Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 20 - 26. FEBRUAR

Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz Vodoliju i u noćnim satima se Mesec spaja sa Saturnom što može doneti izvesne psiho-fizičke tegobe, poput razdražljivosti i nesanice. Venera je na poslednjem stepenu znaka Ribe pa možete doživeti neku vrstu prekretnice u emotivnim odnosima. Na nešto stavljate tačku i započinjete novu etapu života. To je i preporuka jer ovog dana imamo mlad Mesec u znaku Ribe, koji nas poziva da zakoračimo u svet snova i ostvarivanje istih. Sve ono o čemu ste maštali sada možete krenuti u realizaciju. Ostavite prošlost iza sebe i krenite u nove avanture. Posebno će osobe u znaku ili podznaku Ribe osetiti ovaj mlad Mesec. U jutarnjim časovima imamo nekoliko promena, Mesec ulazi iz Vodolije u znak Riba, Mesec i Sunce se spajaju u mladi Mesec i Venera prelazi u znak Ovna. Naredne dve nedelje, a posebno ovu sedmicu iskoristite za nove početke i projekte. Jedino vas preterana emotivnost može remetiti, kao i intenzivni snovi i nedostatak fokusa. 

U utorak pripazite na komunikaciju i dogovore jer lako dolazi do nesporazuma. To će voditi u eksplozivne reakcije i sukobe. Možete biti skloni povredama. Posebno ako se uspavate i krenete užurbano dan možete se nehotice udariti o nameštaj u kući, i praviti greške. Bolje usporite i zakasnite nego da srljate. Merkur u kvadratu sa Uranom dodatno pravi izazove sa tehnikom, internetom, uređajima, administracijom i saobraćajem. Ne kupujte nove aparate, telefone i automobile. Vaši planovi i dogovori se lako mogu poremetiti ovog dana pa budite fleksibilni da pomerite ili otkažefe neke svoje obaveze. U večernjim časovima pokušajte da se opustite i prepustite odmoru i kreativnom delu sebe, ili gledajte dobar film ili seriju. Ne zakazujte važne dogovore ovog dana. Promene u planu putovanja. Zastoji i neočekivane situacije i informacije. 

Sreda je veoma povoljan dan za koji savetujem da počnete sa novitetima, idejama i projektima za koje vam treba hrabrost, volja i motivacija. Probudite se ranije ovog dana jer ga je važno pametno iskoristiti i pokrenuti puno toga. Imate osećaj zadovoljstva, znate tačno šta želite i idete ka cilju brz straha. Um i energija su sinhronizovani, i iako možete delovati borbenije u svojim stavovima i nastupu slobodno iskažite svoje mišljenje i usudite se da ostvarujete svoje planove. Budite fizički aktivni ovog dana, posebno aktivirajte mišiće nogu, bilo kroz hodanje, trčanje ili vožnju bicikla. Možete očekivati veoma povoljne vesti, susrete, ekspanziju svojih planova. Kao da nailazite samo na ljude i situacije koje vas podržavaju. Možete imati osećaj da sve ide podmazano. Jedino što može pokvariti dan i raspoloženje jeste preterani kriticizam, prema sebi ili prema drugima, kao i nedostatak takta u komunikaciji. 

Četvrtak je dan veoma sličan sredi pa ga iskoristite za iste teme. Za sve ono gde vam treba hrabrosti i inicijative rezervišite ovaj dan. Možete imati veoma kvalitetne razgovore u kojima ćete jasno i direktno zastupati svoje stavove. I ovog dana budite aktivni, jer u suprotnom višak energije dovodi do svađa i konflikata. Očekujte povoljne vesti i informacije. Planirajte kratak put, koji može i potpuno neočekivano doći. Upišite neki kurs, krenite sa nekim vidom fizičke aktivnosti. 

