Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 31. AVGUST - 6. SEPTEMBAR

Ova sedmica je veoma interesantna. Prvi dan nedelje je specifičan po tome što nema ni jednog planetarnog aspekta tog dana, što je veoma retka pojava. Stoga, ponedeljak možete iskoristiti za odmor, od osećanja, od reakcija, od aktivnosti, od svega. Slobodno kreirajte taj dan po svome i investirajte energiju u vizualizaciju svojih želja i planova. Odmorite se od svega i skupite snagu jer će vam od utorka biti potrebna. 

Utorak je idealan dan da pokrenete svoje važne planove, ideje i donesete bitne odluke. Ukoliko želite nešto da saznate i dobijete informacije budite sigurni da ćete u utorak doći do korisnih kontakata i razgovora. Pozabavite se finansijama i aplicirajte za kredit ili dobijanje dokumenata koje će vam služiti u transformaciji vaših planova. Ovaj dan je idealan za promenu posla. Budite precizni i tačni ovog dana jer će vam taj osećaj dati dodatni bonus uspeha u toku dana. 

U sredu je pun Mesec i imamo dva planetarna aspekta. Aspekt između Venere i Saturna doneće probleme u emotivnim odnosima, posebno onim koji traju dugi niz godina. Stari problemi isplivaće ponovo što će doneti prekide odnosa, distancu i udaljavanje. Bićete emotivniji, senzitivniji i reagovaćete iz pozicije žrtve. Takođe, isti aspekt donosi probleme sa novcem, rastanke, prostornu udaljenost, prepreke u realizaciji odnosa, čekanje, izazove sa osobama koje volite, brige i strahove. Istog dana imamo na nebu i jedan divan aspekt između Sunca i Urana što donosi neočekivane situacije i preokrete u vašu korist. Budite u pripravnosti da prihvatite ponude iz vedra neba kao i iznenađenja. Dobar je dan da aktivirate promene u svom životu, posebno one koje će vam doneti veću slobodu. Prilike koje se budu nudile ovog dana su zaista sjajne za vas i donose boljitak. Četvrtak je dan koji donosi konkretizaciju vaših ideja i planova posebno onih koji treba da se odvijaju na duži period. Pokretanje dugoročnih ciljeva sada je podržano zvezdanim nebom. Preduzmite konkretne korake u ostvarenju svoje željene budućnosti. Iako će ovo tražiti upornost, strpljenje i disciplinu važno je pokrenuti se. Petak će doneti uzburkana dešavanja na ljubavnom frontu. Izazovi u komunikaciji sa partnerom i aktivacija emocija ljutnje i besa doneće svađe i turbulenciju. Biće prisutne dominatne strasti podstaknute nemogućnosti razumevanja ili susreta sa partnerom, te dolazi do izliva ljubomore i posesivnosti. Najviše će se osećati povređenim pripadnice lepšeg pola, te je savet ne reagovati ishitreno niti ulaziti u ulogu žrtve. Tog dana je planeta Merkur na poslednjem stepenu znaka Device što može doneti prekid komunikacije i donošenje odluka o prekidu izvesnog odnosa. Ipak imamo i lep aspekt između Merkura i Venere koji može doneti smirivanje sutuacije i pomirenje kroz prijatniju komunikaciju i poruke. Ovaj aspekt treba iskoristiti za pisanje pisama, knjige ili pesme, kao i za izjave ljubavi kroz pisanu reč. U subotu se distancirajte od svega jer će biti mnoštvo dešavanja prethodnih dana. Povucite se u sebe i svoj mir jer će istog dana biti naglašena iritacija sitnicama, impulsivnost i bes, kao i tendencija ulaska u konflikte. Merkur te večeri prelazi u znak Vage što će doneti drugu temu o kojoj ćemo razmišljati i pričati. Tog dana je i Venera na poslednjem stepenu znaka Rak što može doneti odluke o prekidu emotivnih odnosa. Nedelju završavamo jedan bitan ciklus u našem životu. Videćete ko i šta ostaje, a šta treba da otpadne i da ode iz vašeg života zauvek. Sukobi sa ocem ili mužem, kao i sa nadređenim, su naglašeni, jer se aktivira ego koji će vas voditi da uđete u borbu sa nekim ko vam je jako važan. Nećete želeti da popustite, a nećete imati ni dovoljno takta ni strpljenja da ćutite i tako izbegnete konflikt. U popodnevnim časovima možete preterivati u hrani i piću zbog prisutnog nezadovoljstva koje traje duži period, i na taj način ćete pokušati da kompenzujete neprijatne emocije.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 24 - 30. AVGUST

