Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 3 - 9. APRIL

Ponedeljak započinje tranzitom Meseca kroz znak Device što donosi dešavanja na polju posla i zdravlja, pa tu očekujte najviše promena, ali se i sami aktivirajte po tom pitanju. Merkur je na poslednjem stepenu znaka Ovna, što donosi nezgode, sukobe i konflikte, izazove u polju saobraćaja i komunikacije. Dolazi do nekih problematičnih situacija i kvarova. Tome doprinosi i izazovni aspekt između Merkura i Plutona. Neke nove i formacije dolaze do vas koje izazivaju strah i otpor. Tajne izlaze na videlo. Možete biti opsednuti nekom idejom ili razmišljanjem. Najviše ste okupirani i opterećeni finansijama kao i predstojećim promenama za koje niste spremni. Možete imati završnicu i okončanje nekih pregovora, planova i situacija. Najviše ovo mogu osetiti osobe koje su znak ili podznak Blizanci i Device. Ovaj dan jeste dan promena u kojem će najbolje proći oni koji hrabro uđu u te procese. Merkur ulazi u znak Bika, u kojem će se zadržati više od dva meseca, zbog retrogradnog hoda. Više ćete razmišljati o pozajmici, kreditu, podeli imovine i uopšteno o finansijskoj situaciji. Dobar je period da učvrstite svoju novčanu poziciju i postavite prioritete. 

 

U utorak ćete se najbolje osećati ako budete bili posvećeni poslu i obavezama ali i svom zdravlju. Isplanirajte svoj raspored, obavite rutinski pregled, pazite šta jedete i budite disciplinovani. Posao vas ispunjava i možete imati neku povoljnu situaciju kroz posao, kao i aktivaciju boljih prihoda. Iako lako uočavate greške i propuste, ovog dana budite obazrivi jer vam um luta, i niste dovoljno fokusirani. Sve što radite ili čujete proveravajte barem dva puta. Skloni ste kritikama. Neko vam može zameriti nešto čak i kada ste imali najbolju nameru da nekome nešto učinite. 

 

U sredu imamo povoljan aspekt za dugoročna planiranja, ostvarivanje ciljeva i potpisivanje ugovora. Ukoliko vam se nešto ponudi ovog dana sjajan je trenutak da to prihvatite jer ćete imati benefita na duže staze. Sve što planirate da odlučujete ovog dana vodite se time da li će ta odluka biti korisna za vas u budućnosti, a ne trenutačno. Ovog dana mislimo i ponašamo se da nam kasnije bude dobro, a ne momentalno. U prepodnevnim časovima imamo kvadrat Meseca i Marsa pa izbegavajte konflikte, posebno u emotivnim odnosima može doći do svađe. Ukoliko ste spremni da raščistite neku situaciju onda samo napred. 

 

Partnerski odnosi su na meti, što će se posebno osetiti u četvrtak, na pun Mesec u Vagi. Ovaj pun Mesec aktivira sve odnose, emotivne i poslovne, i dolazi do kulminacije i sukoba. Prisutna je ljutnja, bes i agresija koja će kod nekih parova eskalirati i dovesti do suočavanja sa problemima koji se više ne mogu gurati pod tepih. Teme šta je tvoje/moje, ko je u pravu, ko više daje, a ko samo uzima u odnosu biće aktuelne, pa se pripremite na vreme. Emocije su prenaglašene i možete reagovati burnije nego inače. Ipak, nemojte po svaku cenu pristajati na kompromis ukoliko niste u globalu zadovoljni vezom u kojoj se nalazite. Vaga želi da ima partnera, i često zbog straha od samoće ostaje u nezadovoljavajućem odnosu, pa se setite ovoga kada budete razmišljali o promenama. Ljudi su osetljiviji, razdražljiviji i psihički labilniji tokom faze punog Meseca. 

