava svoju vrednost kroz vreme. 
U utorak obavite sve pozive, zapišite svoje obaveze, jer će priče i komunikacije biti previše, što vas može omesti u završavanju zadatih dužnosti. Ovog dana lako se ulazi u prepirke i nesuglasice, pa se povucite na vreme ukoliko niste spremni za svađu.
U sredu imamo lep aspekt između Merkura i Urana koji donosi povoljne, ali neočekivane vesti i informacije. Iznenadne odluke kao i odlasci na kraća putovanja su moguća. Neka vam telefon ili notes budu pri ruci jer je dan idealan za kreativna rešenja nekih izazova, ali i inspirativne ideje i izume. Neko pak neće dobro reagovati na vesti koje bude čuo, jer ne voli i nije spreman na promene, pa ga određene vesti više mogu uznemiriti nego obradovati.
Četvrtak je idealan dan koji treba provesti u kreativnosti i inspiraciji, raditi drugačije stvari od šablonskih i rutinskih. Posvetiti se svojim talentima, čitanju inspirativnih tekstova ili knjiga. Te večeri Venera je na poslednjem stepenu znaka Riba, pa je potreban oprez u ljubavi, partnerskim odnosima i sa novcem. Neko bi mogao da stavi tačku na odnos koji ne ispunjava njegova očekivanja. To se prenosi sve do petka uveče kada će Venera preći u impulsivni i vatreni znak Ovna, gde više neće imati strpljenja i razumevanje za drugu stranu.
Petak donosi pojačanu emotivnost i ranjivost, a nepovoljni aspekti Meseca u Raku prema Saturnu i Plutonu samo produbljuju rane iz prošlosti, strahove od bliskosti, odbacivanja i napuštanja. Suzdržite se od kritikovanja. Vikend obeležava tranzit Meseca kroz znak Lava koji naglašava potrebu da se bude prvi, u pravu i u centru pažnje. Takva potreba izaziva ulazak u rasprave i sklonost da se ulazi u nesporazume. Tome doprinosi pun Mesec u znaku Lava, gde je Sunce u Vodoliji naspram njega. Glavna tema će biti odnos između Ja i drugih ljudi. Koga staviti u centar? Sebe ili druge?
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 27. JANUAR - 2. FEBRUAR

Sedmicu pred nama obeležiće polje ljubavi i  muško-ženski odnosi. Glavne uloge imaće Venera i Mars, a prozvani će biti svi oni koji imaju naglašene ove planete, osobe sa aspektom Vnere i Marsa, kao i osobe koje imaju planete u znaku Riba, Strelca, a potom Device i Blizanci.
Prvi dan sedmice započinje tranzitom Meseca kroz znak Riba, pa će mnogi u ponedeljak ujutro imati poteškoće sa buđenjem i ustajanjem. Celog dana možete biti dezorjentisani i konfuzni, i teško će vam padati da se koncentrišete na zadatke koji zahtevaju tačnost i detalje. Neki će biti opijeni,ljubavnim dešavanjima ili čašicom više, drugi će biti zaneseni i zaljubljeni, te će to biti razlog njihovom nedostatku fokusa. Ovog dana Venera je u konjukciji sa Neptunom i u kvadratu sa Marsom, što će i te kako biti povod za sve vrste nesporazuma, iluzija i razočaravanja. Mnogi će se svađati oko sistema vrednosti, uverenja i oko toga kakav odnos bi trebao da bude i na koji način da funkcioniše. Razlike u stavovima i očekivanjima biće nepremostive kod nekih parova. Pripadnice ženskog pola će imati velika očekivanja, neće umeti jasno da sagledaju ni partnera ni njihov odnos, a emocije će eskalirati i voditi u suze, očaj i osećaj žrtve. U svakom slučaju ovi konflikti moraju rezultirati promenom. Prekidom odnosa ili prilagođavanjem.
