Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 16 - 22. JANUAR

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Škorpije što će aktivirati temu novca, kredita i pozajmica. Može doneti i strah u vezi egzistencije, kao i strah od napuštanja usled prevelike vezanosti za nekoga ili nešto. Lep aspekt prema Merkuru, već u jutarnjim časovima donosi dobre vesti i protok informacija, posebno onih na koje već duže vreme čekate. Mesec u opoziciji sa Uranom i kvadratu sa Venerom i dalje unosi nemir i stres u polje odnosa i ljubavnih dešavanja, ali i u vezi finansijske situacije. Može se pojaviti ljubomora, posesivnost, manipulacija, preterana potreba za uživanjem i konzumacijom određene vrste namirnica. Emotivne reakcije mogu biti preterane usled nezadovoljstva koje postaje očigledno. Ovog dana je povoljno biti pasivan i u ženskoj energiji, pa se bavite poslovima po kući, sa decom i porodicom. 

Utorak je jedan od najeksplozivnijih dana ove nedelje jer je energija dana veoma dinamična i usijana. Pojavljuju se situacije koje vas ograničavaju ili pomeraju vaše planove. Rani jutarnji časovi donose brige, teskobu, nepovoljne vesti, umor i iscrpljenost. Povedite računa o infekcijama. Napravite detoks u svom organizmu i okolini. Izbacite iz upotrebe loše navike, oslobodite se suvišnih stvari. Dolazi do neplanskih troškova. Ukoliko napravite takve promene ili pokrenete nešto značajno u svom životu, možete očekivati manji uticaj nepovoljnih aspekata. Kao da dobijate unutrašnji mir i stabilnost kada prihvatite da ss nekoga ili nečega trebate odreći. Idealan je dan za transformacije. Ovog dana nemojte voditi važne razgovore niti donositi odluke, kao ni sledećeg. 

U sredu u popodnevnim časovima planeta Merkur konačno okreće smer i kreće direktno, pa su sati pre toga veoma konfuzni. Pripazite se u saobraćaju, u razgovorima i sa papirologijom. Najviše će osetiti Blizanci i Device u znaku i podznaku ovu promenu, a posebno Blizanci u podznaku mogu doživeti da se njihov život okreće u boljem pravcu? I da izlaze iz perioda stagnacije i izazova. Ovog dana imaćete više elana i entuzijazma za obavljanje svakodnevnih poslova. Da ne bi ulazili u sukobe i konflikte, koji su ovog dana veoma naglašeni, potrebno je upravljati veštinom komunikacije. Brzina misli i postizanje kompromisa biće od ključnog značaja. Mogu vas iritirati različite pojave i ljudi, kao i sitnice, ili saobraćaj, posebno u prvom delu dana. Sunce u konjukciji sa Plutonom donosi neku situaciju koja će zahtevati vašu punu pažnju. Nešto će tražiti od vas da načinite ključnu promenu. Može doći do promene u poziciji čelnih ljudi. 

Četvrtak je idealan dan za aktivaciju vizije i velikih planova. Ukoliko budete održavali pravu meru i proporciju svojih kapaciteta možete postaviti dugoročne ciljeve, uspostaviti saradnju sa nekom osobom, investirati novac u važne projekte. Ne dozvolite samo da vas ponesu megalomanski planovi i da se preopteretite više od mogućeg. Izazov predstavlja preterivanje u bilo čemu. Sunce je ovog dana na poslednjem stepenu znaka Jarca pa koze doći do konflikta sa nekim važnim muškarcem. 

U petak Sunce ulazi u znak Vodolije što će usmeriti našu svest na grupne projekte, planove, nađe i ambiciju, na udruživanje i stvaranje kontakata i saradnji. Želite da unapredite svoje planove, posao, da se podignete na viši nivo. Mesec je u znaku Jarca pa vam neće biti teško da se usmerite na rad, obaveze i zahtevne zadatke. Možete postići puno toga. Iako je petak dan za uživanje, ovog petka ćete više uživati ako pozavršavate što više stvari i budete uspešni. Dolazi do prilika za druženje, upoznavanje, udruživanje, sjajnih uvida preko vaših prijatelja i kontakata. Očekujte neočekivano. Stižu dobre vesti do vas. Nešto sto već duže vreme traje u vašem životu sada se uspešno može privesti kraju. 