 

Od petka Mesec ulazi u znak Škorpije, pa ukoliko ste se u prethodnom periodu odlučili za raskid ili razvod, onda vas prate strahovi od promena, izazovi sa podelom imovine, različite ucene i manipulacije, i jake strasti i ljubomore. To je proces koji morate proći ali ako razmišljate na duge staze onda znate da je tako najbolje. Napravite plan štednje, vratite pozajmicu, oslobodite se viška stvari, smanjite troškove i izbacite iz upotrebe neke namirnice koje vam smetaju, prekinite kontakt sa osobom koja je toksična za vas. U večernjim časovima Venera ima lep aspekt ka Neptunu što donosi aktivaciju zaljubljenosti, čarolije, tajnih veza, romantike i idealizacije. Posvetite se kretivnom delu sebe, slušajte omiljenu muziku ili pogledajte lep romantični film. 

 

U subotu budite što više aktivni. Idite u brzu šetnju, trčanje, teretanu ili neki drugi vid vežbanja koji aktiviraju snagu. Merkur u lepom aspektu prema Marsu daje borbenost, ali i sklad misli i dela, pa imate potrebu da neke stvari pokrenete sa mrtve tačke. Motivišu vas novac, vrednosti, prioriteti, posebno ako su povezani sa nekretninom, zemljom, porodicom ili privatnik biznisom. Organizujte porodično okupljanje ili radnu akciju oko kuće. Mesec u opoziciji sa Uranom donosi stres, nemir ali i preokrete i promene u vašim planovima. Kako je ovde u pitanju fiksna energija planeta možete osećati velike frustracije kroz izvesnu osobu, okolnosti ili neki turbulentan događaj. Pokušajte ostati smireni i pribrani i reagujte nakon temeljnog premišljanja. 

 

Nedelju završavamo smenom različitih emocija tokom dana. Od nezadovoljstva kroz vezu ili novčanu situaciju dolazite do stanja uspavanosti ili potrebe za isključivanjem iz dnevnih dešavanja. Možete imati veću potrebu za snom upravo da biste i pobegli od dešavanja koje ne možete da izbegnete. Osećate i doživljavate promene kojima se morate prilagoditi i to vas plaši. Možete imati nalet depresije ili tuge, ali i straha od neadekvatnosti. Ne znate kako će se odvijati vaš život jer su stvari oko vas neizvesne. Osećate pad vere i nade da će sve ipak ispasti kako treba.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 27. MART - 2. APRIL

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Blizanci sto će doneti dinamiku u kretanju i komunikaciji. U dobrom aspektu sa Merkurom i Jupiterom donosi intenzitet u razgovorima, mnoštvo poruka, imejlova i pregovora posebno u vezi zakonskih stvari, obrazovanja, inostranstva i stranaca. Povoljan je dan za učenje, usavršavanje, rešavanje administracije, posebno sređivanje viza i pasoša, kao i uverenja ili sertifikata. Organizujte neki kraći ili dalji put, ali i razgovor u vezi sajta, proizvoda ili knjige. Dobar je dan za potpisivanje ugovora. Više se smejte i zabavljajte. Okrenite sve na šalu. Važne vesti i susreti. 

Ovome ide u prilog konjukcija Merkura i Jupitera u utorak ujutro, tako da sve iz ponedeljka prenosi se i na ovaj dan. Idealan je dan za nove projekte i sve novitete koje imate u rukavu. Sada je trenutak da ih obelodanite i pokažete svetu. Rano jutro možete biti pospani i dezorjentisani, pod uticajem čudnih snova. Izbegavajte mnogo kofeina, alkohola ili lekova. Od podneva Mesec ulazi u znak Raka što će doneti naglašenu emotivnost ali i ranjivost. Kako će se Mesec naći u konjukciji sa Marsom u istom znaku, možete imati jedan veoma značajan ali prilično emotivan događaj ili situaciju. Posebno se to odnosi na kuću, dom i porodicu pa se događaji i vezuju za neku veoma blisku osobu. Lako možete planuti na člana porodice ili se neko može istresati na vas. Izbegavajte konflikte. Povrede u kući. Bolje usmerite energiju u gradnju, sadnju ili renoviranje. 