Sedmica započinje tranzitom Meseca kroz znak Škorpije što donosi intenzitet emocija i dozu drame kroz situacije kroz koje ćemo prolaziti. Mnoge stvari i odnosi za koje ste se čvrsto vezali sada će biti poljuljani i primorani da se iz korena promene. Ovo će se posebno odnositi na emotivne odnose, ali i polje finansija i zajedničke imovine. Ovog dana se možete iznenaditi koliko će stvari izmicati kontroli uprkos svim vašim pokušajima da je održite. Tome u prilog ide i jedan od najizazovnijih aspekata na nebu. Planeta akcije i karme se sudaraju, što će doneti situacije u kojima naše aktivnosti iz prošlosti sada dolaze na naplatu. Takođe, mnogi će biti veoma nestrpljivi, ishitreni i reagovaće usijane glave na blokade i prepreke koje će se pojavljivati ovih dana. Upravo su strpljenje i fokus na željeno potrebni da se prevaziđu nezgodne situacije koje će nas snaći. Dobro je biti fizički aktivan, upražnjavati naporne fizičke vežbe, dizati teret, pešačiti, trčati ili se na neki drugi način umarati ali i disciplinovati. Nemojte insistirati i forsirati događaje ukoliko vidite da nešto ne ide po planu, jer ćete samo izgubiti živce. Ovaj aspekt donosi i borbu između starog i novog, mladih i starih, kao i potrebe da se zamene neke stare strukture novim, kao i ozbiljne konflikte na globalnom nivou, odlaganja i čekanja, uvođenje novih mera ograničenja.

U utorak će se takođe osetiti isti aspekt, tako da čuvajte snagu i poštujte zakon. Ovog dana možete očekivati iznenadne dobre vesti i informacije. Ovaj dan možete iskoristiti za potpisivanje ugovora, početak neke edukacije, pokretanje odličnog posla, posebno zanatlije mogu razvijati svoj biznis. Kupovina automobila, telefona, novih uređaja je podržana ovim aspektom, kao i planiranje ili odlazak na neki kraći put. Iskoristite ga i za promene u režimu ishrane, i svoje svakodnevnice.

Sreda nije dan u kojem će komunikacija teći glatko, stoga se suzdržite od naglih odluka i impulsivnih reakcija. Istog dana stari problemi u ljubavnim odnosima isplivaće ponovo. Uzdržite se od preterane rekacije ukoliko niste spremni za suočavanje sa onim što ne funkcioniše u vezi. Zbog preterane senzitivnosti možete se osetiti povređeno nečijim gestom, što ćete pokazati tako što ćete se povući u sebe. Možete optužiti nekoga da ne misli ili ne vodi računa o vama i vašim potrebama. Takođe, uzdržite se impulsivne kupovine jer vam se neće isplatiti a najverovatnije nećete ni biti zadovoljni kupljenim.

Četvrtak je dan koji donosi idealizaciju odosa, zanos i zaljubljivanje, kao i buđenje posebnih emocija kao što je bliskost. Emotivni odnosi mogu započeti na moru ili pored neke vode. Aktiviraće se i odnosi na daljinu, sa osobama koje žive daleko u inostranstvu. Ovog dana pokrenite inspiraciju, lepotu i lakoću i radite upravo ono što vam pričinjava zadovoljstvo i uživanje. Mnoga umetnička dela mogu nastati upravo pod ovim aspektom.

U petak se uzdržite od suvišnih komentara i kritike, održavajte tačnost i budite precizni u komunikaciji. Ovaj dan je odličan za organizaciju, pa se pozabavite težim zadacima i ciljevima, posebno onim koji zahtevaju izvestan napor i vreme realizacije. 

Subota donosi mnoštvo izazova, posebno u polju komunukacije. Imaćete potrebu da se distancirate kako bi u miru razmislili o svom životu i svojoj sudbini, kao i pravcu kojim trebate ići. Ukoliko vas budu ometali u tome i insistirali na emotivnim izlivima, to će izazvati bes i tendenciju da se uđe u sukobe. Mnoge informacije i uznemirujuće vesti dodatno će pojačati vašu zabrinutost. Takođe, i tuga može biti naglašena emocija ovog dana. Ovaj dan donosi mnoštvo dešavanja i raspoloženja koja će se menjati iz sata u sat. Oslonite se na strpljenje i istrajnost da prevaziđete izazove. Bolovi u kičmi, kostima, zglobovima i zubima. Ovaj dan posvetite značajnim planovima i odlukama koje donose povećani stepen odgovornosti.