U subotu budite obazrivi u komunikaciji jer je svest sužena zbog toga što nas u večernjim časovima očekuje mlad Mesec u znaku Vodolije. Budite usporeni u komunikaciji, staloženi i racionalni. Mnogi od vas će osećati distancu i hladnoću u odnosima. Idealno je da se oslobodite nekih starih stvari, obrazaca ponašanja, navika i osoba. Ukoliko krenete putem promena aspekti će vas podrzati da ostanete istrajni u tome. Ovaj mladi Mesec će najviše uticati na Vodolije u znaku ili podznaku. 

U nedelju je idealan dan za druženje, posebno sa starim prijateljima. Možete neke stare odnose započeti ponovo ali na jedan svež i originalan način koji omogućava dosta slobode. Venera je u konjukciji sa Saturnom ali u znaku Vodolije što donosi spoj starog i novog. Neke odnose ćete videti na potpuno nov način, drugim očima. Važno je da nikome ne namećete svoje stavove i razmišljanja. Obezbedite slobodu kako drugima tako i sebi. Ozbiljno pristupate svim emotivnim odnosima i razmišljate na dugoročne staze. Ukoliko sebe vidite pored neke osobe i u budućnosti možete ovog dana dati neke konkretne predloge za napredak u vezi. Ukoliko se predomišljate ili ste pak sigurni da se osoba pored vas ne uklapa u viziju vaše budućnosti može se desiti da okončate tu vezu. Ovo je susret karmičkih partnera, sudbinskih veza i događaja. Veoma je verovatno da postoje izvesne prepreke između dve osobe, ili geografska, prostorna prepreka, razlika u godinama ili neki ljubavni trougao može biti u pitanju. Ovog dana planeta Uran kreće direktno pa će se sve promene koje su se dogodile u vama u prethodnom periodu realizovati i u konkretnom i objektivnom smislu u bližoj budućnosti. Budite spremni na čudna dešavanja i promene. 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 9 - 15. JANUAR

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Lava, i to donosi veću potrebu da budete u centru zbivanja i dobijete pažnju. Kako je Mesec u kvadratu sa Uranom to donosi turbulentne i dinamične događaje i preokrete u danu, kao i pojavu neobičnih i neočekivanih situacija koje vam unose nemir. Stres je prisutan a nervi napeti. Lako dolazi do povrede u emotivnim odnosima pa je potrebno biti veoma obazriv da ne bi došlo do svađe i sukoba. Merkur je u trigonu sa Uranom ovog dana što donosi iznenadne dobre vesti i informacije, sjajne uvide, izume, patente i nove ideje. Imaćete priliku za kraća putovanja, važne razgovore i susrete, seminare i slično. Ukoliko imate potrebe da plasirate svoj brend, proizvod, ideju, sajt preko društvenih mreža i interneta idealno je vreme, kao i za promociju knjige. Venera je u trigonu sa Marsom što donosi harmoniju u ljubavnim odnosima. Emotivna veza koja pocinje ovog dana zasnovana je na snažnoj privlačnosti, strasti, ali i razumevanju, prijateljstvu i većoj slobodi. Budite otvoreni za pozive za druženje, sastanke i izlaske. Odličan je dan za kreativnost i umetnost, kao i za razmenu ideja, mišljenja i informacija. 

U utorak ćemo imati opoziciju između Meseca i Saturna što donosi brige, teskobu, osećaj tuge i usamljenosti. Moguće su prepreke i problemi koji odlažu neke vaše planove. Imaćete osećaj da se sve urotilo protiv vas i da nemate podršku ljudi i okolnosti. Pokušajte da ne odmažete sebi crnim mislima i preteranim kritikovanjem. Bilo bi idealno kada bi mogli da prihvatite situacije u kojima se budete nalazili, da ne odbacujete ništa što vam bude dolazilo. Mesec će u popodnevnim časovima ući u znak Device što će vas dodatno motivisati da se okrenete radu i obavezama. 