Petak ujutro može biti stres taj i turbulentan zbog izvesnih zastoja i poteškoća, kao i nekih osećaja straha i zabrinutosti, ali kako dan bude odmicao videćete da sve ide kako treba. Kako Mesec uđe u znak Bika atmosfera će postati pasivnija, a vi ćete samo traziti razlog i povod za odmor i uživanje. Aktivira se hedonizam pa ovaj dan isplanirajte za različite vrste uživanja. Radite ono što vam prija. Osećate kao da je sve kako treba i da nema razloga za brigu. Osećate sklad unutar sebe. Ovog dana vam izuzetno znači aktivacija čula, pa pažljivo birajte muziku koju slušate, šta jedete te kreirajte za sebe ono u čemu najviše uživate. Isplanirajte masažu. Ukoliko se odlučite za šoping ovog dana možete uzeti dobre komade. Povoljan je dan za planiranje ulaganja i štednju, ali i za kupovinu kvalitetnih stvari. 

Subota donosi sukob između starog i novog. Želeli biste da sve ostane kako jeste i da ništa ne menjate, ali vas okolnosti primoravaju da nešto radikalno napravite u svom životu. Možda i osećate da je to ispravno za vas ali se ujedno i plašite šta vam donosi sutrašnji dan. Idealno je ovog dana promeniti način ishrane. Razmišljate o novcu i možete biti zabrinuti posebno ako budete imali neplanirane troškove. 

Nedelju završavamo u opuštenoj atmosferi. Tokom celog vikenda možete se samo izležavati i uživati u obilnoj hrani i poslasticama. Isplanirajte odlazak u restoran ili napravite ručak kod kuće. Ukoliko vam finansijska nije stabilna možete biti zabrinuti za novac i troškove koje imate. Najidealnije je ovog dana pripaziti na ishranu i trošenje novca. Posebno u prvom delu dana. Neki od vas možda neće uraditi gotovo ništa jer će biti u pasivnom modu. Tek u popodnevnim časovima može se probuditi želja za dinamikom i kretanjem. 
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 13 - 19. FEBRUAR

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Škorpije što će doneti aktivaciju tema u vezi finansija, podele imovine, razdvajanja od nekoga ili nečega za šta ste snažno vezani navikama. Ovog dana lako dolazi do konflikta jer neko ima potrebu da nametne krivicu drugoj osobi. U prepodnevnim časovima još možete biti dobro raspoloženi, lagani, ali u popodnevnim i večernjim časovima dolazi do nesklada između srca i razuma. Kao da ne znate na koju stranu da prevagnete, kojim putem da krenete. Distancirajte se od nepovoljnih vesti, negativnih ljudi i situacija, jer se lako možete opteretiti brigom, a i tuga može biti prisutna. Nešto vas muči i opterećuje. Najbolje je da krenete putem promena, jer će vreme pokazati da će se isplatiti vaš trud i odricanje. 

U utorak budite precizni i tačni. Ne obećavajte previše jer vas lako mogu poneti megalomanski stavovi i ideje. Optimizam se vraća u vaš život i želite ekspanziju svojih ideja i planova. Možete imati veoma dobre i korisne razgovore i informacije koje stižu do vas ovog dana. Pravite planove za budućnost i osećate da vam ništa ne stoji na putu. Ipak, poželjno je da angažujete neku veoma praktičnu osobu koja se posebno dobro snalazi sa papirologijom koja vam može pomoći da sprovedete svoje zamisli u delo. Ukoliko se bavite podučavanjem ili trgovinom ovaj dan iskoristite za razvoj i plasiranje na stvarno tržište. Dobar je dan za apliciranje za dobijanje nekog zvanicnog dokumenta ili odgovora. 

U sredu nas očekuje najlepši aspekt na nebu, a to je konjukcija Venere i Neptuna u znaku Ribe. On donosi romantiku, zaljubljivanje, posebno je pogodan za sve tajne, platonske ljubavne odnose kao i veze na daljinu. Moguća su čuda i darovi sa neba, iznenadni pokloni i udvaranja. Iskoristite ovaj dan za ljubavne susrete, inspiraciju i kreativnost. Sve nezadovoljstvo koje imate iz prethodnog perioda ovog dana može isplivati na površinu. Može doći do razočarenja i iluzije zbog tajni koje saznajete. Ukoliko ste idealizovali neku osobu sada maske padaju i vidite nečije pravo lice. Sve informacije proveravajte ali i ako se baš ovog dana pojavi neka osoba, ponuda budite oprezni i ne nasedajte da prvu. Ostanite vedri i u šaljivom raspoloženju. Pogledajte neki romantični film, slikajte, plešite, posetite wellness centar i opustite se. 