Da će se nedelja završiti neobično i nepredvidivo upravo pokazuju stresni aspekti tog dana. Ukoliko niste svesno kreirali promene kroz svoje polje emocija i finansija, biće vam nametnuto ovog dana da se prilagodite okolnostima. Otkrivanje određenih informacija uticaće da se situacija drastično promeni kroz vaše partnerske odnose. Neko će doživeti nalet ljubomore, poseivnosti i manipulacije, i ozbiljnu potrebu da prekine izvesne odnose jer će biti neizdrživo ostati u takvoj vezi. Ukoliko ste nemarno postupali sa novcem u prethodnom periodu, vikend vam može doneti otrežnjenje u vidu nagomilanih dugova i poteškoća sa rešavanjem finansija. Neko će ući u raspravu o tome šta je istina a šta iluzija i zabluda.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 17 - 23. AVGUST

Aspekti najavljuju sedmicu u kojoj ćemo imati izazove na emotivnom polju. Prvi aspekt u ponedeljak ujutro opisuje emotivnu distancu, rezervisanost i hladnoću u emocijama, razdvajanje i udaljavanje. Sve ono što želimo kao da je daleko ili imamo osećaj da je prisutno puno prepreka da ostvarimo željeno. Ipak, u ponedeljak imamo dva sjajna aspekta, koji se ne tiču emocija i bliskosti. Od ranog jutra bićete užurbani, ali i sami pokrenite lavinu događaja u svom životu i svakodnevnici. Obavite važne dogovore, pokrenite ideje i planove, potpišite papire i donesite bitne odluke. Ovog dana je više nego izvesno da će se mnoge stvari konačno pokrenuti sa mrtve tačke. Nešto što ste duže vremena čekali kao odgovor, ili informacije koje ste priželjkivali sada stižu. Mesec se seli u znak Lava što će naglašavati ego i sopstveni identitet, te ako budete bili u izazovnim situacijama reagovaćete burnije jer ćete sve doživeti mnogo dramatičnije nego što zaista jeste.Previše emocija lako može dovesti do nesporazuma i haosa. Ovog dana budite fizički aktivni.

Utorak aktivira emocije ljubavi, hrabrost i inicijativu. S obzirom da Venera pravi lep aspekt ka Uranu imate podršku da rizikujete i doživite lepe situacije kroz zabavu, flert, neočekivano zaljubljivanje i iznenadne ponude za uživanje koje trebate prihvatiti. Neočekivan poklon, novac ili simpatije izvesne su ovog dana. Ne doživljavajte ništa suviše lično ovog dana, ne planirajte, već se prepustite spontanim događajima i svom impulsu. Sreda je dan u kojem imamo mlad Mesec koji je fenomenalan za aktivaciju novih situacija posebno onih koji se tiču identiteta i unapređenja ličnosti, ljubavi, kreativnosti, talenata i dece. Posvetite se malo tim oblastima života i odlučite da negujete taj deo sebe u narednih mesec dana. Zapitajte se gde ste zapostavili ili potisnuli svoju hrabrost i prirodno pravo da uživate, volite i budete voljeni, razvijate svoju kreativnost i zabavljate se bez nekog konkretnog i ozbiljnog cilja. U popodnevnim časovima uzdržite se od kritike i insistiranja na perfekcionizmu. Neki se odnosi mogu završiti upravo zbog toga. U četvrtak Merkur ulazi u znak Device, gde će doneti i pokrenuti oblasti posla, zdravlja, svakodnevnice, rutine i radnog mesta. Ovaj dan iskoristite za postavljanje dugoročnih ciljeva u tim oblastima i organizaciju svog poslovnog dela života, kao i uvođenja nekih zdravih navika u svoju rutinu. Dobar je dan za pregovore i donošenje odluka, kao i potpisivanje ugovora. Od petka se više bavimo našim partnerskim odnosima. Mesec kroz znak Vage doprinosi tome, kao i potrebi da stvaramo balans i harmoniju kroz važne odnose. U petak je potrebno otkriti smisao u stvarima u kojima uživamo, te aktivirajte lakoću i zadovoljstvo. Na taj način doprinosite da se pojavi vizija i aktivira osećaj svrhe i postignuća. U subotu i nedelju ćete tačno znati na čemu ste u svojim emotivnim od odnosima, koji će biti ili jako kvalitetni ili ćete uvideti koliko je važno da se nešto promeni usled očiglednog nezadovoljstva. Svaku emociju koju budete osetili pokušajte da ne doživite dramatično. Sagledajte realno svoje odnose i ništa ne preuveličavajte. Sunce ulazi u znak Device što će dodatno uveličati postojeće probleme, ali će dati i potrebu da se stvari radikalno promene i poprave. Iskoristite ovaj period za unapređenje svog života. U nedelju su izvesni konflikti i sukobi, posebno tokom pre podneva. Jedna strana će insistirati na svom stavu i potrebi da bude u pravu, dok će druga strana morati da se prilagodi i spusti loptu. Ukoliko se to ne postigne doći će do svađe. Ako ne dođe do otvorenog sukoba svako će se povući u svoj kraj prostorije, dok će distanca i jaz lebdeti u vazduhu.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 10 - 16. AVGUST