U sredu Mesec iz Device vas i dalje usmerava u pravcu obaveza i posla koji obavljate. Dobro ćete se osećati samo ako radite i ako ste vredni, ako ste uspeli da obavite dosta toga što ste isplanirali. Ovaj aspekt aktivira i polje zdravlja pa se možete okrenuti pregledima i redovnim kontrolama. Stomak i creva su osetljiva pa ovog dana povedite više računa o ishrani. U jutarnjim časovima može vam neko stati na žulj i izazvati vas na svađu. Sve osetite i vidite duplo i sitnice vas trigeruju više od uobičajenog. Stoga ste kriticniji prema ljudima iz svog okruženja. Popodne su bolji aspekti pa možete imati kvalitetne razgovore i povoljne vesti koje ste duže vreme čekali da stignu do vas. U večernjim časovima može doći do informacija koje su potpuno neočekivane ili dolaze od osobe od koje niste mislili da je moguće. 

U četvrtak Mesec je u skladu sa Suncem pa se osećate kompletnije i da ste na pravom putu. Držite se proverenih i praktičnih stvari i budite disciplinovani i predani onome što ste zaplanirali. Mesec ima opoziciju sa Neptunom pa ćete se pitati da li da se oslonite na sopstvenu intuiciju ili ne. Mogući je pad imuniteta, problemi sa varenjem, nadutosti stomaka i creva. Proveravajte informacije koje dolaze do vas. Osećate da nešto nije kako treba ali niste sigurni šta je to, pa vas to uvodi u stanje zbunjenosti. Ovog dana Mars potpuno usporava svoj retrogradni hod da bi u večernjim časovima krenuo direktno nakon višemesečnog retrogradnog kretanja. Ovo će najviše osetiti Ovnovi i Škorpije u znaku ili podznaku, ali i svi ostali osetiće lagano promenu u svojim aktivnostima. Sve gde ste imali zastoj od septembra prošle godine do sada, polako će početi da se razmotava i odvija u pravcu realizacije. 

Petak odvojite za opuštanje, lepotu i emotivne odnose. Organizujte susret ili sastanak sa potencijalnim emotivnim ili poslovnim partnerom. Mesec ulazi u znak Vage pa ste više okrenuti stvaranju harmonije i balansa u odnosima sa drugim ljudima. Spremniji ste za kompromise i saradnju. Posetite galeriju umetnosti, pozorište ili društveni događaj. Zakažite neki estetski tretman ili masažu. Promenite stajling odevanja ili frizuru. Sunce je u lepom aspektu sa Neptunom što donosi kreativnost i inspiraciju, ali i slabiji imunitet i povećanu osetljivost. Intuicija može biti naglašena. U vašem životu se pojavljuje osoba koja dolazi u ulozi učitelja za vas. Obratite pažnju na takve znakove. Moguće su situacije koje su povezane sa muškarcima na položaju koji imaju bradu, a posao im je povezan sa umetnosti, politikom, daljinama i inostranstvom, osobe koje imaju činove kao što ima na primer kapetan broda. Pozivi za duhovna putovanja i jačanje vere. Posetite neka sveta mesta. 

Subota može biti izazovan dan ukoliko budete bežali od odgovornosti i obaveza. Ovaj dan ima potrebu da se dokaže ko je krivac i da se zadovolji pravda. Više se odmarajte i posvetite sebi i svojim aktivnostima koje ćete obavljati precizno i tačno. Izazov će se osetiti kroz izvestan odnos sa jednom osobom sa kojom ste u emotivnom odnosu. Odnosi, posebno ljubavni ili bračni dolaze do neke vrste kulminacije. Narušeni odnosi mogu se okončati tokom ovog vikenda ili barem doći do privremenog prekida. 

