Astrološki tekstovi


ŠTA NAS OČEKUJE NA ZVEZDANOM NEBU U DECEMBRU

ASTRO PROGNOZA ZA DECEMBAR

 

Decembar započinjemo veoma strastveno i turbulentno. Prvi dani decembra su aktuelni za ljubavna dešavanja.

Prvog decembra imaćemo izazovan aspekt između Venere i Marsa što će doneti turbulencije, jake strasti i konflikte u emotivnim vezama. Venera je predstavnik ženske populacije a Mars simbolizuje muškarce i mušku energiju. Ovaj aspekt ukazuje da je došlo do nesklada, možda i samo privremeno, između dve osobe. Koliko neko daje, a koliko dobija za uzvrat biće tema ovih sukoba. Lako može doći do nesporazuma u komunikaciji za neke situacije koje su se dogodile u prošlosti, i sada su ponovo došle na dnevni red. Ono što ste mislili da ste prevazišli i ostavili u prošlosti sada se ponovo pojavljuje kao problem koji treba rešiti.

Drugog decembra imaćemo lep aspekt između Venere i Saturna koji donosi ispit zrelosti za vašu vezu ili brak. Ukoliko imate stabilan emotivni odnos, onda će se trenutne razmirice završiti tako što ćete se više posvetiti partneru i zajedničkim ciljevima, vrednostima i potrebama. U odnosu obe strane moraju biti posvećene da bi se veza nastavila. Ukoliko već duže vreme trpite nezadovoljstvo, onda vas ovaj aspekt može otrezniti i navesti da se zauzmete za kvalitet svog života. Takođe, isti aspekt je povoljan za uzimanje ili vraćanje kredita, početak štednje, dijete ili nekih poslovnih projekata i ortakluka koji su dugoročniji. Istog dana imamo i jedan manje povoljan aspekt između Merkura i Neptuna, pa je potreban poseban oprez u komunikaciji, saobraćaju i sa papirologijom. Može doći do nesporazuma, netačnih informacija, grešaka, gubljenje dokumenata, usled rasute pažnje.

Četvrtog decembra imamo dva planetarna uticaja. Prvi je Neptun, koji nakon višemesečne retrogradnosti najzad kreće direktno. Ukoliko ste stagnirali u nekojoblasti, bili zbunjeni oko pravca kojim trebate ići, imali neodlučnost, sada će se situacije pomerati u željenom pravcu i svakako će vam doneti razjašnjenje. Ovo če najviše osetiti osobe koje su Ribe u znaku ili podznaku. Drugi planetarni uticaj je Venera u kvadratu sa Neptunom koji lako donosi razočarenja, iluzije, prevare i spletke. Ukoliko ste bili zaljubljeni i idealizovali voljenu osobu ovaj će vam aspekt doneti sumnju i nepoverenje. Čuvajte novac i vredne stvari ovog dana jer se može dogoditi krađa ili gubitak vrednosti.

Šestog decembra ćemo imati prelazak Merkura u znak Jarca, što će najviše osetiti Blizanci i Device u znaku ili podznaku. Ovaj tranzit će vam doneti ozbiljnost, zrelost, potrebu da preuzmete odgovornost i donesete neke važne odluke. Okupiraće vas brige, posebno one koje imaju veze sa prošlim aktivnostima. Iskoristie ovaj tranzit da se bavite zahtevnim umnim poslovima koji zahtevaju fokus i posvećenost. Imaćete mentalni pritisak i opterećenje. Istog dana će Merkur biti u kvadratu sa Jupiterom pa će svaka vrsta preterivanja i megalomanskih planova od tog dana da se pretvori u otežavajuću okolnost. Ukoliko ste puno toga natovarili na sebe u prethodnom periodu, od 6.12 ćete morati da se bavite prioritetima.

Osmog decembra imaćemo pun Mesec u znaku Blizanaca koji će biti veoma dinamičan ali donosi i neku vrstu agresije i povrede. To će proizilaziti iz komunikacije sa izvesnom osobom iz vašeg okruženja, pa se pobrinite da budete što smireniji ovog dana, da poštujete vreme, budete precizni sa planiranjem i pažljivi u komunikaciji sa drugima, da biste izbegli verbalne okršaje. Naglasak je na netačnim, neproverenim ili poluistinitim informacijama, koje ukoliko dođu do vas biće povod za svađu.možete biti zbunjeni, ali i da prećutkivanjem dovodite u konfuziju neku drugu osobu. Sunce je u opoziciji sa Marsom što je aspekt koji donosi nadmetanje ličnosti i borbu za autoritetom, moći i pozicijom.