U utorak imamo aspekt kvadrata Marsa i Neptuna koji može doneti viruse, prehlade, trovanja, probleme sa vodom, gušenjem ili davljenjem,infekcijama, a najviše donosi neke vrste prevara i prodavanja magle. Takođe, borbe i ratovi se započinju pod ovakvim aspektima, kada se “za ideale gine”. Verski okršaji i bitke zasnovane na religijskim verovanjima. Ovog dana možete osetiti povećan stepen sažaljenja, empatije, melanholije, možete ući u ulogu žrtve, a razne vrste neiskrenosti, zabluda i iluzija su aktuelne, pa se savetuje veći oprez u komunikaciji. Možete se osećati iskorišćeno kao i da drugi ne uzvraćaju zahvalnošću na vašu dobrotu. Imaćete želju za povlačenjem.
Od srede, kada Mesec pređe u znak Ovna, moći ćete da definišete neke odnose, odluke i namere, jer je pre toga Mesec u Ribama izazivao zbunjenost. Bićete odlučniji i spremniji da se pokrenete u željenom pravcu. 
U četvrtak i petak se savetuje da se naoružate strpljenjem i da potencijalnu ljutnju pretvarate u bliskost. Faliće vam takta da dovršite projekte do kraja, posebno kada budete nailazili na prepreke i odlaganja onoga što ste isplanirali. Bićete puni energije i poleta, mentalno jaki i spremni čak i za debate i rasprave, ali ćete se trebati pokazati kada istupe problemi koji se neće moći rešiti za jedan dan.
U subotu Mesec prelazi u znak Bika, što bi sa jedne strane trebalo da donese mir i stabilnost, ali sa druge strane, zbog konjukcije sa Uranom, donosi neočekivane promene, na koje Bik nikad nije dovoljno spreman, jer ga izvlače iz zone komfora. Prepustite se uživanju i hedonizmu, ali se otvorite za promene. Iako ste vezani za svoje navike, promene su sastavni deo života, te ih spremno dočekajte.
U nedelju će se probuditi posesivna strana Bika, koji ne voli da deli ono što je njegovo, i to će se posebno manifestovati u partnerskim odnosima. Venera jeste u sekstilu sa Plutonom, pa iako je u pitanju dobar aspekt, on donosi promene koje sada nisu lagane da im se prilagodimo. Neki odnosi više ne mogu ostati isti, moraju se preseći i završiti. Neki odnosi će se produbiti, jer su zasnovani na snažnoj privlačnosti i dubokom poverenju. U svakom slučaju biće aktuelni partnerski odnosi emotivne prirode kao i oni odnosi koji su zasnovani na zajedničkim ulaganjima i imovini. Dobar je aspekt za redefinisanje odnosa i planiranje finansijskih investicija.
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 20 - 26. JANUAR

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Strelca, koji će konačno doneti pozitivu u našu svakodnevnicu. Pokretaćete svoje velike planove i vizije. Planiraćete odlaske na putovanja i širenje svog obrazovanja. Mnogi će pokretati dobijanje radnih dozvola, sertifikata, pasoša i vize. Neko će imati posla sa sudom, jer će morati da ozvaniči nešto, registruje i legalizuje. Istog dana Sunce je na poslednjem stepenu znaka Jarca pa povedite računa o izazovima koje možete imati sa nekim bitnim autoritetom u svom životu, kao što je otac, muž, direktor, šef ili nadređeni. U večernjim časovima se možete žestoko zauzeti za svoje stavove i braniti svoja uverenja ali i predrasude. Šta je ispravno a šta nije, ko je u pravu i čija filozofija je moralnija, biće teme, koje ukoliko niste spremni za borbu bolje zaobiđite.
Utorak je dan koji donosi veliku potrebu za oslobađanjem energije što je mnogo bolje kanalisati kroz upražnjavanje fizičke aktivnosti, posebno zahtevnih vežbi. Ovo nije dan kada se treba baviti emocijama i očekivati posebne emotivne izlive od strane okruženja. Isplanirajte jasno definisane zadatke tog dana i držite se toga.
U sredu Mesec prelazi u znak Jarca. To će nam doneti veću ozbiljnost i odgovornost. Mogu se javiti brige i okupiranost određenim zadacima i zahtevima. Ipak, od srede do petka se usredsredite na završavanje bitnih stvari i pitanja u vašem životu. Posvetite se obavezama i dugoročnim ciljevima, zapišite svoje planove i ono što vas čeka u budućnosti. Ovo se posebno odnosi na sve one projekte koji od vas traže veliku upornost, disciplinu i fokus.