U četvrtak ćete imati mnogo jasniju i konkretniju sliku i viziju vaših planova. Ovog dana je važno biti hrabar i preduzeti i odgovornost i potrebne korake za kreiranje sopstvene budućnosti. Sunce se grli sa Saturnom i imaćete priliku da date ozbiljan odgovor na dešavanja oko vas. Prihvatite posledice svojih odluka i sprovedite ih u delo. To će traziti od vas odricanje od nečega ili nekoga ali će vremenom dati velike nagrade i uspeh. Ovo je prilika da izgradite svoje bolje sutra, ali će zahtevati odgovornost i ozbiljan i konkretan pristup kroz promene koje su neizbežne. Moguće su promene u statusu i izvesnim čelnim pozicijama. 

U petak budite disciplinovani, ozbiljni i predani. Mnogo vam je lakše da se latite zahtevnih zadataka i projekata jer imate potreban fokus i disciplinu. Potrebna vam je izolacija i distanca. Možete imati osecaj usamljenosti, ili pak da vam treba više samoće da na miru razresite neke svoje dileme. Ukoliko vas neko bude odvlačio od vaših planova možete postati besni, arogantni i surovi. Ovaj dan je dobar za promene posebno unutar dugoročnih ciljeva i planova. Ukoliko želite neku vaznu promenu ili odluku da sprovedete onda je ovo idealan dan za početak tog puta. 

U subotu je Sunce na poslednjem stepenu Vodolije što može doneti sukob i razmirice sa osobom koja je neki autoritet, kao što su otac, muž, ili nadređeni. Ovog dana možete imati mnoštvo značajnih poziva, poruka, razgovora, planova, kraća putovanja ili planiranje istih. Merkur u lepom aspektu sa Jupiterom donosi želju za znanjem, usavršavanjem, pa upišite neki kurs jezika ili seminar. Velike promene su na pomolu i slobodno se otisnute u nove avanture i poduhvate jer imate podršku zvezda. Prihvatite poziv prijatelja. Okupite svoje prijatelje ili organizujte neki izlazak. Idealno je za trgovinu, plasiranje knjige, bloga, sajta, kupovinu nekog uređaja, telefona, ili automobila. Budite što više u miru, ne forsirajte ništa jer će se prilike za ekspanziju same pojaviti na vaša vrata. Vaše je samo da ih prepoznate i iskoristite. 

Nedelju završavamo Suncem koje je ušlo u znak Ribe pa svim Ribama čestitam rođendan. To će doneti promenu svesnog pravca u našim životima. Većina će želeti više za sebe, više inspiracije i ostvarenje svoji snova. Ipak, ovaj dan donosi dosta izazova i konflikte jer se budi ego i potreba za oslobođenjem od svih restriktivnih situacija. Nailazite na otpor prema vašim idejama i planovima od strane neke važne osobe. Ali setite se da vi trebate da živite svoj život i da ni jedna osoba ne treba da vam govori šta je za vas najbolje. Bicete u borbenom raspoloženju i nećete se povući pred izazovima. Ovog dana imamo i fin aspekt između Venere i Plutona koji govori o dešavanjima na emotivnom polju. Neki od vas će se još više zbližiti sa partnerom a neki će doživeti posesivnost, ljubomoru, ucene i manipulaciju od strane partnera. Ovo je dan za preporod i transformaciju unutar važnih emotivnih odnosa. Nekome će se ovo odraziti na finansije i imovinu, pa ukoliko su otvorena takva pitanja najbolje je ovaj dan iskoristiti za vid štednje, podele imovine ili investicije. 
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 6 - 12. FEBRUAR

Ponedeljak započinjemo tranzitnim Mesecom u Lavu, još uvek u fazi i pod uticajem punog Meseca koji će napraviti opoziciju sa Saturnom. Ovaj aspekt može doneti tugu, osećaj usamljenosti i izolacije, kao i izvesne prepreke i suočavanje sa zastojima i odlaganjima vaših planova. Imaćete potrebu za zabavom i radosnim događajima ali će vas obaveze lupkati po glavi opominjući vas da je vreme novac, i da se više trudite i radite a ne da se zabavljate. U večernjim časovima Merkur je u finom aspektu sa Neptunom pa odvojite vreme za kreativnost i oslonite se na intuiciju. Psiha je osetljivija nego što mislite, a reči treba da vam posluže za motivaciju i razvoj iskrenosti i poverenja. Možete očekivati vesti iz daleka. Obratite pažnju na snove i znakove pored puta. Sve informacije proveravajte. 