U nedelju je tačan aspekt kvadrata između Venere i Urana što donosi veliku potrebu za slobodom i oslobođenjem posebno u ograničavajućim odnosima koji su zasnovani na ucenama i manipulaciji. Ukoliko vam je stalo da zadržite izvestan emotivni odnos budite spremni na promene i davanje slobode partneru. Takođe, može se dogoditi da vas neko guši i pokušava da vas zarobi. Ovaj aspekt ne podržava stabilnost u odnosima koliko god vi insistirali na tome. Najbolje je napraviti samostalno neke promene, uneti novine i svežinu u vaš emotivni odnos i zajedno sa partnerom isprobati nešto novo. Ukoliko niste fleksibilni strah od ostavljanja i gubitka može vas navesti da se ponašate iracionalno i detinjasto. Možda je bolje napraviti neku vrstu odmora i predaha u odnosima, ukoliko ne pronađete neko bolje rešenje. Izađite iz uobičajenih šablona ponašanja i reagovanja. Osećate da ste razapeti između onoga što osećate i onoga što mislite da je ispravno i to vam remeti mir. 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 2 - 8. JANUAR

Ponedeljak započinjemo tranzitom kroz znak Bika, što će davati potrebu za komforom, sigurnosti i uživanjem. Preterivanje svake vrste je moguće, posebno sa hranom i pićem. Uzdržite se od preteranog šopinga i prejedanja. Samo jutro donosi jednu usporenu atmosferu. Nadam se da ne morate rano da ustajete, jer ćete biti pospani i neće vam se raditi ništa naporno. Idealno je za odmor, relaksaciju, gledanje filmova i serija, slikanje, muziku i umetnost. U komunikaciji se oslanjajte na intuiciju i ne insistirajte na ozbiljnim razgovorima. Ovaj dan može biti veoma uspešan i produktivan ukoliko ne namećete svoje stavove i ne insistirate na tome da budete u pravu. Sve obavljajte sa lakoćom i merom, polako. Uživajte. Ne dozvolite da vas neke nepovoljne vesti i prepreke izbace iz ravnoteže. Planiranje putovanja. Prilika za kraći put. Ovog dana je Venera na poslednjem stepenu Jarca pa donosi neku vrstu kulminacije u odnosima. Može doći do prekida veze. 

Od utorka Venera ulazi u znak Vodolije što će doneti promenu atmosfere u emotivnim odnosima. Biće vam potrebno više slobode i nezavisnosti. Svi oni koji su u ograničavajućim brakovima ili vezama želeće da se oslobode okova prošlosti. Ljubav se dešava pod čudnim okolnostima, kao i sa osobama koje najmanje očekujete da je nešto moguće. Lepi aspekti između Meseca, Venere i Jupitera donose lakoću u komunikaciji, lepe poruke i nova poznanstva. U večernjim časovima postajete brzi i oštri na jeziku. Isplanirajte da se igrate društvenih igara, kviza ili nekih umnih radnji. U suprotnom lako dolazi do konflikata i bojnog polja u komunikaciji. Budite aktivni. Čitajte knjige. Uposlite mozak. Zabavite se. 

U sredu imamo jedan od najlepših aspekata, sekstil između Venere i Jupitera. On donosi poklone, manje ili veće dobitke i novac, ekspanziju, ulazak u vezu, veridbu, planiranje venčanja, slobodne ljubavne veze. Iskoristite priliku za napredak, prihvatite poziv za druženje. Društveni događaji su prilika za nova poznanstva posebno sa neobičnim osobama. Važno je da se krećete ovog dana, što više razgovarate i učite. Razmena informacija je pojačana. Planirajte putovanje, upisivanje kursa, kupovinu poklona, organizaciju okupljanja prijatelja. 