U sredu budite obazriviji u komunikaciji bez tendencije nametanja svojih stavova, a upravo takva atmosfera će se stvarati zbog preterane senzitivnosti vaših pojačanih reakcija. Nije vreme za šaljive upadice i podbadanja. Traži se komunikacija veoma upakovana sa brižljivo odabranim rečima. Ako ovu tehniku primenite i savladate sebe ovog dana možete imati veoma uspešan i plodonosan dan. Susreti mogu biti puni ljubavi i saosećanja, a najbolje je investirati energiju u stvaranje pozitivne atmosfere pune ljubavi kao i projekte koji su povezani sa selidbom, planiranjem porodice ili zajedničkog života, gradnja kuće ili ekspanziju biznisa. Možete dobiti neočekivane vesti i informacije kao i sasvim nenadane susrete sa bliskom osobom. 

U četvrtak ujutro budite dobro organizovani jer Mesec u kvadratu sa Merkurom donosi osećaj da se vrtite u krug i ne znate jeste pošli il’ ste došli. Nemojte rano ujutro odmah čitati vesti i listati aplikacije već se držite svoje rutine i obaveza da bi bili što produktivniji. Ovog dana dešava se povoljan aspekt između Marsa i Saturna pa vam je ovo vetar u leđa da se upustite u dugoročne projekte i ako ste do sada odlagali svoje važne ciljeve, onda ovog dana krenite sigurnim koracima u bolju budućnost. Danas napravite prekretnicu i starim problemima pristupite na nov način. Stari načim razmišljanja nije vam doneo napredak i drugačiji rezultat, pa se fokusirajte na pronalazak novih rešenja. 

U petak, odmah posle ponoći Mesec ulazi u znak Lava, a Venera gradi konjukciju sa Uranom, što će doneti promene na emotivnom planu ali i u vezi finansija. Možete imati neočekivane susrete, prilike za ulazak u ljubavnu vezu, ali i izlazak iz iste. Iako ste tradicionalni tip osobe i teško donosite odluke, ovaj aspekt vas može navesti da radikalno promenite neki segment svog života. Neko će pak samo promeniti stajling, frizuru ili boju kose. Za one smelije, koji već dugo trpe izvestan odnos ili nepovoljnu situaciju ovaj aspekt može dovesti do raskida veze ili razvoda. Idealno je da ovaj dan posvetite promenama u polju odnosa i finansija. Imate sklad uma i srca i znate najbolje šta vam je potrebno i šta je dobro za vas. Ne dozvolite da vas vaši strahovi od nepoznatog i neizvesnog drže u zoni komfora u kojoj vam i nije tako komforno. Prihvatite poziv prijatelja i dobro se provedite. 

Subotu posvetite sebi i onome u čemu uživate. Stavite sebe na prvo mesto. Ipak, vaši planovi za ovaj dan mogu se menjati iz časa u čas. Ukoliko ne budete bili fleksibilni lako se možete iznervirati i biti frustrirani tokom dana. Ne dozvolite da vas izazovi potpuno poremete. Takođe, dozvolite drugima da slobodno iskazuju svoje stavove jer vaša dobra namera nije dovoljna da dođe do razumevanja i kompromisa. Ukoliko ste imali nezadovoljstvo u poslednje vreme, ono će ovog dana postati očiglednije i želećete više i bolje za sebe. Čak i manje sitnice na koje obično ne reagujete, danas će vam postati ogromne. Popodne i veče provedite u dobrom društvu. 