U četvrtak imamo dva aspekta, jedan povoljan i jedan izazovan. Neko će imati iskustvo jednog, neko drugog aspekta, a mnogima će se dešavati i povoljne i nepovoljne situacije u isto vreme. Izazovan aspekt donosi sukobe sa nadređenima, ili osobama od autoriteta, kao što su roditelji, pre svega otac, ili muž. Ovo je aspekt koji donosi borbu protiv onih koji ih ograničavaju u bilo čemu, a posebno slobode. Nećete priznavati bilo koji autoritet koji se zasniva na manipulaciji ili primeni sile. Ovaj aspekt može doneti neočekivane kvarove, rastanke, prekide. Povoljan aspekt donosi lepe odnose u emotivnim vezama, poklone, zadovoljstvo, manji ili veći novčani dobitak.
U petak se naoružajte strpljenjem jer će se odlagati neki vaši planovi, događaće se situacije na koje nećete imati uticaj. S obzirom da je u petak uveče mlad Mesec u znaku Vodolije, najbolje je iskoristiti petak za detoksikaciju, čišćenje organizma od toksina, putem posta, kao i spremanje ormana, i čišćenje kuće. Oslobodite se viška stvari i kanališite svoju energiju i strahove, koji se mogu javljati, u promene. Promenite način ishrane, rutinu dana, stil oblačenja, promenite svoje razmišljanje, uverenja i način komunikacije.
U subotu ćete osetiti nalet energije i vetar u leđa da se pokrenete i krenete u realizaciju svojih planova. Upravo ćete u subotu imati dobre vesti oko nečega što ste čekali da realizujete, ili ćete imati interesantan razgovor u vezi svojih ideja. Iniciraćete razgovore jer ćete želeti da razmenite mišljenje sa drugima iz svog okruženja. Ipak, ne insistirajte da drugi prihvate vaše stavove i da moraju biti isto tako pozitivni kao vi.
Nedelja je dan bez ikakavih planetarnih aspekata, te je iskoristite za odmor ili kreirajte bilo šta što vam prija, jer nećemo imati upliv planetarnih energija.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 13 - 19. JANUAR

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Lava koji lako budi naš ego i potrebu da budemo glavni, važni i da se pitamo. Ono sa čime će se većina suočavati prvog radnog dana jesu pitanja partnerstva, ljubavi, emocija i braka. Ono što budete osećali neće vam se svideti. Latentno nezadovoljstvo će biti prisutno u vazduhu. Neki od vas će taj nesklad doživeti kroz finansije i novčane prilike. Nešto ćete preplatiti ili to što budete investirali neće dati značajan doprinos vašem životu kasnije, pa se ne upuštajte u finansijske investicije bez veće potrebe. Mnogi će poželeti da raskrste na polju emotivnih odnosa, da okončaju vezu ili brak, jer tome u prilog ide Venera na poslednjem stepenu znaka Vodolije. Mnogi će se pobuniti protiv ograničenja i manipulacije, želeći više slobode. Ukoliko pripadate onima koji se čvrsto vezuju za ljude i okolnosti, ovaj tranzit možete doživeti na nepovoljan način. U popodnevnim časovima Mesec prelazi u praktični znak Device što će vas dovesti do tačke da podvučete crtu i napravite neke radikalne promene u svom životu, jer će sada sve nesavršenosti vašeg života biti vidljivije. Ovaj ponedeljak je jedan od najvažnijih dana, ne samo ove sedmice već čitave godine. Mnogo je važno da sada osvestite šta je ono čega i koga treba da se oslobodite da biste bili bolja verzija sebe. Iako su te odluke teške i zahtevaju preuzimanje odgovornosti, one su neophodne, jer će se određene okolnosti i same nametnuti bez vašeg aktivnog učešća, ukoliko budete izbegavali te promene. Uveče i Venera menja znak i ulazi u znak Riba na par nedelja, što će vam dodatno dati vetar u leđa da krenete putem istinskih želja svog srca i onoga u šta duboko verujete.