U četvrtak buđenje može biti otežano. Snovi sa snažnom porukom mogu ostaviti utisak na vas od ranog jutra. Možete se osećati zbunjeno i konfuzno, posebno u prvom delu dana. Popodne, kada Mesec uđe u znak Raka, postajete emotivniji. Stomak je osetljiv pa pripazite šta jedete. Dan je idealan za porodična okupljanja. Organizujte neko druženje u svom domu. Više vam se ostaje kod kuće, čak i ako ne budete pozivali nikoga da vam dođe. Osetljivi ste u komunikaciji i lako možete preterano reagovati u odnosu sa drugima. Emotivni izlivi i burne reakcije na članove porodice. Sunce u trigonu sa Uranom daje veliku potrebu za slobodom i promenama. Moguće su promene pozicije i funkcije izvesne važne osobe iz vašeg okruženja. 

U petak nas čeka pun Mesec u znaku Raka. Ljudi su skloniji razdražljivosti, glavoboljama, nesanici, tegobama sa stomakom, emotivnim izlivima. Budite pažljivi u komunikaciji sa drugima. Ovaj pun Mesec ima lepe aspekte sa Uranom, Neptunom, a Sunce je u konjukciji sa retrogradnim Merkurom. Ovo su neke stare priče na nov način. Moguće su selidbe, planiranja porodice, širenje biznisa, rad sa nekretninama, napredak, povoljne vesti i informacije u vezi istih. Budite otvoreni za nove ideje i prilike za promene. Danas se više okrenite stvaranju bliskosti u odnosima a ne pametovanju i insistiranju da budete u pravu. 

U subotu nas očekuje konjukcija Sunca i retrogradnog Merkura što označava da se mogu pokrenuti projekti koji su započeti u prethodna tri meseca. Mogući su susreti sa starim prijateljima i poznanicima, kao i razgovori i vesti od osoba iz prošlosti. Potrebno je da novim očima sagledate neki odnos koji ste imali u prošlosti i da date smisao i ulogu postojanju te osobe. Vesti koje duže vreme očekujete sada stižu do vas. Mogući su sukobi sa izvesnim osobama iz porodice jer se ponovo pojavljuju problemi koje niste rešili jer ste ih gurali pod tepih. Ponovo vam se servira ista priča i reagujete burno. Dan ćete više želeti da provedete u kući sa najbližima, ili čak da se povučete i osamite. 

Nedelju završavamo tranzitom Meseca kroz znak Lava što vas može izvući iz kuće u polje javnosti i druženja. Želja za preterivanjem, luksuzom, uživanjima je naglašena ali ipak donosi nezadovoljstvo koje pokušavate da umirite spoljnim dešavanjima. Nalazite se u situaciji u kojoj vas dve želje vuku u dva različita pravca. Borba unutar sebe. Namećete svoju volju i borite se za sebe i svoje granice. Imate priliku za unapređivanje i promociju sebe i svog biznisa. Objavite nešto, neki svoj projekat, da bi više ljudi moglo da vidi. 
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 26. DECEMBAR - 1. JANUAR

Posebna sedmica je pred nama. Ovom nedeljom ispraćamo staru, i dočekujemo Novu, 2023. godinu. 

 

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Vodolije što će pokrenuti teme slobode, ravnopravnosti, pa možemo očekivati neke štrajkove i pobune građana i izvesnih grupacija. Nećete tolerisati da vam neko nameće svoje stavove i ograničava slobodu. Ovog dana lako može skliznuti u model žrtve i povređenosti, pa budite obazrivi u komunikaciji da ne povredite blisku osobu tokom razgovora. Mesec gradi izazovne aspekte sa Saturnom i Uranom što može doneti probleme sa zakonom. Moguće su izmene zakonskih regulativa. Važno je da preuzmete odgovornost i obavite što više zahtevnih obaveza ovog dana. Neke vaše akcije se usporavaju i stagniraju, nailazite na prepreke. Budite strpljivi i smireni ovog dana. 