Nedelju ujutro započinjete orni za razgovore i razmenu informacija. Ukoliko osetite nemir više se krećite. Idite u šetnju, džoging ili vožnju bicikla. Ukoliko ste pasivnijeg karaktera organizujte jutarnju kafu sa prijateljima. Imate potrebu za komunikacijom i razmenim sa drugima. Neko će dobiti povoljne vesti. Od podneva Mesec ulazi u znak Device i počinjete razmišljati o poslu i obavezama koje vas čekaju. Brinete o zdravlju neke vama bliske osobe. Stomak je osetljiv pa pripazite šta jedete. Ne natrpavajte se hranom jer su creva osetljivija. Postajete kritični i namećete drugima da preuzmu odgovornost za nešto. Ukoliko uspete da upakujete svoje zahteve na jedan prijatniji način, može doći i do ispunjenja vaših očekivanja. U večernjim časovima možete imati nalet adrenalina i potrebu da spremate. Energiju usmerite na svoje obaveze a ne na očekivanja od drugih da budu produktivniji. 
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 20 - 26. MART

Ponedeljak započinjemo uspavano i pospano. Teže nam pada ustajanje i razbuđivanje. Vuče nas krevet, posebno živopisni snovi koje možete imati tokom ove dve noći. Možete imati osecaj kao da završavate jedno važno poglavlje svog života i da stojite pred novim, ali nepoznatim. Oslonite se na intuiciju i iz srca donesite odluke i pokrenite promene. Mesec je u lepom aspektu sa Uranom koji vas poziva na promene unutar porodice bilo u vidu selidbe ili renoviranja. Sunce u dobrom aspektu sa Plutonom daje jačanje svesnog polja, ali i pozicija bitnih osoba sa značajnom funkcijom. Mnogo je važno završiti nešto ali vas upravo ta završnica odmah ubacuje u lavinu novih događaja i ljudi. Ne brinite se, samo verujte i hrabro napred. Zvezde vas podržavaju. Imate jaku volju pa je ovo ujedno i važan dan ako želite neku odluku da donesete. Kako je Sunce napravilo aspekt sa Plutonom odmah sledi početak proleća. Kada Sunce zakorači na nulti stepen Ovna za nas počinje prolećna ravnodnevnica. To će se dogoditi oko 22:30. U komunikaciji budite oprezni, kao i u utorak. Sve dok je Mesec u znaku Riba ljudi komuniciraju neverbalno i po osećaju. Logika kao da ide na stand by i možete reagovati ili preterano emotivno ili povlačenjem. Ovo je dan pred mlad Mesec pa je psiha osetljiva a ljudi razdražljiviji nego obično. Nestabilne emocije daju neočekivane reakcije pa je bolje povući se od glavnih zbivanja. Ovaj dan je energetski veoma zahtevan i donosi izazovne okolnosti u kojima će najbolje proći onaj koji pronađe pravu meru, posebno u svojim reakcijama prihvatajući stvari onako kako dolaze. Lako se dolazi do sukoba i borbe. Percepcija je zamagljena a informacije koje dolaze do vas neproverene i neosnovane. U prvom delu dana posebno budite pažljivi u odnosima sa ljudima i kroz rutinske obaveze. Oko osamnaest časova dogodiće se mlad Mesec na nultom stepenu Ovna, jedan od najpovoljnijih u ovoj godini, jer donosi apsolutno nove projekte, pozicije, ideje i promene u vaš život. Obojen je velikom hrabrosti i inicijativom pa ga iskoristite za sve lične želje i potrebe. Ukoliko imate inovativne ideje, izume i želite da postanete preduzetnik sjajan je period za to. 

Već u sredu započnite važne konverzacije na temu svojih projekata i iskoristite energiju dana i mladog Meseca da pokrenete što više toga. Podržani su svi vaši novi poduhvati i ideje, veliki planovi, investicije, projekti za plasman i konekciju sa strancima i inostranstvom. Obavite dokumentaciju koja je povezana sa sertifikatima, licencama, edukacijama, zakonom ili dobijanje zvaničnih papira od ministarstva. Misli vam lete, a reči još brže izlaze iz vaših usta. Žustri ste i direktni, i želite da sve dobijete sad i odmah. Veoma ste nestrpljivi i fali vam takta. 