Sledećeg dana na nebu će biti kvadrat između Venere i Jupitera što je aspekt prevelikih očekivanja ali i neispunjenih obećanja. Naglašene su afere i tajni odnosi, kao i otkrivanje istih, pa budite pažljivi ukoliko ste u nečemu što nije jasno definisano. Uzdržite se preterivanja u bilo čemu, posebno u hrani, piću ili trošenju novca. Kasnije možete zažaliti ili shvatiti da i nije bila baš korisna investicija. Neki emotivni odnosi proživljavaju krizu ovog dana, dok se neki mogu i okončati zbog nedostatka zajedničkih ciljeva i planova.

Od desetog decembra Venera ulazi u znak Jarca i tu će biti svakako do kraja godine. Ovo označava da ulazite u fazu trezvenijeg razmišljanja u polju odnosa. Više će vam biti bitno da vam neko na konkretan i demonstrativan način pokaže svoju naklonost i ljubav, nego da samo obećava i priča prazne priče. Neko može izabrati da radije bude sam nego sa osobom sa kojom je još više usamljen iako je pored vas fizički.

Dvadesetog decembra Jupiter konačno ulazi u znak Ovna što može doneti novine na polju zakona, obrazovanja, putovanja, viznog režima, nekih novih propisa, novih dostignuća i izuma. Iskoristite ovaj tranzit da započnete neke nove projekte u svom životu. Ovu promenu mogu posebno osetiti Strelčevi i Ribe u znaku i podznaku.

Dva dana kasnije Venera će imati lep aspekt prema Uranu što donosi sjajne prilike potpuno neočekivano. Može se dogoditi lepo poznanstvo koje brzo može prerasti u vezu, ljubav sa osobom koja vam je prijatelj ili upoznajete nekoga preko svojih kontakata ili na nekom druženju. Budite otvoreni za neke novine i promene u svom životu, pa čak i ako ne potraju dugo biće vam lepo osveženje.

Dvadeset trećeg decembra imaćemo mlad Mesec u znaku Jarca pa je to idearon vreme za početak nekih novih planova i ideja, posebno onih koji zahtevaju disciplinu, fokus i trajanje. Započnite neke dugoročne planove koji će zavisiti isključivo od vas, vaše upornosti, truda i doslednosti., a ne od sreće i srećnih okolnosti.

Dvadeset osmog nas ponovo očekuje aspekt između Venere i Neptuna što doprinosi čaroliji, zaljubljivanju, pa kako su praznici odmah tu iza ugla, iskoristite ovaj tranzit za putovanja, romantične susrete, razvoj kreativnosti i umetničkih potencijala. Ljubav se dešava na tajnim i skrivenim mestima, a nekome je ljubav daleko, na drugom kraju sveta.

Tri dana pred Novu Godinu planeta Merkur kreće retrogradno što će vam doneti susrete sa osobama iz prošlosti, sa onima koje dugo niste videli. Ne planirajte kupovinu automobila, telefona i tehnike ovih dana, pa čak i par dana prije. Mogući su kvarovi i greške na uređajima. Ne donosite važne odluke pred Novu Godinu. Sačekajte drugu polovinu januara. Merkur će biti u konjukciji sa Venerom pa svakako očekujte pisma, poruke i susrete sa osobama koje volite. Sam doček Nove Godine proći će sa Mesecom u znaku Bika što aktivira polje uživanja, dobre i kvalitetne hrane, pa birajte okruženje i osobe sa kojima ćete se dobro provesti. Venera ide u zagrljaj Plutona što svakako doček i prvi januar može obeležiti značajnim prekretnicama u polju ljubavnih dešavanja, ali i aspekta novca i materijalnog prosperiteta.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 28. NOVEMBAR - 4. DECEMBAR

 

U nedelji pred nama očekuje dosta planetarnih dešavanja, a najviše će biti prozvane osobe koje su znak ili podznak: Blizanci, Device, Bik, Vaga, Ovan ili Škorpija. 
Ponedeljak započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Vodolije što donosi promene na raznim poljima. Vodolija je znak koji se povezuje sa društvom, širom zajednicom, prijateljima, društvenim pokretima i štrajkovima, pa takve teme i možemo očekivati narednih sedam dana. Imamo lep aspekt između Meseca i Sunca što donosi unutrašnji mir i stabilnost da započnete neke svoje projekte ili nastavite tamo gde ste stali. Kako imamo značajan aspekt na nebu između Marsa i Saturna, očekujte ovog dana, ali i dan ranije i dan-dva kasnije, da se sve vaše akcije i trud konačno isplati i da dobijate nagradu. Zapravo, posledice vaših dela iz prošlosti sada dobijaju oblik, nagradu ili kaznu. Ukoliko ste bili vredni i disciplinovani očekujte povoljne situacije i nagrade. Ukoliko niste preuzimali odgovornost, odlagali ste i bežali od truda, možete imati neprijatnost. Ovog dana je idealno započeti neke aktivnosti koje će vam se isplatiti kroz vreme. Dobro je za početak dijete, fizičke aktivnosti i projekte u kojima je potrebno biti posvećen i disciplinovan. Uzdržavajte se od bilo kakvih spletki, neistina, kao i konzumiranja previše alkohola, kafe ili sličnog. 