 

U utorak se menja energija i atmosfera. Mesec prelazi u znak Ribe u jutarnjim časovima što može doneti pospanost i nedostatak fokusa. Ukoliko imate neke važne razgovore i obaveze trebaće vam više napora da ostanete skoncentrisani. Ukoliko možete, odložite ih za kraj radne nedelje. Najbolje za petak. Ipak, ovaj dan je idealan za spoj logike i intuicije. Oslušnite unutrašnji glas jer će vam on nepogrešivo dati rešenja i odgovore na vaša pitanja. 

 

U sredu ste mnogo osetljiviji, i možete reagovati povređeno na nečije grube i direktne poteze. Izbegavajte konflikte jer je tendencija da više iracionalno reaguje nego svesno. Lepi aspekti između Meseca, Urana i Neptuna donose neobičan splet događaja i sinhroniciteta, pa obratite pažnju na znakove pored puta. Moguće su čarobne situacije koje vas mogu oduševiti. Budite otvoreni za poklone, obradujte nekoga, spremite iznenađenja i aktivirajte kreativnost. Na nebu je divan aspekt između Venere i Neptuna pa su veoma moguća zaljubljivanja, sudbinski susreti i prilike za ekspanziju i prosperitet. Moguće su veze na daljinu ili sa nekom vrstom tajne. Neko vas može opčiniti, pa se postarajte da ostanete na zemlji da ne bi kasnije došlo do razočarenja jer ste idealizovali neku osobu. 

 

Merkur je potpuno usporio, i u četvrtak kreće retrogradno na nekoliko nedelja. Kako je Merkur u Jarcu dolazićete u situacije da morate da preispitate svoje dugorocne ciljeve i planove. Takođe, dolazite do saznanja i okolnosti koje će vam pokazati da li su vaši planovi u proteklih 7 godina bili uspešni i korisni ili ne. Ukoliko nešto više nije funkcionalno za vaš život, retrogradni Merkur će vam tačno pokazati vaše greške i porušiće odnose i projekte koji nisu dalje dobri za vas. Ne ulazite u nove projekte i ne donosite odluke tokom ovog perioda. Ne savetuje se kupovima automobila i tehnike. Povoljno je za polaganje ispita koje ste već pokušavali da položite, kao i za popravljanje starih situacija. Ovog dana je Merkur u konjukciji sa Venerom, što će doneti susrete sa starim prijateljima ili ljubavima. Iskoristite dan za pomirenje i za razgovore koje ste dugo odlagali. Slušajte intuiciju. Budite pozitivni u komunikaciji sa drugima. Ohrabrite i sebe i druge. 

 

Petak će vam jako probuditi energiju i volju. U svojim pokušajima da uradite dosta toga možete postati nestrpljivi ako su ljudi oko vas spori, i ako vas okolnosti budu usporavale, odnosno ako se nešto ne bude odvijalo očekivanim tempom. Lako možete da planete. Fali vam takta i strpljenja. Ispucajte višak energije na fizičke vežbe, kretanje i rad, posebno u prvom delu dana. Pokušajte da se opustite i uživate što više u današnjem danu. 

 

Subota može biti veoma naporan dan za većinu ljudi. Pojavljuju se okolnosti i ljudi koji blokiraju vaše naporep da postignete svoje ciljeve. To vas dovodi u stanje besa i biće vam potrebno dosta strpljenja i mira da spojite velike suprotnosti ovog dana. Na površinu izlazi nezadovoljstvo, strahovi i to dovodi do nesporazuma u komunikaciji. Kao da se svo tvrdoglavo drže svojih stavova i ne popuštaju. Izbegavajte opasne ljude i situacije. Ovo je posebno naglašeno u prvom delu dana do 19 časova, kada se energija može malo promeniti i smiriti. 