U četvrtak se dešava velika planetarna prekretnica. Pluton prvi put ulazi u znak Vodolije. Ovaj aspekt najviše osećaju osobe koje su Škorpije u podznaku ili znaku, ili sa naglašenim planetama u znaku Škorpije. Velike promene su na pomolu, kako na ličnom, tako i na kolektivnom planu. Pokreću se teme novca, investicija, nasledstva, kredita i zajedničke imovine. Na kolektivnom nivou predstavlja ekonomsku krizu, ali i potrebu da se unapredi svet da bi mogli da opstanemo. Vodolija predstavlja kolektiv i društvo, pa će Pluton u tom pogledu doneti značajne promene u načinu funkcionisanja ljudi, kroz masovne pokrete, pobune i štrajkove, ali i unapređenje svih kolektivnih zbivanja. Razmišljate o novcu, svojoj ekonomskoj situaciji ali i o svojoj ishrani. Menjajte svoj odnos prema novcu, okrenite se štednji. 

Petak odvojite za čist hedonizam i ljubav prema sebi i prema drugima. Mesec je u Biku, spaja se sa Venerom pa je idealno vreme za ulaganje u sebe, u pokretnu imovinu, umetničke predmete, lepotu, ali i za dobijanje kredita ili investicija. Zakažite masažu, idite u restoran dobre kuhinje ili se više posvetite pripremanju hrane za sebe i svoje najbliže. Rezervišite vreme sa voljenom osobom. Poklonite sebi ili nekoj dragoj osobi dar. Ipak, ovaj dan nosi izazov jer se planeta Mars nalazi na poslednjem stepenu znaka Blizanci, što zahteva oprez u komunikaciji i u vožnji. Lako može doći do okršaja i završetka nekog emotivnog odnosa. Budite obazrivi prilikom rukovanja nekim mašinama ali i onoga što izgovarate jer neka rečenica može biti povod za svađu. Ovo će najviše osećati Ovnovi i Škorpije u podznaku ili znaku. 

U subotu Mars prelazi u znak Rak, gde će se zadržati gotovo dva meseca. To će doneti aktivaciju tema kuće, porodice, zemljišta, sadnje i privatnog biznisa pa se pokrenite u tom polju. Ovog dana biće potrebno da spojite velike suprotnosti kroz neki odnos, pa se potrudite da energiju usmerite u vežbanje i fizičku aktivnost. Mogu se dogoditi sasvim neočekivane stvari i situacije. Potrudite se da budete odmorni i opušteni. Ukoliko budete forsirali nešto možete biti frustrirani jer se neće odvijati brzinom kojom biste želeli. Frustracija će se dogoditi i ako vas neko bude pritiskao i požurivao. 

Nedelju završavamo dinamično, pričljivo i lepršavo. Imate veliku potrebu za igrom i šalom, pa se potrudite da se ne opteretite teškim temama i brigama. Igrajte se sa svojom ili tuđom decom, ili organizujte druženje sa prijateljima gde ćete se zabavljati uz drustvene igre i grickalice. Ipak, Mesec u kvadratu sa Saturnom moze vam doneti situaciju u kojoj ne shvatate ozbiljnost, ili nešto površno doživljavate mnogo ozbiljnije. Takođe, može se dogoditi da vas pozivaju na druženje, lakoću i zabavu ali hi imate previše obaveza ili briga i ne možete da se opustite. Dan završavamo laganom energijom. Okrenite sve na šalu i smeh.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 13 - 19. MART