Utorak predstavlja jedan potencijalno veoma izazovan dan jer je energija dana zasnovana na jakoj muškoj energiji i potrebe za dokazivanjem. Imaćete utisak da su se situacije bukvalno preko noći promenile i donele preokret. To je zbog toga što će se mnoštvo aspekata dogoditi tokom noći od ponedeljka do utorka ujutro, što će rezultirati izmenjenom situacijom. Kao da ste zaspali u ponedeljak uveče mirno, a tokom noći su se dogodile neke stvari koje su poremetile mir. Ovaj dan donosi nagle promene, šok, neizvesnost i stres, štrajokove i pobune, problem sa strujom, internetom i uređajima. Rano ujutro možete biti u svađalačkoj i borbenoj energiji pa je usmerite u fizičke vežbe a ne u svađe i konflikte. Ipak, sukobi mogu biti izvesni ovog dana i zbog aspekta opozicije između Merkura i Marsa. Ovaj aspekt će svakako doneti problem koji je i ranije postojao, i teme na koje mislite da ste stavili tačku sada se ponovo pokreću i dolaze na dnevni red. Ukoliko želite da raščistite odnose sa nekom osobom onda je ovo pravi trenutak. Imajte samo na umu da ne nasedate na provokacije i da proverite informacije koje stižu do vas jer se lako može dogoditi da vas neko navodi na pogrešan smer zbog lične koristi. 

Od srede Mesec ulazi u znak Riba što će učiniti da se u sredu ujutro teže razbudite. Ovaj Mesec snažno menja energiju među ljudima, donosi pospanost, nedostatak fokusa i jasnoće. Nisu podržane aktivnosti koje zahtevaju preciznost posebno u komunikaciji, sa papirologijom ili u dogovorima sa drugima. Ostavite to ili za početak ili kraj ove nedelje. Emocije danas lako utiču na misli, ulazite u identitet žrtve i povređenosti i samim tim reagujete neadekvatno na situacije u kojima se budete nalazili. Ovaj dan treba iskoristiti za razvoj intuicije i kreativnosti. Budite nežni prema sebi i drugima i obazrivi u komunikaciji i saobraćaju. Ipak, imamo jedan lep aspekt između Merkura i Saturna, što donosi neke dugoročne planove i saradnje, kao i ugovore. Ukoliko dobijate ponude za edukaciju, usavršavanje ili od osobe koja je na nekoj funkciji, ovaj dan može biti veoma plodan za takve početke. 

Četvrtak će biti veoma zanimljiv dan za ljubavne odnose. Ovog dana Mesec je i dalje u Ribama, što donosi potrebu za maštom i idealizacijom partnera, samim tim i razočarenja i iluzije. Kako su Venera i Mars ovog dana u opoziciji veoma lako dolazi do razdvajanja partnera, a najčešći uzroci će biti skrivanje istine i prevare. Možete saznati za neke prepiske sa trećom stranom i to će dovesti do svađe. Ipak proveravajte informacije koje dođu vas jer je moguće da nisu ni tačne. Čak i da ne postoji konkretan razlog za konflikt partneri će se udaljiti. Ukoliko se pojavljuje nova osoba u vašem životu ovog dana treba da znate da postoji velika privlačnost, ali i velike razlike među vama. Ako ne želite ništa ozbiljno ovaj aspekt vam može osvežiti svakodnevicu. Ukoliko tražite ozbiljnu vezu treba da znate da ova osoba nije singl već ima neku neraščišćenu emotivnu priču od ranije. Danas poseban oprez u komunikaciji sa ljudima koji su vam bliski i važni. Proveravajte dva puta sve informacije koje dođu do vas i ne reagujte burno. 

Ove teme će se nastaviti i tokom petka kada imamo dva planetarna uticaja. Prvi je Merkur u kvadratu sa Neptunom što govori da “gde ima vatre, ima i dima” odnosno potvrđuje priču zakulisnih radnji, laži i prevara. Neki će možda nepogrešivo ali intuitivno imati jasan osećaj da ga neka osoba laže. Neko može i saznati konkretno o čemu se radi. Ako vam je posebno stalo da izgladite odnos sa voljenom osobom onda imate podršku aspekta između Venere i Saturna koja će vam omogućiti da situaciju sagledate iz šireg ugla, odnosno na duže staze. Ukoliko je odnos između vas generalno dobar i stabilan, prolazna kriza možda i neće toliko narušiti vaš odnos, već ga može i učvrstiti. Mesec je od petka ujutro u znaku Ovna pa ste impulsivni i nestrpljivi. Samo nedostatak takta i strpljenja može poremetiti neke vaše dugoročne planove. 