 

Nedelja, prvi januar, i prvi dan Nove Godine donosi jednu stabilnu energiju u kojoj je najbolje odmarati, prepustiti se hedonizmu, uživanju, čulnim zadovoljstvima bez otpora prema onome što vam dolazi. Imaćemo jedan planetarni aspekt između Venere i Plutona koji generalno za celu godinu, ali i ovog dana, donosi energiju promene na ljubavnom planu, kao i u oblasti finansija. Neki stari emotivni odnosi mogu se pokrenuti upravo ovog dana, neki će se preispitivati, uz ogromnu želju i potrebu za transformacijom. Odnosi su obojeni strasti i velikom fizičkom privlačnosti, ali i manipulacijama i ljubomorom. Neko će inati jednu, a neko drugu energiju. Odnosi koji započinju ovog dana mogu biti veoma duboki i regenerativni za oba partnera. Karmički susreti. Odlučite se za štednju, promenu ishrane i prioriteta u vašem životu. Oslobodite se viška stvari, ljudi i svega onoga što vas sputava.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 19 - 25. DECEMBAR

Sedmica pred nama je veoma značajna zbog dva planetarna uticaja. Jupiter će ući u znak Ovna na duži period, a Sunce će preći u znak Jarca na mesec dana. Ove uticaje će najviše osetiti osobe sa znakom ili podznakom Ovna, Jarca, Lava, Strelac i Ribe. 
U ponedeljak Jupiter će biti na poslednjem stepenu Ribe, gde će se ponovo naći tek za 12 godina. Kako je Jupiter planeta zakona, suda, vere, obrazovanja, legitimiteta, u tim oblastima možemo očekivati promene. Dobro je za završetak nekih sudskih procesa, kao i za finaliziranje projekata. Ukoliko očekujete vesti iz inostranstva ili od zvaničnih instutucija, onda se ove sedmice mogu dogoditi promene. Sam ponedeljak nema značajnih planetarnih uticaja, osim što će Mesec promeniti znak i ući u Škorpiju. 

U utorak u popodnevnim časovima Jupiter ulazi u znak Ovna, pa možete očekivati više dinamike. Imaćete više hrabrosti, inicijative i volje da pokrenete svoje ideje i planove. Ovaj tranzit će doneti nove izume, patente, firme i ideje. Jako je dobar za fitnes i sport, kao i za preduzetnike. Jupiter u Ovnu će vas podržati u novim poduhvatima. Mesec iz Škorpije će obrazovati više aspekata tokom dana što će doneti pojavu velike osetljivosti i ranjivosti, kao i promene raspoloženja. Najviše ćete biti okupirani finansijama, zajedničkom imovinom, kreditima, kao i situacijama u kojima ste vezani za druge ljude. Lako se može pojaviti strah od napuštanja i odbacivanja, posebno ukoliko niste u stabilnoj partnerskoj vezi. Možete dobiti korisne i povoljne informacije ali u isto vreme se vaši napori da ostvarite svoje zamisli mogu komplikovati zbog otezavajućih faktora i preprekama. Nailazite na otpor i odlaganje svojih planova. Dan je idealan za napuštanje nekih starih obrazaca, ponašanja i nezdravih navika. Izbacite višak i nepotrebne stvari iz svog okruženja. 

U sredu se može dogoditi neprijatna i izazovna situacija sa nekom osobom koja je vama autoritet. Koliko god imate dobru nameru da prenesena izvesna znanja i informacije, druga osoba vas može doživeti nametljivo. Mesec ulazi u znak Strelca u jutarnjim časovima što će doneti malo više pozitivne energije i entuzijazam, ali može biti praćeno preterivanjem i prenaglašavanjem svojih stavova i ambicije. Sunce je na poslednjem stepenu znaka Strelca što može biti veoma izazovno za osobe koje su na položaju. Izbegavajte probleme sa zakonom. Malo prije ponoći Sunce ulazi u znak Jarca, što će na mesec dana dovesti do promene percepcije i fokusa na druge oblasti života. Postajete više realistični i prizemni. Prvobitni entuzijazam koji vas je držao sada dovodi do racionalnijeg pristupa životu. Razmišljate na duže staze. Ukoliko budete disciplinovani i dosledni ovaj tranzit može doneti realizaciju vaših ciljeva. 