Utorak je dan izazova i ulaska u sukobe. Mesec iz znak Device prosto vas upućuje da vidite sve greške i mane i da bez zadrške počnete da kritikujete sve oko sebe. Čak i da ne izgovorite ni jednu reč, energija dana će vas uvesti u konflikte, iz kojih je najbolje izaći očuvanjem mira i tišine. "Ćutanje je zlato" biće deviza ovog dana. U utorak i sredu najbolje je da svoju energiju investirate u rad, posebno onaj koji zahteva duboku koncentraciju i fokus na detaljima.
U sredu možete posebno biti produktivni i uraditi dosta toga što ste neko vreme odlagali. Takođe je odličan dan za početak eliminacije neke štetne navike iz svoje rutine, početak dijete, odlazak na rutinske preglede i izbacivanje viška i svega nepotrebnog iz svog radnog okruženja ili kuće. Sreda nije dan u kojem treba da se bavimo emotivnim aspektima.
U četvrtak Mesec tranzitira znakom Vage stavljajući akcenat na brak i partnerske odnose. Venera je u sekstilu sa Uranom što ukazuje da su promene u okviru braka i emotivnih odnosa neminovne. Ukoliko ste želeli da poboljšate nekakav odnos ili izađete iz odnosa koji vas ne ispunjava sada je pravi trenutak. Neko bi mogao imati kraći flert ili avanturu jer ovaj aspekt donosi iznenadne i neočekivane povoljne situacije za ljubav. Ljubav na neobičnom mestu ili sa osobom kakvu ste najmanje očekivali, ili osobom koja vam je prijatelj. Takođe, dobar je tranzit da se uđe u određenu vrstu finansijskog rizika, poput igre na sreću, naravno ako to imate i u natalu podržano. Neko će dobiti poklon, ili će sebe usrećiti lepom kupovinom. Ovog dana je najvažnije aktivirati lepotu i lakoću, uživanjem u stvarima i situacijama koje vas raduju. Istog dana Merkur je na poslednjem stepenu znaka Jarca što može doneti određene ozbiljne odluke koje će vas odvojiti od nekih stvari ili ljudi iz prošlosti.
Petak je vrlo izazovan dan sa mnoštvo nepovoljnih aspekata. Sve ono što ste isplanirali za taj dan pokušajte da pojednostavite. Naoružajte se strpljenjem jer je suočavanje sa preprekama tog dana neminovno. Pokušajte da ne kritikujete i budite tačni i precizni u komunikaciji, jer će bilo kakvo odstupanje stvoriti nesuglasice. Strahovi i blokade, nepovoljne vesti, držanje za svoju stranu i svoja očekivanja i uverenja svakog učesnika komunikacije, biće prisutni tog dana. U večernjim časovima probudiće se i posesivnost i ljubomora, strah od odbacivanja i napuštanja, različite vrste taktike i manipulacija.
Ova tenzija nastavlja se i u subotu kada će mnogi doneti nagle odluke, odlaske ili će imati iskustvo izazova kroz saobraćaj i svaku vrstu komunikacije. Zapitajte se za dublji značaj ovoh događaja, šta vam poručuju. Da li treba da usporite, ili pak da ubrzate proces donošenja nekih konkretnih odluka o promeni smera svog života. Ili je nešto potpuno drugo smisao ovog perioda.
Nedelju završavamo povoljnim aspektima Meseca. Ukoliko ste se hrabro nosili sa izazovima prethodnih dana sada ćete moći da uživate u posvećenosti nekom projektu, odnosu, ili promeni koju ste sami kreirali. Inspirišite nekog svojim postojanjem, i načinom na koji idete kroz život.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 6 - 12. JANUAR

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Bika. Nikome se neće raditi. Radije bi leškarili i uživali u izvrsnoj hrani i piću. Potreba za hedonizmom prvog dana sedmice je jača nego ikad. Dobro je investirati svoju energiju u pripremu hrane, organizaciju događaja koji aktiviraju uživanje, ali i uložiti novac u pokretnu imovinu, nakit, umetničke predmete i garderobu. Najviše će vas nervirati sitnice koje će se činiti da dolaze niotkuda, a remete vaše planove i izvlače vas iz zone komfora. Neočekivane stvari izazivaće nervozu i stres. Ipak, dan je dobar za obeležavanje verskih događaja i okupljanja, za razgovore o novcu i dugoročnim investicijama. 