U subotu imamo samo protočne aspekte koji mogu doneti dosta uspeha ali je važno biti aktivan i hrabar, te započeti neke projekte. Nikako se ne savetuje ovog dana biti pasivan jer će to izazvati netrpeljivost, reagovanje na sitnice i konflikte. Potrebno je da dozvolite drugima da budu onakvi kakvi jesu bez nametanja sopstvenih stavova. Može vam smetati što je neko vama blizak pasivan a vi se trudite i radite puno toga. Ovaj dan je dobar za upoznavanje, sastanke, fizičku aktivnost i zajedničke aktivnosti sa voljenim osobama. Dobar je za takmičenja i sportska dešavanja. 

U nedelju planeta Neptun kreće direktno nakon višemesečne retrogradnosti. Ako ste bili zbunjeni u nekoj oblasti života, imali ste osećaj da tapkate u mestu, u zavisnosti u kom polju se kreće planeta Neptun, sada će lagano doći do razvejavanja magle i konfuzije u vezi nekih situacija. Ovo posebno mogu osetiti Ribe u znaku i podznaku. Zahtevanje od drugih da preuzmu odgovornost stvaraće napete situacije i netrpeljivost. Ključ za uspeh današnjeg dana jeste pravilna i asertivna komunikacija. Venera je u kvadratu sa Neptunom tako da je i ovog dana izazovno na polju ljubavnih odnosa. Ove nedelje su najviše aktuelni tajni ljubavni odnosi i veze na daljinu koje imaju neku vrstu prepreke među partnerima. Za one koje su naizgled u stabilnim dužim vezama ova nedelja je neizvesna za održanje odnosa. Pojaviće se strah od ostavljanja i odbacivanja. Nemojte po svaku cenu zadržavati osobe koje treba da odu. I ne spuštajte svoju vrednost zbog nekoga ko nije iskren sa vama. 
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 21 - 27. NOVEMBAR

Sedmicu započinjemo Mesecom kroz znak Vage, što će aktivirati temu partnerskih odnosa.

U ponedeljak rano ujutro imamo trigon prema Marsu što donosi dosta dinamike i adrenalina, kao i aktivaciju, inicijativu i volju da se započnu projekti. Još ako su oni zajedno u ortakluku ili emotivnim partnerom, tim bolje. Ne dozvolite da vas ometaju strahovi ili opaske drugih ljudi iz vašeg okruženja. Ovog dana imamo dva veoma povoljna aspekta koja bi valjalo iskoristiti za budućnost. Prvi je trigon između Sunca i Jupitera, koji spada u jedan od najlepših aspekata u astrologiji. Donosi počasti, diplome, prosperitet i ekspanziju u nekom vašem polju. Svakako ga možete iskoristiti i u svrhe edukacije, usavršavanja, dobijanja stipendija, licenci, vize ili pasoša, kao i bilo kojeg zvaničnog dokumenta. Podržava zakon i sud. Kako je Sunce na poslednjem stepenu, moguće su promene pozicije nekih ljudi od autoriteta. Drugi aspekt je konjukcija Merkura i Venere, pa očekujte lepe i pozitivne vesti, pozive na događaje i putovanja, susrete sa osobama koje mogu biti veoma dobre za vas. Idealno je za kurseve, putovanja, investicije u inostranstvo ili znanje. Na emotivnom planu očekujte ljubavna pisma. Posebno u večernjim časovima. Uticaj aspekta se prenosi i na sledeći dan. 

U utorak Sunce prelazi u znak Strelca što će doneti više volje, optimizma i entuzijazma. U narednih mesec dana više ćete biti orjentisani ka ekspanziji, budućnosti, viziji i svojim planovima. Dobijate snagu i motivaciju da ostvarite svoje snove. Stranci i inostranstvo se otvaraju prema vama. Došlo je vreme da proširite vidike i svoje planove. Moguće su promene u zakonu u i obrazovanju. Ipak, ovog dana je Mesec u znaku Škorpije što donosi sumnjičavost i posesivnost, kao i brigu oko zajedničke imovine, novca i ekonomske stabilnosti. Može se pojaviti napeta situacija u toku dana u kojoj bi trebali da ljutnju pretvorite u stabilnost i od neprijatelja pretvorite u prijatelja. U večernjim časovima izazovan aspekt prema Uranu donosi nestabilnost i potpuno neocekivane obrte sutuacija. 