Četvrtak je dan u kojem imamo dva planetarna uticaja. Prvi je kvadrat između Sunca i Jupitera, zbog kojeg možete shvatiti da ste natovarili sebi na leđa više od realnog. Da li vam vasi projekti sada traže više novca, energije, vremena, tek vi osećate da ste preterali i da nemate kud. Jako je važno ove nedelje, a posebno ovog dana držati pravu meru i proporciju. Ne obećavajte ono što ne možete da ostvarite, i ne prihvatajte previše projekata. Izbegavajte probleme sa zakonom i regulišite svoje pravne stvari. Drugi aspekt je trigon između Venere i Urana, koji je povoljan tranzit za sve one koji žele promene i slobodu. Osobe koje se teško pokreću iz svoje zone komfora, ovaj povoljan uticaj mogu doživeti na negativan način. Dan je odličan za druženje, organizaciju događaja, internet, digitalni marketing, nova poznanstva, nove romanse, transformaciju starih emotivnih odnosa. Na jedan nov način možete sagledati neke svoje odnose i projekte. Unesite svežinu i promene u svoju svakodnevnicu. Čuvajte se brzopletih reakcija jer mogu odvesti u konflikte. Ovo je dan pred mladi Mesec koji zahteva poseban oprez u komunikaciji, jer je psiha osetljivija nego inače. 

U petak nas očekuje mladi Mesec u znaku Jarac. Nakon pola dvanaest, kada se dogodi tačno mlad Mesec, dobro je pokrenuti svoje planove, posebno one dugoročne i najzahtevnije. Veoma je važno trezveno sagledati svoj život i ono što je potrebno da uradite sa vaše strane da bi vaš život dobio veći kvalitet. Poklapa se sa krajem godine kada većina ljudi postavlja ciljeve za narednu godinu, pa iskoristite ovu energiju da započnete nešto novo, ili da stare projekte poboljšate sa novim dizajnom, novim ljudima ili saradnjama. Tokom dana možete biti okupirani obavezama i poslom. Prisutan je osećaj distance u odnosima sa drugima. Moguć je i osecaj tuge posebno ukoliko je neko bolestan, ili vam neko može snažno nedostajati. Pokreću i motivišu vas zavrseni poslovi. Iako vam to može teže polaziti za rukom, bilo bi dobro da ostane u vedrom raspoloženju. 

Subota je sličnog raspoloženja kao i petak. Imaćete dosta obaveza. Nalazite se sa ljudima iz prošlosti. Kako jedan deo populacije slavi Božić, današnji aspekti su odlični za negovanje tradicije i starih običaja i navika. Veoma je važno neke stare emotivne odnose pogledati drugim očima i pronaći smisao i uloge koju ta osoba ima u vašem životu. Možete biti veoma posvećeni zadacima i osobama koje su već dugo prisutni kod vas. Dan je idealan za spajanje starog i novog, kao na primer: da pri organizaciji porodičnog ručka organizujete trpezu sa novim receptima i ukusima. Možete imati veoma zanimljive razgovore iako ton i teme razgovora mogu biti ozbiljniji. Ispunjava vas samo ono što vam je korisno i realno u vašem životu. Ne zanosite se nekim vizijama i nerealnim maštarijama. 

Nedelju završavamo aspektom između Merkura i Neptuna, i Mesecom u Vodoliji. Idealno je za prijatelje i organizaciju društvenih skupova. Želite više slobode i prilike koje vam daju mogućnost promene. Ukoliko vas neko bude sputavao u tome možete ući u suočavanje i svađu. Nećete trpeti pridike posebno od osoba koje vam ne predstavljaju autoritet. Iskoristite ovaj dan za odmor, kreativnost i inspiraciju. Moguće je planiranje kraćeg puta ili odlazak na put. Potpuno neočekivano možete dobiti povoljne vesti i informacije. U komunikaciji sa drugima pokušajte da budete što precizniji i jasni. Bavite se nekim omiljenim hobijem. Pisanje ili slikanje, kao i rad sa biljkama može imati blagotvoran uticaj. 
 

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.