Od utorka Mesec je u znaku Device što će vas više motivisati da se okrenete zdravlju, zdravijem načinu života i obavezama. Budite precizni sa vremenom jer je ovo jedan od najeksplozivnijih dana u nedelji. Naglašena je potreba za perfekcionizmom, stoga će kritika biti glavna taktika. Nerviraće vas sitnice i sporost. Mesec je u kvadratu sa Marsom što dovodi do konflikata, najviše zbog malih stvari, koje će biti okidač, a posebno kod onih kod kojih se nagomilala tenzija i stres iz prethodnog perioda. Komunikacija i saobraćaj su situacije u kojima trebate biti posebno pažljivi i oprezni. 

U sredu imamo aspekt između Venere i Urana što donosi potrebu za svežinom i novim avanturama u polju ljubavi. U emotivnim odnosima dolazi do promene i potrebe za slobodnijim izražavanjem sebe kao i oslobađanjem od restriktivnih odnosa. Možete se zaljubiti sasvim lako i neočekivano, u osobu koja vas može iznenaditi, jer vam je pre svega prijatelj. Prihvatite pozive za druženja kao i upoznavanje i sastanke. Ovaj aspekt najviše će osetititi Bikovi i Vage u znaku i podznaku. Današnji dan planirajte precizno i budite brzi i vešti u polju komunikacije. Imate potrebu da rizikujete ili da igrate igre na sreću, kako sa novcem tako i u polju ljubavi. Budite otvoreni za drugačije doživljaje, spontanost i originalnost jer će vam se tako otvoriti nove mogućnosti. Prilike zs druženje i uživanje kao da se pojavljuju onda kada imate najviše posla pa vas to čini frustriranim. 

Četvrtak ujutro vam donosi značajne informacije i vesti, pa budite budni da čujete ili pročitate između redova kao i da saslušate šta drugi imaju da vam prenesu. Ovaj dan je idealan za odluke, posebno o značajnim promenama i prekretnice. Najviše se oslonite na intuiciju i pronađite inspiraciju zs svoje ideje i planove. Pokušajte da inspirišete druge ljude. Mesec ulazi u znak Vage što će u naredna dva i po dana doneti temu partnerstva, harmonije i balansa u poslovnim i emotivnim odnosima. 

U petak imamo Merkur u konjukciji sa Plutonom što će neke osobe podstaći da stave tačku na neke svoje projekte i planove, ili da potpuno promene pravac kretanja. Obe planete se nalaze na poslednjim stepenovima što definitivno donosi kraj nekim projektima ili odnosima. Najviše će ovaj aspekt osetiti Bliznaci i Device u znaku i podznaku, kao i Jarčevi. Budite brzi, aktivni i dinamični jer ćete tako postići dosta toga tokom dana. Pokrenuće se pitanja vaših emotivnih odnosa i zajednickih ciljeva. Iako možete imati najbolju nameru ovog dana se suzdržite od nametanja svojih uverenja i stavova. 

Od subote Merkur ulazi u znak Vodolije na par nedelja što će doneti pojavu slobodnijih ideja, kreativnih planova, originalnosti i izuma. Budite brzi i otvoreni za potpuno nova rešenja starih situacija. Ovog dana se posvetite odmoru jer ćete na takav način biti najproduktivniji. Ako idete na put ovog dana može doći do zastoja i prepreka na putu jer Merkur prelazi iz znaka u znak sredinom dana, imamo i dva izazovna aspekta koji donose greške i kvarove kako u saobraćaju tako i u izvesnim situacijama kroz komunikaciju. U večernjim časovima javlja se napetost i tenzija u razgovorima bilo kroz naporne ljude koji previše pričaju ili teške teme. Javlja se strah i otpor prema promenama. 