U sredu nas očekuje mnoštvo aspekata od ranog jutra. Ovo je dan uoči mladog Meseca što čini ljude veoma osetljivima, posebno psihu, pa je potrebna veća pažnja i stabilnost. Budite precizni u svojim planovima i sa vremenom da biste izbegli neprijatnosti. Uzdržite se od kritikovanja ovog dana. Ovog dana očekujte promene koje će biti aktuelne na kolektivnom planu, a koje će svakako uticati na pojedinca. Ove promene vas mogu uplašiti ali ćete vremenom videti da su ipak bile dobre. Najvažnije ovog dana jeste ostati miran, izbaciti sav višak iz svog prostora, kao i osloboditi se nezdravih navika. Ovaj dan će vas podrzati da u tome uspete i istrajete. Idealno je da se usavršavate, širite svoj posao na inostrano tržište, meditirajte, idite na neko sveto mesto. U večernjim časovima Mesec prelazi u znak Strelca, a dva minuta pre ponoći dogodiće se mlad Mesec na prvom stepenu znaka Strelac. 

Od četvrtka možete računati na novu energiju koju ćete investirati u proširenje posla, projekata, svojih vizija i velikih planova, posebno onih koji imaju veze sa strancima, inostranstvom, obrazovanjem, ministarstvom, zakonom. Kako će i planeta Jupiter krenuti direktno upravo u vreme mladog Meseca, dobićete pozitivne vesti u vezi svih onih projekata koji su imali zastoj neko vreme. Možda ste čekali na neki papir, administrativne ili zakonske okvire, i sada će se te teme ponovo pokrenuti i doneti povoljan ishod. Ovaj uticaj najviše mogu osetiti Strelčevi i Ribe u znaku ili podznaku. Očekujte lepe susrete i poznanstva, kao i ponude već ovog dana, pa budite otvoreni za znakove pored puta. Organizujte druženje sa prijateljima ili emotivnim partnerom. Dobro je za promocije, edukacije, ekspanziju kroz trgovinu i lepotu, kao i putovanja. Slobodno započnite neke nove ideje i ciljeve. Energija mladog Meseca će vas podržati u tome. 

Petak može biti jedan veoma pozitivan i povoljan dan ukoliko se budete držali proporcije i mere, bez preterivanja i prenaglašavanja u bilo čemu. Ovaj dan bukvalno donosi da vas od viška može boleti glava. Da li ćete preterati sa jelom, ili poslom, ili ćete prenaglašeno reagovati na situacije, ali svaki povod vodiće u neumerenost kako u emocijama tako i radnjama. I toga će proisteći sukobi i konflikti jer se nećete lako sporazumeti sa nekim osobama. Savetuje se i oprez u poverenju, jer se lako mogu pojaviti ljudi i ponude koje nude nerealne stvari, a vi zbog preteranog optimizma možete nasesti i na prevare. Svađe nastaju zbog različitih pogleda na život i svet kao i razlike u uverenjima i očekivanjima. Svaka emocija koju budete imali ovog dana vodiće u impulsivne reakcije, stoga budite obazrivi sa drugima, i sačekajte sa reakcijama. 

Subota je veoma specijalan dan jer nećemo imati ni jedan Mesečev niti planetarni uticaj. Stoga ga oblikujte i provedite kako želite. Ipak, energija dana je u simbolici Saturna i Urana, što će dovesti do sukoba između starog i novog. To nikako ne znači da treba zaboraviti i odbaciti staro i samo se orjentisati na novo. Ovo znači kao da imate kompjuter koji vas i dalje može služiti u budućnosti ali softver morate unaprediti na novi model. Nešto staro, stari odnosi ili poslovi, situacije u kojima ste bili sada traže od vas da ih pogledate novim očima i unapredite.  Mesec je u Jarcu što lako vraća u prošlost, aktivira tugu, setu i sećanja, kao i brig i ozbiljnost. Možete imati potrebu da se povučete i osamite. 