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Škorpije koji pravi povoljan aspekt ka Plutonu, što donosi aktivaciju velikih promena koje možete očekivati. Važno je prepoznati u kojoj oblasti treba započeti proces transformacije i krenuti u tom pravcu. Ovaj aspekt se može odnositi i na investicije i zajedničku imovinu, kao i na vid štednje i kredite. Veoma je važno biti u kontaktu sa svojim osećanjima i intuicijom koja će vam nepogrešivo navoditi smer kojim trebate ići. U prepodnevnim časovima imaćemo kvadrat između Meseca i Saturna što donosi izvesne prepreke i zastoje u vašim planovima. Budite tačni i precizni ali i fleksibilni ukoliko se vaše aktivnosti budu menjale tokom dana, zbog odlaganja. Možete biti zabrinuti za nekoga, ali i imati poteškoće u realizaciji izvesnih administrativnih stvari. 

 

Utorak može biti veoma povoljan dan i očekuje vas dosta uspeha u aktivnostima i planovima koji su povezani sa zakonom, inostranstvom ili obrazovanjem. Imate podršku za planiranje putovanja i sklapanje velikih ugovora i ekspanziju vaših projekata. Ovog dana imate velika očekivanja i megalomanske planove, ali je savet da se ipak pozabavite praktičnom realizacijom. Očekuje vas puno razgovora, mejlova, prenošenja informacija pa se uskladite sa svojim obavezama i ne zakazujte više od onoga što možete obaviti. Optimizam i entuzijazam su prisutni pa vas podstiču da idete dalje i više. Može se dogoditi da se osetite razočarano jer ćete iz najbolje namere želeti nekome nešto da učinite ali ta osoba neće prepoznati vašu dobru nameru. 

 

Sreda će biti veoma dinamična ali ima tendenciju da bude i eksplozivna pa budite pažljivi u komunikaciji sa drugima, i saobraćaju i rukovanju mašinama. Mesec je u prvoj polovini dana i dalje u znaku Strelca koji voli da se takmiči i ima svoju životnu filozofiju, pa kada se nađete u situaciji da vam neko popuje ili pametuje lako možete ući u konflikt i rasprave. Budite izuzetno oprezni sa svim informacijama koje stižu do vas. Mars u kvadratu sa Neptunom donosi prevrtljive osobe, neiskrenost, spletke, ali i opasnost od pogrešnih poteza usled nepažnje i nedostatka fokusa. Izbegavajte alkohol i lekove, i proveravajte hranu i piće koje pojete. Klonite se sumnjivih osoba i situacija. U drugoj polovini dana, kako Mesec bude ušao u znak Jarca možete očekivati prizemniji pristup životu i obavezama. Ovog dana Venera je na poslednjem stepenu pa lako može doći do promene u emotivnim odnosima. Svađe su naglašene zbog Venere na poslednjim stepenovima znaka Ovan koji donose borbenost. 

 

U četvrtak nas očekuje mnoštvo planetarnih uticaja. Mesec u Jarcu traži od vas disciplinu i konkretizaciju. Imaćete fokus i potrebu da se osamite i posvetite obavezama i dužnostima. Sunce i Merkur u konjukciji sa Neptunom mogu doneti pad imuniteta, viruse, rasejanost, ali i aktivaciju mašte i kreativnosti. Idealno je iskoristiti ovaj aspekt za rad na umetničkim delima, projektima koji su povezani sa inostranstvom kao i planiranju dalekih putovanja. Posetite wellness centar, priuštite masažu sebi i dajte sebi prostora da budete u tišini. Sunce u kvadratu sa Marsom donosi veliku borbenost i isticanje ega, što rezultira velikim frustracijama i konfliktima. Promene u karijeri što se tiče pozicija, kao i svađe sa nadređenima ili osobama koje vam predstavljaju autoritet. Venera je u kvadratu sa Plutonom i ujedno se sprema da promeni znak ovog dana, pa ovo donosi ozbiljne izazove u polju emotivnih i partnerskih odnosa. Ukoliko ste u odnosu sa manipulativnom osobom ovog dana vam to može teže pasti i poželećete da raskrstite i prekinete taj odnos. Javlja se ljubomora, strah od napuštanja i nemaštine. Pola sata pre ponoći Venera ulazi u znak Bika, što će u narednim nedeljama aktivirati pitanja ekonomske situacije, finansija i vrednosti. 