Nedelju završavamo jednim aspektom opozicije između Meseca i Urana što će doneti stres i nemir unutar doma, porodice, svakodnevne rutine. Nemojte se slepo držati zacrtanih planova jer lako može doći do preokreta. Pokušajte da svedete tenziju na minimum, sa što manje aktivnosti i pričanja. Kroz izvesnu osobu možete doživeti manipulaciju, jer pruža otpor promenama što će vas motivisati da donesete neke odluke. Čak i ako ne budete bili spremni za promene, one će se nametnuti kroz događaje koji će se dešavati ovog dana.
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 30. JANUAR - 5. FEBRUAR

Ponedeljak započinjemo dinamično. Mesec već u prepodnevnim satima ulazi u znak Blizanaca, što će doneti pregršt komunikacije, a pored toga imaćemo dva sjajna planetarna uticaja. Ovo je idealan dan da donesete neke odluke, napravite prekretnicu kao i da se aktivirate u poljima gde vam treba dosta hrabrosti, volje i inicijative. Sunce u aspektu donosi snažnu mušku energiju. Kako su obe planete u vazdušnim znacima ovo je najbolje iskoristiti za pregovore, plasiranje svojih ideja, razmenu informacija i donošenje odluka. To podržava i Merkur u dobrom aspektu sa Uranom, pa možete biti veoma iznenađeni snagom svojih misli i brzine kojom možete doneti odluke. Očekujte neočekivano. Posebno iznenadne susrete, pozive i nalet ideja. Neka vam pri ruci bude olovka i papir jer možete imati značajne uvide, vesti i ideje. Pozivi za kraća putovanja, prenos znanja i informacija, puno kontakata kao i planiranje putovanja ili edukacije veoma su povoljni ovog dana. Ovog dana se ne oslanjajte sa osećanja, jer previše emocija dovodi do sukoba. Držite se svog rasporeda aktivnosti. 

U utorak lako možete upadati u različite vrste konflikata pa budite obazrivi u komunikaciji. Misli su brze a reči oštre kao žilet, te lako možete povrediti neku osobu, sasvim nenamerno čak iz šale. Provokacije su moguće, sa obe strane. Ovog dana je potrebno prihvatiti okolnosti i od neprijatelja napraviti prijatelja. Okrenite sve na šalu i ne pecajte se na nečije neslane šale. Ovaj dan odvojite za planiranje i pokretanje svojih ideja, knjige, bloga, projekta ili važnih razgovora. 

U sredu budite lagani u komunikaciji. Više se okrenite zabavi, igri sa decom ili kretivnom radu. Pokušajte da precizno isplanirate vreme, jer su moguća kašnjenja kao i nesuglasice zbog nerazumevanja u komunikaciji. Lako se može dogoditi da vas neko pogrešno razume čak i kada imate najbolju nameru da objasnite sebe i svoje postupke. Dobar je dan za dugoročne ciljeve i odluke, posebno u sredini dana. Možete imati susret sa starim prijateljem. 

Od četvrtka postajete mnogo više emotivni jer je Mesec u znaku Raka. To će pokrenuti teme doma, porodice, nekretnine, privatnog biznisa, dece i selidbe. Ovog dana posebno slušajte intuiciju i vodite se osećajem iz stomaka jer će vam on nepogrešivo dati odgovor kojim putem krenuti. Budite ispravni, pratite osecaj lakoće i zadovoljstva i usmerite se u tom pravcu. Ovaj dan donosi bliskost i planiranje zajedničkog života, kao i ekspanziju u polju privatnog posla. Budite pozitivni ovog dana, održavajte stanje zahvalnosti, poverenja i bliskosti, kako prema sebi tako i prema drugima. 

Petak rezervišite dan za odmor, uživanje, posebno sa bliskim osobama, partnerom ili porodicom. Organizujte druženje u svom domu, pripremite domaću hranu i ugostite prijatelje. Neki mogu osećati prazninu, povređenost, setu i tugu, pa se povući u svoja četiri zida. Možete osećati nedostajanje neke bliske osobe. Idealno je provesti dan pored vode ili u wellnessu. Pijte puno vode i pripazite na ishranu. Stomak je osetljiv i lako može doći do nadutosti. 