Nedelju završavamo mnoštvom aspekata, a kako je Mesec i dalje u odgovornom znaku Jarca, možemo se posvetiti obavezama i zadacima koji zahtevaju dosta posvećenosti i odricanja. Ovog dana očekujte promene u kolektivu kroz izmene zakona, i osoba na pozicijama. Možete dosta toga postići ako se uhvatite u koštac sa ozbiljnim temama i projektima, i ako odgovorno pristupite rešavanju zadataka. Možete potpuno promeniti strukturu u svom privatnom životu ali i u okviru posla koji obavljate. Idealan dan za pisanje kratkoročnih i dugoročnih planova. Vaša organizovanost i posvećenost poslu može zasmetati članovima porodice ili partneru, pa izbegnite ovakve situacije tako što ćete ih unapred pripremiti za ono što ste zamislili. 
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 14 - 20. NOVEMBAR

Naredna sedmica pred nama takođe dinamična kao i prethodna. Očekujte mnoštvo promnena, a ponovo su prozvani Bikovi, Blizanci, Device i Vage u znaku ili podznaku. 
Prvi dan nedelje, ponedeljak, započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Raka što i dalje naglašava tenu doma, porodice, nekretnine ili privatnog biznisa. Lepi aspekti prema Veneri i Jupiteru donose lepu atmosferu i prijatne događaje. Možete očekivati poziv za porodična okupljanja i slavlja, ali i sami možete organizovati nešto u svojoj kući. Idealan je dan za razvoj bliskosti kroz zajedničke trenutke, rad na potomstvu, te je dobro za objavu veridbe. Ovog dana treba izbegavati pretencioznu komunikaciju i pokušavati da prebacujete odgovornost i definišete krivca. Jutro može započeti nesporazumima i komplikacijama u saobraćaju. Od četrnaest časova Mesec ulazi u znak Lava i menja atmosferu. 

U utorak nas očekuje čak tri planetarna aspekta. Prvi je Merkur u sekstilu sa Plutonom, koji će doneti pronicljivost, intuitivnu inteligenciju i potrebu da čitate između redova. Probudiće se detektivski duh u vama i nećete se zadovoljiti površnim odgovorima. Insistiraćete na činjenicama ili će neke informacije same doći do vas. Jako je važno da dobro isplanirate aktivnosti ovog dana i da budete precizni i tačni. Drugi aspekt je Sunce u trigonu sa Neptunom, što je aspekt čarobnjaka i čarolije, kao i svega onoga u šta duboko verujemo, sada se mogu ostvariti ili pokrenuti naši snovi. Donosi daleka putovanja, razvoj kreativnosti i mašte, ali je psiha ipak osetljiva i može biti podložna bežanju od stvarnosti. Osetljiv je imunitet i skloniji smo virusima i prehladama. Treći aspekt je trigon između Venere i Jupitera koji donosi poklone, zaljubljivanje, početak veze, koja može biti i afera ali i na distancu. Očekujte ekspanziju i obilje. Mogući su pokloni i dobici i kroz posao i kroz odnose sa ljudima. Ovaj dan je idealan da prihvatite prilike koje se nude, da uspostavite saradnju, pokrenete priliv novca, uspostavite emotivni kontakt ili odnos. Svakako dolazi do izvesnog preokreta u odnosima jer je Venera na poslednjem stepenu. 

Od srede Venera ulazi u znak Strelca na nekoliko nedelje što će vratiti optimizam, viziju i ekspanziju u vaše poslove, finansijsku situaciju i odnose. Više ćete razmišljati o putovanjima, sportskim aktivnostima, učenju stranog jezika, pohađanje kurseva ili školovanju. Kako je i Merkur u lepom aspektu sa Jupiterom, ovo je zaista idealan dan da donesete odluke, potpišete ugovore, krenete edukacije, započnete pisanje knjige ili plasirate neki svoj proizvod na tržište. Posebno su stranci i inostranstvo prijemčivi za ono što nudite. Moguće su promene zakona u vesi putovanja, kretanja ali i školovanja. Budite aktivni ovog dana i ne dozvolite da vam brige ili crne misli pokvare planove za napredak. Iako će se pojavljivati prepreke i poteškoće u vidu nepovoljnih informacija ili zastoja, vrlo je važno da ne odustanete i ostanete vedri i pozitivni. 

U četvrtak planeta Merkur ulazi u znak Strelca na par nedelja. Jutro može doneti dosta zavrzlama i nesporazuma kroz komunikaciju i saobraćaj. Bićete veoma u kritičkom raspoloženju i svaka sitnica vas može izbacivati iz takta. Težite perfekcionizmu i radu i to vas ometa da se opustite i uživate. Kao da pozivi za zabavu dolaze sa svih strana a vi imate nikad više posla nego ovog dana. Ako i prihvatite neku ponudu za opuštanje mozak će vam stalno raditi i biće opterećen onim što vas čeka da završite. Zato je bolje ovog dana posvetiti se zdravlju, ishrani i poslovnim obavezama. Odlično je da pobacate sve što vam je višak iz svog radnog okruženja. Pozabavite se zaostalom papirologijom. 