U utorak Mesec prelazi u znak Blizanaca što će doneti potrebu za komunikacijom, možda i više nego što treba. Već ranog jutra neko vam može “stati na žulj”. Vrlo lako će se aktivirati tendencija ulaska u konflikt, te će biti potrebno uložiti svesnu energiju da od “neprijatelja” napravite prijatelja. Istog dana Sunce je u dobrom aspektu sa Neptunom što je dobar dan za početak hodočašća, verske praznike, molitvu i zahvalnost, kao i za opraštanje, ali i za dobre vesti koje se tiču nekih vaših snova, ljudi koji su daleko ili dolaze iz inostranstva. Idealan je dan za postavku svoje vizije i dugoročne planove u koje duboko verujete.
Sreda je dan u kom je naglašena potreba za kritikovanjem. Nervoza i užurbanost su prisutne, dinamična komunikacija ali i tendencija za sakrivanjem određenih činjenica ili konfuzija u mislima i govoru. Ovog dana posvetite se kreativnoj strani i inspiraciji za stvaranje. Početak pisanja dobre knjige, slikanje ili vajanje, ali i razvijanje drugih talenata koje imate. Informacije o nekim aspektima koje dugo očekujete ili ostvarenje vaših želja u koje duboko verujete sada su mogući. Vesti iz daleka ili o nekome ko je daleko. Neke informacije mogu delovati zbunjujuće ili nerealno.
U četvrtak Mesec prelazi u znak Raka što će doneti pojačanu osetljivost i ranjivost. Otvaraju se pitanja doma i porodice, članova porodice, posebno žena i dece, i slabijih. Ukoliko želite da napravite promene u vezi mesta prebivališta ili kuće/stana u kojem živite danas je odličan dan za to.
Petak je dan koji donosi dosta izazova, pojačanu tenziju i osetljivost. Istog dana je pun Mesec koji deluje na većinu ljudi, pa se čuvajte ishitrenih odluka i reakcija. Pojačane su emocije koje vode u razne vrste preterivanja, posebno kroz emotivne i bliske odnose, kakvi su odnosi sa partnerom i članovima porodice. Zbog konjukcije Sunca i Merkura mnogi mogu doneti sjajne odluke, ili barem uvide šta im je činiti dalje. Budite otvoreni za poruke koje budu stizale tog dana.
Subota je dan u kojem se nastavljaju izazovi od petka. Situacije i okolnosti zahtevaju da se neke stvari suštinski promene, otpuste strahovi, blokade i kočnice koje vas drže u mestu. Potrebno je nešto potpuno novo uraditi i osloboditi se ograničavajućih stvari iz prošlosti. U popodnevim časovima ego se naglašava i ima potrebu da se ispolji što može rezultirati neočekivanim obrtima situacija u kojima se budete nalazili. Savet je ne izlagati se riziku u bilo kom smislu jer će energija i potreba da se dokažete vući upravo u tom pravcu. Istog dana Uran kreće direktno i možete osetiti potrebu za promenom kao i energiju unutar sebe koja će vas odvesti u novo i neizvesno. Bolje je sami da kreirate promene koje želite nego da im se prilagođavate.
Nedelja je veoma važan dan u kojem se događa aspekt koji nismo imali oko 37 godina. Ovo je aspekt koji ćemo svi osetiti kroz kolektivna dešavanja ali i na ličnom planu kroz određenu životnu oblast. Neke ključne stvari će se pokrenuti najčešće ne vašom voljom i željom i nećete moći puno toga da uradite osim da što manje negativno reagujete. Da bi lakše prebrodili ovaj uticaj savet je da se pozabavite temama koje već dugi niz godina odlažete i gurate pod tepih. Ovaj period donosi posledice i manifestaciju vaših dela iz prošlosti, te je preporuka da preuzmete odgovornost za ono šte ste činili u prethodnom periodu, ili godinama unazad. Vreme je da se neke stvari iz korena promene. Odluke koje će vam promeniti život obeležiće ove dane, kao i značajne informacije, misli i izjave.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.