Vikend pred nama je izazovan. U subotu nas dočekuje Sunce u nepovoljnom aspektu sa Uranom što aktivira borbu za slobodom i oslobođenjem, posebno protiv lažnih autoriteta ili nametanja volje od strane drugih. Sve ograničavajuće okolnosti i odnosi biće na dnevnom redu. Ego je veoma izražen i nećete trpeti pritisak. Tokom dana javljaju se strahovi od napuštanja i nemaštine. Veoma velike suprotnosti biće potrebno spojiti koje će se pojaviti kroz izvesnu osobu ili događaj. U večernjim časovima možete malo osetiti rasterećenje ali ne računajte na povoljan aspekt da će biti dovoljan da se prevaziđu izazovi. Ovo je dan pred pun Mesec koji posebno donosi razdražljivost. 

U nedelju nas dočekuje pun Mesec u znaku Lava što će aktivirati teme slobode i naglasenih ličnih potreba. Ovo se može doživeti na ličnom planu ali i kroz kolektivna dešavanja u vidu štrajkova, pobuna i preokreta. Neko će se snažno držati svojih principa i ukoliko osoba nije svesna da može da sagleda obe strane doći će do kulminacije u odnosima, posebno emotivnim ili bračnim vezama. Ovog dana imaćemo i kvadrat između Venere i Marsa što donosi jake strasti ali i nemogućnost da se one ostvare zbog izvesnih problema i prepreka između svoje ljudi. Za neke ovaj aspekt donosi ozbiljne transformacije koje su nužne ali i naizgled bezizlazne situacije koje vam ne donose rešenje. To će dodatno stvoriti veliku tenziju, stres i akumuliran bes, kao i svađe. Potrebno je napraviti promene ali one su moguće jedino ako shvatite da se nečega morate odreći da bi dobili nešto bolje. Ne reagujte impulsivno već sagledajte situaciju dugoročno. 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 23 - 29. JANUAR

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Vodolije, još uvek pod uticajem mladog Meseca i možemo tumačiti ovaj dan kao momenat za nove početke. Tokom vikenda ste imali neke spoznaje i prekretnice te je ponedeljak prvi dan da preduzmete neke ozbiljnije korake u stvaranju svoje budućnosti. Ovome doprinosi prvi aspekt koji će Mesec imati, a to je konjukcija sa Saturnom. To će vam doneti ozbiljnost, teskobu, nervnu napetost, brige ali je važnije biti odgovoran ovog dana nego kriviti druge za svoju sudbinu. Naglašena je energija krivice pa se setite da to ne radite. Posebno je važno zauzeti se za svoje finansije i emotivne odnose. Budite otvoreni za nove susrete, neobične okolnosti i redefinisanje postojećih odnosa. Postavite prioritete u vezi svoje novčane situacije i pokrenite vid štednje.

Mesec u večernjim časovima prelazi u znak Ribe što će u utorak ujutro doneti teže razbuđivanje, živopisne snove i odsustvo fokusa i koncentracije. Već rano ujutro možete biti svadljivi i upadati u razne konflikte. Reagovaćete instiktivno ali i čvrsto uvereni u ispravnost svojih stavova dok će vam problem i izazov donositi administracija i činjenice. Proverite sve informacije više puta, iako će Mesec graditi dobre aspekte prema Merkuru i Uranu što može doneti sasvim neočekivane vesti i razvoj događaja. Zapisujte svoje ideje i uvide ovog dana jer je kreativnost i autentičnost izuzetno naglašena pa možete imati veliku produktivnost. Prilike za kraća putovanja, učenje i druženje koje može boti korisno po vas. Jako je važno da budete dobro organizovani ovog dana i precizni sa vremenom. Bolje se povucite od velike gužve i puno komunikacije i prepustite se kreativnom delu sebe za razvoj svojih projekata. 