Petak nastavljate istim ritmom. Umesto da usporavate tempo, on se sve više ubrzava kao da nije kraj radne nedelje. Ovaj dan posvetite svom zdravlju, kontrolama, poslovnim obavezama i zadacima. Lako može eskalirati bes od nakupljenog stresa usled previše mentalne opterećenosti, posebno u večernjim časovima. Ako primetite nagomilanu negativnu energiju bolje je iskanališite kroz fizičke aktivnosti ili se povucite i osamite. Ovog dana možete očekivati radikalne promene kroz promene strukture i vladajućih pozicija. Dolazi do transformacije svesti što će uticati da se odlučite na promenu u nekom pravcu. Razmišljate o svojim finansijama i kreditima. 

U subotu nas čeka dosta dinamike i događaja koji će se menjati i pojavljivati velikom brzinom. Prvi deo dana još uvek ste u radnom modusu željni akcije i promena. Stomak i creva su osetljiva regija. Najbolje je početi neku dijetu ili režim ishrane. Od podneva Mesec ulazi u znak Vage što će doneti temu braka i odnosa. Organizujte susret u dvoje. Moguća su lepa poznanstva koja kasnije mogu prerasti u emotivnu vezu. Prihvatite pozive za druženja i zabavu, kao i edukaciju. Takođe, imamo i jedan veoma izazovan aspekt ovog dana, a to je Mars u kvadratu sa Neptunom koji donosi različite vrste obmana, spletki, zakulisnih radnji, trovanja, davljenja, prevara. Čuvajte se i sklonite dalje od opasnih situacija i ljudi. Ne učestvujte u spletkama i ogovaranjima kao ni planiranjem rizičnih poslova. Lako može eskalirati u nezgode i nesporazume.  

Nedelju završavamo u potrazi za harmonijom i balansom, posebno u našim emotivnim odnosima, što može predstavljati izazov jer je prisutno naglašavanje ličnosti i egoističnih potreba. Ako jedna strana ne pristane na kompromis doći će do sukoba dva ega, posebno sa važnim muškarcima u vašem životu. Strpljenje je ovog dana ključ balansa. Treba da ss postavite tako i da mislite na dugorocne rezultate a ne ono što želite trenutno da postignete. Zadovoljstvo se postiže vremenom i taktikom, kao i diplomatijom. Budite ljubazni i smireni. 
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 7 - 13. NOVEMBAR

Nedelja pred nama je veoma turbulentna i dinamična. Događaji će se smenjivati vrtoglavom brzinom. Od dana do dana nećete moći da se oslonite na predvidivost i sigurnost zbog svakodnevnih ključnih planetarnih uticaja. 

Ponedeljak počinjemo tranzitom Meseca u znaku Bika što ukazuje na teme novca, ekonomije i zarade. Bik voli sigurnost i predvidivost i ne voli da mu je poljuljana finansijska situacija. Kako je ovog dana Venera u kvadratu sa Saturnom, svakako ćete osetiti zastoj i blokade u polju novca. Možete imati zabrinutost i teret u vezi zajedničkih ulaganja. Novac koji očekujete kasni ili ne stiže. Kako je Venera povezana sa odnosima, svakako da će ljubavni odnosi sada biti na ispitu, pojaviće se distanca i hlađenje među partnerima. Moguća je i prostorna udaljenost kao i veza sa zauzetim partnerom. Veze koje počinju ovih dana su sa nekom vrstom prepreke, ili je partner daleko, ili je zauzet, ili je značajno stariji/mlađi od vas, ili sve to zajedno. Dan nosi nemir i nesigurnost jer se čini da vas sve oko vas dovodi izvan zone komfora, pa osećate stres i neprijatnost. Najbolje je ovaj dan provesti u postu, započeti vid štednje ili se odreći nekog uživanja. Koliko god želeli udobnost i zadovoljstvo ono vam deluje kao nemoguća misija. 

 

Utorak je jedan od najeksplozivnijih dana u kojem možete imati seriju negativnih dešavanja. Ovo je dan kada se događa i lunarna eklipsa koja ima efekat na pojedinca ali i kolektiv u narednih šest meseci. Eklipsa je u izazovnim aspektima sa Saturnom i Uranom, pa se i te kako mogu očekivati novčani problemi, izazovi sa zajedničkom imovinom, investicijama, u vezi nasledstva, ali i u emotivnim odnosima. Svi odnosi i projekti koji su vezani za zajednicki interes ali i manipulaciju i ucenu biće na ispitu. Najverovatnije da će morati da otpadne sve što je trulo, pa se potrudite da ne žalite za onim što vas je napustilo ili nestalo iz vašeg života. Bilo bi dobro da u narednih par meseci napravite promene: preselite se, promenite posao, raskinute vezu ili brak, promenite okruženje i društvo, promenite ishranu. Svakako, ovog dana sve to može kulminirati u vidu izazovnih dešavanja, odnosa i situacija u vašem životu. Očekujte važne vesti i informacije koje bitno mogu uticati na vas. Sunce će biti u konjukciji sa Merkurom što donosi važne uvide i saznanja. 