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Bik, što će već prvog dana doneti temu novca i finansijskih ulaganja. Dosta će se pričati i o hrani, ljubavi, vernosti i posvećenosti, a javiće se velika potreba za hedonizmom i čulnim uživanjima. Ovog dana se posvetite sebi, partneru, imovini i planiranju finansijskih investicija. Istog dana Merkur pravi izazovan aspekt sa Uranom što donosi neočekivane i iznenadne promene planova, kraćih putovanja, kvarova automobila, tehnike, ali i izazove u komunikaciji i sa papirologijom. Tvrdoglavost će biti naglašena, pa će se u komunikaciji postaviti i tražiti krivac za neku situaciju. Više se usmerite na traženje lakoće i ljubavi u napetim okolnostima nego u nametanje krivice i odgovornosti.

U utorak ćete trebati postaviti stvari na svoje mesto uz veoma precizno vremensko ograničenje. Međutim, pojava lenjosti koja je naglašena tog dana može potpuno usporiti razvoj događaja. Važno je samo da budete svesni da niste baš orni za posao i da budete strpljivi sa sporim razvojem događaja. 

Sreda je jedan sasvim opušten dan u kojem trebate osetiti i videti kako se vaši dugoročni planovi lagano razvijaju u dobrom smeru. Ovog dana budite pozitivni i budite lakoću, šalu i smeh u komunikaciji. Igrajte se sa svojom ili tuđom decom, ili aktivirajte svoje unutrašnje dete. Isplanirajte neko druženje, kraće putovanje ili početak edukacije.

U četvrtak imamo jedan od najizazovnijih aspekata, koji iako je tačan u četvrtak, deluje malo ranije i malo kasnije, te će se i ponoviti do kraja godine. Ovaj aspekt može da se doživi kroz neke napete odnose ili situacije i okolnosti. Aspekt donosi ekstremne svađe, konflikte i sukobe, oružane napade, rat, požare, eksplozije, i sukob između starih i novih struktura, starijih i mlađih osoba. Ukoliko imate aspekt između Marsa i Plutona onda možete osetiti ovaj aspekt i na ličnom planu, ali i kroz kolektiv.

Pod utiskom od četvrtka, petak može doneti ljutnju i bes kroz određene emotivne odnose. Lični stavovi mogu uticati da se vatreno zalažete za svoje mišljenje i vrednosti kojima se vodite. Posebno će vas razbesneti činjenice koje budete otkrili tog dana koje vam se neće dopasti. Ipak, pokušajte da sve okrenete na šalu, i ne shvatajte ozbiljno ni lično sve što budete osetili ili čuli tog dana.

Vikend će biti rezervisan za porodicu i bliske odnose, posebno kroz decu. Takođe, aktivirajte poseban kvalitet bliskosti kroz partnera ili osobe koje volite. Odnosi sa ženama mogu se dodatno produbiti. Tog dana planeta Uran kreće svoj retrogradni hod. S obzirom da je Uran planeta velikih spoznaja i promena, ona će nas u narednim mesecima terati da se okrećemo ka unutrašnjim saznanjima, spoznajama i promenama. Doneće ponovo neke situacije vezane za novac i ekonomsku situaciju.