U sredu je Mesec u konjukciji sa Neptunom što će doneti važne snove, pa ih zapišite, ali i kontakt sa sinhronicitetima, pa pratite znakove pored puta. Ovo je aspekt velike duhovnosti i duboke vere pa su takvi rituali sada os najvećeg značaja. Posetite sveto mesto, praktikujte molitvu, zahvalnost, veru, meditaciju, jogu, pišite dnevnik, vizualizujte najbolju verziju svoje budućnosti. I tokom ovog dana ste prilično dezorjentisani i fali vam koncentracije, pa se oslonite na intuiciju. Ovog dana na nebu je jedan od najlepših aspekata, a to je Sunce u sekstilu sa Jupiterom pa se potrudite da budete opušteni, vedri i pozitivni. Aspekt donosi povlašćene okolnosti, počasti, unapređenje ili prilike za ekspanziju i rast. Najviše će osetiti svi oni hrabri, preduzimljivi ljudi koji pokreću nešto potpuno novo. Povoljno je za usavršavanje, rad sa strancima ili plasiranje svoje ideje, proizvoda i slično na strano tržište. 

U četvrtak je Mesec u znaku Ovna pa postajete nestrpljivi i brzopleti. Lep aspekt konjukcije između Meseca i Jupitera u jutarnjim časovima može doneti brzinu i nove ideje, kao i pokretanje novih projekata. Budite fizički aktivni ovog jutra, ispucajte višak energije na fizičke aktivnosti. Ukoliko ste pasivni lako može doći do napetosti, zapaljive energije i verbalnih sukoba. Posebno u popodnevnim časovima postajete nestrpljivi u komunikaciji i nedostaje vam takta. Ovog dana treba biti hrabar i iskren jer krilatica “Sreća prati hrabre” upravo važi ovog dana. Osećate unutrašnji balans između srca i razuma i spremnost za novo poglavlje života. Ovog dana je Venera na poslednjem stepenu Vodolije pa možete očekivati promene u emotivnim odnosima kao i eventualne prekide. 

Od petka Venera ulazi u znak Ribe na par nedelja, to je znak njene egzaltacije i ona tokom ovog perioda najviše očekuje da se ostvare njeni snovi. Neko će imati ostvarenje i ispunjenje, dok će neko imati razočarenje i iluzije. Ovo je period promene u svim emotivnim odnosima. Ovog dana je Mesec i dalje u Ovnu i nosi energiju konflikta, zbog dosta besa i nagomilane pasivne agresije. Javlja se strah od nemaštine, strah od ostavljanja i gubitka. Vikend će biti obeležen hedonističkim Mesecom u znaku Bika. 

Subotu rezervišite za neke lepe događaje, okupite ljude oko domaće spremljene hrane ili posetite neki dobar restoran. Važno je ovog dana da sva čula uživaju. Idealno je kupovinu i šoping, posebno investirajte u kvalitetan novčanik ili torbu, kao i u umetničke predmete i pokretnu imovinu, sve ono što pruža udobnost i komfor. Lep je dan za ljubavne susrete, Spa centar, masaže, kuvanje i uživanje. Moguće je da nećete želeti nigde da idete već da se samo izležavate. U popodnevnim časovima pripazite na stomak. Jaka hrana i velika količina hrane izaziva nadutost. Nesklad između onoga što želite i onoga što mislite. Budite u tišini. 

Nedelju završavamo u sličnoj atmosferi. Najviše će vam prijati da budete pasivni i u svojoj zoni komfora. Koliko god ne volite promene neko ili nešto će vas uznemiriti jer je Mesec u konjukciji sa Uranom, što donosi potpuno nepredvidive okolnosti i ljude koji će vas isprovocirati. Najviše možete očekivati provokaciju od strane nekog važnog muškarca koji predstavlja autoritet za vas. Ostanite što više pribrani i smireno reagujte na novonastale okolnosti. Moraćete se prilagoditi jer nećete moći izbeći sve. Idealno bi bilo da sami napravite sebi izazov i napravite promene u svom okruženju. Promenite uobičajene rutine i navike ovog dana. Ukoliko uvek nedeljom imate porodični ručak sada napravite iznimku i izađite sa prijateljima. 
 

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.