 

Obe planete će u sredu graditi aspekt opozicije prema Uranu, što vas suočava sa izvesnim šokantnim informacijama i okolnostima. Potrebna će biti veština komunikacije i brzina da se svi planovi sprovedu na vreme i po vašoj meri. Isti aspekti mogu doneti pobunu protiv autoriteta, pad sa položaja kao i štrajkove i borbe za veću slobodu. Donose neočekivane obrte situacija. Mogući su vetrovi i promene klime, kao i nemiri i nesporazumi u komunikaciji. Ako ostanete otvoreni za promene i prilike iz vedra neba, ovaj dan može biti veoma produktivan. 

 

četvrtak je Mesec u Blizancima što donosi pojačanu komunikaciju i dinamiku kretanja. Neće vam biti dosadno a i sami ćete kreirati više planova. Iako postoji tendencija da nametnete više od mogućeg, potrudite se da imate barem dva, tri izbora u toku dana i da se ne držite striktno zacrtanih planova. Ovo je dan za zabavu i lakoću. Želite samo vedre teme i smeh. U tome će vas ometati kvadrat između Merkura i Saturna u pre podnevnim časovima, koji može otežati ili odložiti vaše planove. Izazovi u komunikaciji i saobraćaju. Opterećeni ste brigama i crnim mislima. Moguć je kvar neke situacije, aparata ili automobila. U popodnevnim časovima imamo trigon između Venere i Neptuna. Taj aspekt je idealan za zaljubljivanje, čaroliju, umetnost i kreativnost. Ukoliko veza počinje ovog dana ona će nositi dozu tajnovitosti i skrivanja, ali i fizičke udaljenosti. 

 

petak je prisutan još jedan izazovni aspekt između Sunca i Saturna. On donosi težinu, smanjenu vitalnost i imunitet. Izazovi sa nekim bitnim muškarcem na položaju, ili sa ocem ili mužem ako ga imate. Vaši planovi nailaze na prepreke i zastoje, neko vam nameće osećaj krivice i odgovornosti. Uzdržite se previše pametovanja i kritikovanja. Lako se može upasti u svađe i konflikte. Budite nežni prema sebi ali i štedljivi. Okolnosti vas ne podržavaju da budete široke ruke i preterate sa bilo čim, dok vas upravo takva energija može vući u prenaglašavanje, čak i kroz posao. Emotivni odnosi su turbulentni i puni razgovora koji ne vode nikuda. Usredsredite se na samovanje i posao. 

 

subotu Mesec prelazi u znak Raka što će aktivirati teme porodice ili privatnog biznisa. Bićete emocionalno osetljiviji a fizički će stomak biti osetljiva regija. Dobro je dan provesti u krugu porodice i bliskih prijatelja, kao i kod kuće, organizujući porodično okupljanje. Ukoliko se bavite nekretninama ili privatnim biznisom ovo može biti produktivan dan. Sve aktivnosti treba obavljati polako i opušteno, stvarajući atmosferu bliskosti kroz ljude koje budete sretali, kao i poslove koje budete sklapali. Merkur je u trigonu sa Neptunom pa je idealan dan za razvoj kreativnosti, inspiracije i umetnosti. Dobro je za pisanje, digitalni marketing i propagandu preko interneta, plasiranje knjige, bloga ili proizvoda. Saradnja sa strancima i inostranstvom je podržana. Odlazak ili planiranje putovanja na neke dalje destinacije je idealna. 

 

Nedelju završavamo lepim aspektom između Venere i Plutona što aktivira strast u ljubavnim odnosima. Možete očekivati zbližavanje sa partnerom, jačanje odnosa, a ukoliko tek ulazite u emotivnu vezu ona je zasnovana na dubokoj privlačnosti i strasti, kao i međusobnoj vezanosti. U negativnoj konotaciji može doći so izazova u partnerstvima ukoliko se pojavi sumnja i strah od ostavljanja koja će se manifestovati kroz ljubomoru, posesivnost i manipulaciju. Možete sklopiti neki dobar poslovni poduhvat koji će vam doneti više novca i finansijsku stabilnost. Dobro je za vraćanje pozajmice ili kredita kao i uzimanje istog. Ovaj dan je idealno iskoristiti za dubinske promene u odnosima, partnerstvima, finansijama i transformaciji ličnosti. Možete se odlučiti za neki estetski zahvat. Imate mir i stabilnost.

Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.