Nedelja je opet jedan izazovan dan jer se jako aktivira Ego koji će se doživeti kroz neprijatne odnose sa nekim autoritetom, kao što je otac ili muž, ali i neko ko vam je nadređeni. Ovaj dan nosi sukob dva Ega, gde svako vođen svojim mišljenjem insistira da se bude po njegovom. Ovo će se najviše doživeti kroz odnose unutar primarne ili sekundarne porodice, kroz decu, partnerske i rodbinske veze. Ukoliko ne uspete da aktivirate bliskost i udobnost u svom telu dok budete osećali nalet besa, ući ćete u ozbiljne svađe.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 3 - 9. AVGUST

Ovu sedmicu započinjemo dosta stresno. Mesec tranzitira znakom Vodolija i najavljuje promene, koje nam se u većini neće dopasti. Pokušajte da se pripremite na neočekivan sled događaja koji će vas izvlačiti iz zone komfora i aktivirati stres i nervnu napetost. Ograničenja od strane nekoga ko vam je veoma važan, kao što su otac ili muž, ali i od nadređenih, nekoga ko uživa veliki autoritet ili je na položaju. Neko će sa takvom osobom ući u veoma žestok konflikt i borbu ega i moći. Tvrdoglavo će se svako držati svoje strane, a uzroci će najviše biti finansijske prirode, kao i svi oblici vezanosti, emotivne, seksualne i zajednički novac i imovina. Istog dana Merkur pravi opoziciju sa Saturnom što donosi probleme, brige, teške odluke, teške misli koje će vas opterećivati i pritiskati. Pripazite u saobraćaju, posebno na preticanje kamiona. Ovaj aspekt simbolizuje i nepovoljne vesti u vezi zdravlja, porodice i donosi distancu i razdvajanje bliskih ljudi. Ponedeljak veče imamo i pun Mesec koji dodatno naglašava sve nepovoljno i donosi intenzitet emocija i pojačane zdravstvene simptome kao što su nesanica, razdražljivost, problemi sa stomakom i glavobolje. Utorak je jedan od najizazovnijih dana, nadovezujući se na ponedeljak. Ovog dana je veoma vqžno ostati pribran i smiren jer vas spoljni događaji mogu isprovocirati da odreagujete burnije. Poštujte zakon, pridržavajte se pravila, ali će upravo to biti okidač da odreagujete neadekvatno. Borba za pravdu, verska ili moralna uverenja, zadrti stavovi i slično biće uzrok za pojavu nepovoljnih dešavanja na ličnom i kolektivnom nivou. Problemi sa zakonom, policijom ili inspekcijom. Čuvajte se agresivnih osoba i izazovnih situacija. Ne izlažite se riziku. Tog dana je Merkur na poslednjem stepenu što donosi probleme u komunikaciji, posebno u kući sa bliskim osobama. Takođe, pripazite decu. U sredu ujutro možete imati poteškoće sa rqzbuđivanjem jer je Mesec u znaku Ribe. Takođe, Merkur prelazi u znak Lava na nekoliko nedelja, što će doneti fokus na druge oblasti života. Do srede smo se bavili pitanjima porodice, kuće, doma, nekretnine ili zemljišta. Od srede će se više razmišljati o uživanju, hedonizmu, ljubavi, kreativnosti i talentima. Želećete da konačno izađete u svet i budete viđeni, a vaše odluke će biti obojene ličnim aspiracijama. Četvrtak nije dan u kojem treba donositi važne odluke. Racio je potisnut emocijama pa bi ste mogli zažaliti zbog nekih reakcija i odluka. Ipak, ako ste povezani sa svojom intuicijom, redovno meditirate i radite na svom duhovnom razvoju ovog dana možete imati značajne uvide i spoznaje. Takođe, ovog dana možete isplanirati neka duhovna ili turistička putovanja. Idealan dan za odmor i relaksaciju, i boravak u spa ili pored neke vode. U petak je Venera na posledenjem stepenu znaka Blizanci pa su izvesni odnosi na klimavim nogama. Neko će odlučiti da okonča određen odnos, a oni koji su u paralelnom odnosu odlučiće da sa jednom osobom prekine vezu. Ovog dana probudite inspiraciju i kreativnost, budite fizički aktivni i u pokretu, jer će se u suprotnom javiti nemir i nedostatak takta i strpljenja što može oslabiti neke odnose. Ovog dana Venera ulazi u znak Rak na par nedelja što će aktivirati ljubavne odnose sa osobama sa kojima imate najveću bliskost i povezanost. Neko će dobiti želju da oformi porodicu i radi na potomstvu. Vikend će proteći u tranzitu Meseca kroz znak Ovan što donosi dinamiku događaja, strast, borbe, nestrpljivost i impulsivnost. U subotu bi zapravo trebalo sve obavljati polako i staloženo dok će vas okruženje iritirati ako vas budu požurivali. Nedelja može doneti različite eksplozije, kako u odnosima, tako i kroz fizičke povrede. Pripazite na mašine, struju, vatru, grejna tela. Ne ulazite u svađe i sukobe.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.