 

Ukoliko uspete da prevaziđete izazove od prethodnih dana, od današnjeg dana možete postaviti potpuno drugačiji pravac svog života. U petak vas očekuje donošenje važnih odluka kao i veoma važnih informacija koje će stizati do vas. Sunce je u konjukciji sa Merkurom pa je ovog dana bitno da budete fokusirani i da prepoznate prilike da sprovedete svoje odluke, ideje i planove. Merkur u kvadratu sa Marsom vam moze doneti svadljivost, užurbanost i impulsivne reacije. Usmerite ovu energiju u praktikovanje fizičkih vežbi i realizacijom svojih ciljeva. Veoma je važno da budete aktivni i da se krećete i da budete proaktivni. U suprotnom možete propustiti važne prilike za promenu svog života. Venera je u dobrom aspektu sa Saturnom pa trebate doneti odluke vezane za vaše polje finasija i odnosa. Izaberite put kojim vidite sebe u budućnosti. Osobu sa kojom možete sebe zamisliti i u narednim godinama, kao i plan štednje da biste popravili svoje finansije. 

 

Subota je dan velikih promena i preokreta, pa stoga budite otvoreni za izmene vaših planova. Mesec u Vodoliji vas poziva na druženje i umrežavanje, pa organizujte sastanak sa prijateljima ili nekim grupama kojima pripadate. Ukoliko se fiksno budete držali svog rasporeda, onda vam ovaj dan može doneti veliki stres i napetost. Imate benefite od strane svojih poznanika i prijatelja. Merkur je na poslednjem stepenu što donosi izazove u komunikaciji i razumevanju, kao i u saobraćaju, pa budite oprezni. Može se desiti veoma neprijatna konverzacija sa nekom osobom što će vas dodatno uznemiriti, kao i neočekivane vesti. 

U nedelju ujutro možete se probuditi sa odlukama koje ste želeli da donesete ali ste ih odlagali. Sada je kucnuo čas da ih sprovedete u delo. Merkur sa Plutonom vam neće dozvoliti da ponovo skrenete sa svog puta. Dobijate konačno neku poverljivu informaciju ili jačinu i spremnost da se upustite u tok promena. Iskoristite ovaj dan da jasno iscrtate plan svoje budućnosti i pokrenite se. Merkur prelazi u znak Ovna i daje vam potrebnu hrabrost, inicijativu i volju da istrajete. Sve što je novo i inovativno podržavaće vas u naredne dve nedelje. Samo napred, planete su na vašoj strani. Ukoliko ste dovoljno mudri i taktični možete osvojiti drugu stranu tako da i vi i druga osoba budete na dobitku. Popodne rezervišite za odmor i uživanje.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 6 - 12. MARTA

Ponedeljak započinjemo opozicijom Meseca i Saturna koji donosi velike promene i prekretnice u polju zakona. Možete osećati tugu, udaljenost od ljudi koje volite kao i brigu o nekoj osobi. Imate osećaj da se završava jedno važno poglavlje u vašem životu. Promene su na pomolu ali se zaokružuje ciklus nekih događaja započetih pre sedam, četrnaest, dvadeset jednu ili pre oko 30 godina što ste započeli. Sunce u sekstilu sa Uranom daje vam podršku da krenete u novo, posebno poduhvate koji se tiču stranih ulaganja ili rada sa strancima. Pokrećete novi izvor prihoda. Dobar je dan za posao i sređivanje računa i papirologije. Ovog i sledećeg dana posebno vodite računa o ishrani jer je stomak izuzetno osetljiv. Dan pred pun Mesec posebno donosi razdražljivost i psihičku napetost. 

U utorak nas dočekuje pun Mesec u znaku Device pa su najveće tegobe u polju zdravlja i posla. Creva i stomak su osetljive tačke. Dan nosi veoma izazovnu energiju pa budite fizički aktivni i krećite se što više. Pokušajte da ne ulazite u konflikte. Saturn ovog dana menja znak. Iz znaka Vodolije prelazi u znak Ribe što će najviše osetiti osobe u znaku i podznaku Jarac i Vodolija. U naredne dve i po godine Saturn će testirati našu veru, viziju i snove. Dolaziće do mnogih razočarenja i zabluda u koje smo verovali. 

Sreda nosi dosta izazova i potrebe da se ulazi u sukobe. Želite puno toga da završite i skloni ste perfekcionizmu. Stoga vam različite sitnice, sporost ljudi i nečije greške idu na živce. Ovog dana više se oslonite na sebe ako želite nešto da obavite ili delegiranje osobi koja je veoma pedantna i precizna. Proveravajte informacije koje dolaze do vas jer će polutačne vesti imati negativan uticaj i izazvati neprijatnu reakciju. Ovog jutra ste posebno razdražljivi i rasejani. Oko petanest časova je najbolje praviti neke promene i donositi odluke. 

U četvrtak Mesec iz znaka Vage aktivira polje kontakata, partnerstva i saradnji pa možete imati više poziva za susrete i sastanke. Diplomatija i odmerenost je ključ rešavanja vaših odnosa. Prihvatite poziv za ljubavni sastanak ili druženje sa prijateljima. Posetite neko lepo mesto ili idite u restoran koji ima prijatan ambijent. Imate potrebu za lepim stvarima pa se ovog dana možete odlučiti za kupovinu. Jedina mana ovog dana jeste preterivanje i tendencija ka megalomanskim planovima. Ukoliko uspete da održite balans i ne preterate sa sastancima i šopongom ovaj dan može biti veoma uspešan. 

Petak rezervišite za ljubavne sastanke ili aktivaciju saradnji i poslovnih partnerstava. Budite aktivni i preduzmite korake da biste kreirali uspešne saradnje. Lepo se obucite, posetite neki lep događaj i uživajte. Ukoliko imate previše obaveza ovog dana to će vam remetiti osecaj hedonizma. Možete se naći u situacijama da imate priliku da se opustite i uživate ali jurite na sto strana i ne možete da se smirite. Neko može imati prekretnicu i promene kroz emotivne ili bračne odnose ili poslovne saradnje. Morate se prilagoditi nekim okolnostima koje vam se ne dopadaju. 

U subotu imamo lep aspekt između Marsa i Venere što može doneti aktivaciju ljubavnih odnosa i susreta. Pojačava intenzitet emocija i potrebe da se ima partner. Donosite važne odluke u vezi emotivnih odnosa, ulaganja i poslovnih saradnji. Povoljno je za nove projekte, preduzetnike i trgovinu. Merkur u lepom aspektu sa Uranom donosi neočekivane susrete, pozive i ponude. Budite otvoreni za nove ideje, prekretnice i odluke koje trebate doneti. Prihvatite poziv za kraći put. Idealno je za edukaciju, trgovinu, kupovinu uređaja i plasiranje ideja, vebsajta, knjige, novih programa i slično. 

Nedelju završavamo Mesecom u znaku Škorpije koji pojačava strasti i jake emocije. Lako se pojavljuju strahovi posebno od gubitka, ostavljanja, odbacivanja ili nemaštine. Razmišljate i opterećeni ste finansijskom situacijom. Puno toga možete uraditi ovog dana ako uspostavite stabilnu komunikaciju i ne podlegne te ljubomori, zavisti i posesivnosti. Možete doneti važne odluke i krenuti putem ulaganja u velike projekte. 

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.